Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiecierpliwyD

novynette

Polecane posty

Gość NiecierpliwyD

Mamy pytanie. Po ilu zażytych tabletkach novynette można zacząć współżycie, zakładając że moja partnerka zaczęła je przyjmować z pierwszym dniem cyklu? Ulotka jest niejasna w tej kwestii. Fajnie byłoby wiedzieć do jutra:D

Gość hoppka
tak jak po wszystkich innych tabletkach po 7 tabletce mozna sie kochać bez innego zabezpieczenia...

Gość NiecierpliwyD
...a ja słyszałem że można już po 5 tabletce co wypada jutro. Tyle że moja wiedza jest dosyć uboga więc chyba się jeszcze wstrzymam te dwa dni:|

Gość hoppka
mi gimekolog powiedział że najlepiej poczekać te 7 dni (tak dla 100% pewności) , a potem w pełni można się cieszyć z uroków kochania...:)

Gość NiecierpliwyD
No tyle czekałem to dwa dni też przeboleję:) A tutaj ważne i zdrowie mojej lubej i bezpieczeństwo.

Gość hoppka
Hehe... Troskliwy Facet z Ciebie...:) Życze miłej zabawy...:P

Gość NiecierpliwyD
Jednak kusi jak cholera:/ Ile osób tyle zdań, a skoro słyszałem że 5 dni pokazuje czy tabletki się przyjęły, a i moja luba ma o wiele mniejsze krwawienia, to chyba mogę mieć na tyle pewności... Co o tym myślisz?

Gość NiecierpliwyD
Bo zmniejszenie krwawienia oznacza że działają, jak by nie było...

"Ile osób tyle zdań, a skoro słyszałem że 5 dni pokazuje czy tabletki się przyjęły" To, czy tabletki się przyjęły (czyli czy są tolerowane przez organizm i nie powodują skutków ubocznych) wiadomo po dłuższym czasie - zazwyczaj po 3 miesiącach. Więc nie wiem, skąd ta teoria. Co pisze w ulotce? Możesz napisać? Większość ulotek mówi o tym, że jeśli wzięło się PIERWSZĄ tabletkę PIERWSZWGO (!) dnia okresu, to zabezpieczenie jest od tej pierwszej tabletki. Na wszelki wypadek użyjcie prezerwatywy i tyle. Co za problem :) Albo poczekajcie parę dni, jeśli się boicie.

Gość hoppka
no niektórzy mówią ża zabezpieczenie jest już od pierwszej tabletki, wiesz to każda kobieta indywidualnie odbiera... Ale w sumie masz racje, skoro juz jakieś objawy nastąpiły to już zaczeły działać... Kurde mój chłopak tak samo przeżywał pierwsze opakowanie, ta niecierpliwośc to jest najgorsza...:P

Gość frufru
poczytajże jednak tę ulotkę. "sposób stosowania: 1 tabletka dziennie od 1 lub od 5 dnia cyklu. jesli tabletka została przyjęta 5 dnia nalezy zastosowac dodatkową antykoncepcję". co w tym niejasnego? jak od piątego dnia to trzeba, jak od pierwszego to nie. i juz.

Gość NiecierpliwyD
Dakota-Dakota, pisałem że ulotka jest nieprecyzyjna. Sam jej nie czytałem, jednak moja dziewczyna twierdzi że nie pisało nic na ten temat(dziwne). Brała od pierwszego dnia cyklu więc po zsumowaniu wszystkich za i przeciw wydaje mi się że można spróbować... A teraz druga storna medalu: dwa dni wcześniej i życie ustawione zupełnie inaczej:/

A prezerwatywa? Jeśli tak się boicie, to zastosujcie dodatkowe zabezpieczenie! Po Twoim e-mailu wnioskuję, że jesteście bardzo młodzi, więc niech rozum weźmie górę i w ruch pójdzie chociażby ta prezerwatywa. Przecież jej też można używać, dobrze użyta też jakoś chroni przed ciążą. A jej użycie naprawdę nie boli... Nie jesteście zwierzętami, więc nie musicie się kochać na chybcika. Jak się boicie - poczekajcie lub użyjcie dodatkowego zabezpieczenia. Jest wiele metod, każda kolejna minimalizuje ryzyko zajścia w ciążę. Co za problem? Może Wy nie dojrzeliście do seksu, skoro masz takie dylematy...?

Gość NiecierpliwyD
No tak... Mój znajomy twierdzi że facet pod wąsem zawsze mądrzejszy:D A o wiek nie trzeba od razu najeżdżać. Guma mnie nie parzy jednak żeby nie odwalać dziecinady, myślę że się wstrzymamy. Koniec tematu;p