Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sstaz

Są jacyś stażyści? mam pytania

Polecane posty

Gość sstaz

witam, w przyszlym tygodniu zaczynam staż, mam wiec pytania: 1. ile dostaje się stypendium z urzędu pracy i w jaki dzien miesiąca dostaje się wynagrodzenie? 2. jest natłok obowiązków czy ok? dzieki za odpowiedz

1) to jest (chyba) ok 600 na rękę a odnośnie dnia to różnie 2) zależy gdzie trafisz

Gość 1234567.........
mam u siebie stażystkę ....dostaje 670 zł na rękę należy jej się 2 dni urlopu za każdy przepracowany miesiąc co do obowiązków zależy gdzie trafisz ?....czy będą Cię traktowali na zasadach przynieś wynieś i zrób kawę czy dostaniesz określone zadania do wykonania wszystko zależy od podejścia osoby opiekującej się Tobą

Gość sstaz
staz ma się odbyc w zakładzie karnym, nie wiedziałam, że będę miała opiekuna, rozumiem że on będzie mi wyznaczał co mam danego dnia zrobic?

On ma ciebie zapoznać z twoimi obowiązkami i będzie czymś na wzór przełożonego :) a jeśli to staż ze jakiejś szkoły to będzie też ciebie oceniał

Gość 1234567.........
w każdym zakładzie pracy jest tak że stażysta trafia do jakiegoś działu a tam zazwyczaj osobą nadzorującą Twoją prace i zapoznanie Cię z Twoimi obowiązkami jest kierownik danego działu lub osoba wytypowana przez szefa nie wiem jak to wygląda w zakładach karnych ...ale na pewno trafisz do jakiego biura i papierkowej roboty...

ja jestem akurat na stażu na rękę jest 670 zł masz 2 dni urlopu po przepracowaniu pełnego miesiaca dodatkowo jezeli musisz dojechac do miejsca odbywania stazu nalezy się tez zwrot kosztow dojazdu.jezeli chodzi o termin \\\"wypłaty\\\" to w moim przyło tak: zaczełam staż 16 kwietnia, 16 maja mialam wizyte w UP i dostałam pieniążki za okres od 16 kwietnia do 30 kwietnia mniejwiecej polowe. teraz 16 czerwca dostane całość stypendium za maj, w lipcu za czerwiec itd.

Wszystko tak jak pisze... ambiguouts Tylko u nas nie ma zwrotu dojazdu.... tak jest i już:P A kasa u nas jest liczona za cały przepracowany miesiąc (np. od 1 do 31) a zapłacana zawsze do 10 dnia kolejnego miesiąca:) I co miesiąc trzeba chodzić podpisywać liste:)

Gość sstaz
a to chodzenie i podpisywanie listy do urzędu pracy, to w godzinach pracy mogę wyskoczyć na tą godzinę?

Gość mi kobieta powiedziala
ze do podpisu mam sie stawic po odbytym stazu czyli 31 sierpnia. jesli mam 3 miesiace stazu to przysluguje mi 6 dni urlopu? dobrze rozumiem? zaczelam 28 maja wiec 29 czerwca nabywam prawo do 2 dni urlopu, 29 lipca do kolejnych 2 i w sierpniu musze wybrackolejne 2. tak? opiekunem jest zazwyczaj osoba z biura w ktorym sie pracuje

Gość mi kobieta powiedziala
jesli chodzi o te podpisy to wg umowy oni maja obowiazek zwolnic cie na ten czas zebys mogla wobodnie dojechac i sie podpisac nawet jesli mialoby sie to wiazac z kilkoma godzinami zwolnienia w pracy bo np musisz dojechac do innego miasta