Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cake__

Wasze ulubione ciasto?

Polecane posty

Gość Cake__

Zamierzam jutro upiec ciasto. Szukam nowych inspiracji....Jakie są wasze ulubione ciasta? Może skorzystam w którejś z waszej propozycji:-)

Gość cake_
chętnie:) z góry dzięki!

Gość cake_
nie wchodzić w linka sunnnniiiii!!!!!!! Ona na tym zarabia! ja na szczęście nie wieszłam

Gość Dzieki cake_

Gość mmmmmmmmmmmm
ciasto drozdzowe ze sliwkami mmmmmm, ale na śliwki jeszcze za wcześnie.

3/4 szklanki cukru 4 jaja 1,5 szklanki mąki 4 łyżki wody 6 łyżek oleju 1 czybata łyżeczka proszku do pieczenia z tej części wychodzi ciasto białe ciasto czarne takie samo tylko dodajemy 3 łyżki kakao Piec w rozgrznym piekarniku do 180 przez 45 min Musisz upiec 2 ciasta Masa 1,5 szklanki mleka 3 łyżki cukru zagotować w kubku i dodać 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki pszennej 1/2 szklanki wody wymieszać i dodać do zagotowanego mleka z cukrem,zagotować, zostawić do wystygnięcia do powstałego w ten sposób budyniu dodać kostkę margaryny 3 łyżki cukru cały flakonik aromatu rumowego lub arakowego ucierać na puch Polewa kostka margaryny 12 łyżek cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao roztrzepać i gotować 3 min Upieczone w dużej keksówce ciasto kroimy,smarujemy masą na przemiennie czarna kromka,biała kromka,polewamy polewą wychodzą z tego 2 metrowce,wiem ze to ciasto występuje pod innymi nazwami typu gąsiennica.Jest wiele przepisów ale ten mi się zawsze udaje.Jak pieczesz w gazowym to wstaw na wyzsza półke nie ta ta srodkowaą

Od dwóch dni jestem na diecie i mogłabym rozmawiac tylko o ciastach i słodyczach :( Uwielbiam tort kawowy z bezami.Albo bezowy z kawa :P

Gość a dowiemy sie
babka cytrynowa, murzynek, sernik wiedenski

Gość ewa jak mozesz jesc takie
badziewie z paczki? :o Nie chce się samemu zrobić co?

Gość chyba musze sie napic
sernik na zimno ;p z galaretka i truskawkami :D

Gość as... niezalogowana
przestańcie, te z paczki to syf chemiczny:O nie lepiej upiec coś samej?

Gość ta ewa niby taka dobra
gospodyni, krytykuje jak ktoś mąkę do zawiesiny na zupę daje a wpierdala ciasta z paczki :o Pewnie też na obiad robi klopsy z łowicza :D

Gość anyzratak5
biszkopt nasączony kawą zbożowa na to powidła sliwkowe na to biszkopt na to masę krówkową z puszki na to biszkopt na to bita śmietana (30%) i na to starta czekolada jest to pyszne ciacho

ciapacek na oleju z dzemem lub owocami zebra muzynek murzynek z kawalkami jablek szarlotka szarlotka z pianka sernik krakowski sernik z lezka mhm

Gość O tej porze roku wyłacznie
ciasta z owocami sezonowymi :D Na murzynki, metrowce i serniki przyjdzie czas zimą :)