Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

przychodnia lekarska a zameldowanie?

Polecane posty

Gość myszeczka23

Myslimy z mezem o przeprowadzce do warszawy,mamy zameldowanie w rodzinnym miescie.Tam mamy zamiar wynajac mieszkanie ,mamay dwoje dzieci,i zastanawiam sie czy nie bede miała problemu z zapisaniem sie do przychodni lekarskiej i z zapisaniem córeczki do przedczkola.

Gość myszeczka23
dodam jeszcze ze czytałam w necie o tym,ze ciezko dostac sie do pediatry gdy dziecko zachoruje,pisza ze czeka sie 3 dni na wizyte,wiecie cos na ten temat

Gość ekati
nie wiem jak z zameldowaniem, ale jak mój mały choruje, to czasem nawet go nie zapisuję tylko idę z marszu i ryzykuję tylko tym że musimy dłuższą chwilę poczekać i nigdy się nie zdarzyło żebym nie mogła wejść z nim w dniu kiedy tego potrzebuję.

Gość myszeczka23
moze jeszcze ktos,wie cos na ten temat?

Mieszkam w Warszawie od paru lat, nie mam tu stałego meldunku i po porodzie bez problemu zapisałam dziecko do przychodni, a po pół roku przeniosłam do innej. Na wizyte kontrolną dla dzieci zdrowych zapisuja zwykle z parotygodniowym wyprzedzeniem, w poradni dla dzieci chorych na szczęście nie byłyśmy, ale praktyka jest taka, że przychodzisz gdy dziecko jest chore i lekarz go przyjmuje. Z przedszkolem jest gorzej, bo tu podobno panują zapisy do 1,5 roku przed.