Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natt

LIngwistyka stosowana

Polecane posty

Gość natt

Witam,za rok mam maturę i już zastanawiam się nad kierunkiem studiów.Mam prośbę do wszystkich tych,którzy studiowali lingwistykę stosowaną (w niedalekiej przeszłości) badź studiują o odpowiedzenie mi na kilka pytań: 1.Czy na maturze muszę zdawać dwa języki,czy mogę 1? 2.Oprócz języka obcego jakie przedmioty są uwzględnane podczas rekrutacji? 3.Wiem,że można uczyć się tam 2 i więcej języków w związku z tym jeżeli wybiorę język angielski-wiodoący,to czy 2 będę mogła uczyć się od podstaw? 3.Czy są to studia jednolite 5-letnie czy 3+2? 4.Można po nich zostać tłumaczem? Za wszystkie odpowiedźi na nurtujące mnie pytania bardzo dziękuję,jeśli takowy temat już istnieje to bardzo przepraszam za dubla ;)

Gość Studentka 5 roku LS
1. to zalezy od wymagan uczelni - jesli wymagaja znajomosci obu jezykow - to mature z dwoch trzeba zdawac, ale jesli jeden jezyk zaczynasz sie uczyc od "zera" to nie. 2. rowniez zalezy to od wymagan uczelni, wejdz sobie na strone wymarzonego uniwerka i popatrz - wszedzie jest inaczej. 3. i ponownie, wszystko zalezy od uczelni. czasem jest tak ze jeden uczysz sie od podstaw, czasem tak, ze wymagaja znajomosci obu jezykow. 4. tak Pozdrawiam :)