Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maqa

Kościół

Polecane posty

Gość Maqa

hejka mam problem...mam 18 lat,mieszkam z rodzicami. i tu jest własnie ale. moi rodzice są nawiedzeni jeśli chodzi o wiarę- codzień różaniec wspólne modlitwy, obowiązkowe chodzeni edo koscioła w absolutnie każda niedzielę i święto itp. ok wiara jest kwestią samą w sobie jeżeli odczuwają taką potrzebę niech chodzą, ale ja nie odczuwam takiej potrzeby! oczywiście jeżeli odczuwam taką potrzebe idę sama z siebie, ale moi rodzice mnie zmuszają do chodzenia z nimi do kościoła. mieszkamy 14km od kościoła więc nie mam raczej możliwości nie pójścia z nimi. oczywiście nie sprzeciwiam się zawsze, ale np. jak wracam z bardzo ciężkich zawodach z drugiego końca polski cała noc w drodze a rodzicom się chce akurat iść na 7 20 bo później nie mogą to próbóje się sprzeciwić- kończy się szantażem, groźbą wyrzucenia z domu, zabraniem pieniędzy itp. nie wiem co robić....

wyprowadz sie od nich i znajdz sobie jakas prace dochodzaca zmien szkole na wieczorowke i po sprawie Rodzice sa bardzo religjni wspulczuje ci ale u nich wychowanie ciebie w wierze zeby sasiedzi widzieli jaka jestes dobra corka co chodzi do kosciola jest na pierwszym miejscu!!! niestety niezmienisz tego