Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość entaroadun

dobra wiadomość dla wsztstkich ojców przyszłych!!!

Polecane posty

Gość entaroadun

Nowelizacja wprowadza też istotne zmiany dotyczące ojcostwa. Inne będą zasady uznawania dziecka przez mężczyznę, kiedy rodzice nie są małżonkami. – Przed 11 laty uznałem dziecko mojej partnerki, sądząc, że jestem jego ojcem, ale trzy lata temu zrobiłem badania DNA i mam pewność, że nim nie jestem – opowiada nasz czytelnik Andrzej W. z Włocławka. Do tej pory mężczyzna w takiej sytuacji mógł odwołać uznanie ojcostwa tylko w ciągu roku. Potem – jedynie liczyć na prokuratora, że wystąpi o unieważnienie uznania. Prokuratorzy, powołując się na interes dziecka, zwykle odmawiali. Od jutra decydować będą fakty – w praktyce testy DNA i uznanie swojego ojcostwa można unieważnić aż do ukończenia przez dziecko 18 lat. Dotychczasowe uznania są jednak nie do podważenia. We wchodzącej w życie w sobotę nowelizacji kodeksu rodzinnego nowością będzie też zwolnienie rodziców z alimentów wobec dorosłych dzieci, które same mogłyby się utrzymać.

Gość jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
:) super wreszcie!! pseudo dobro dziecka będzie zastąpione przez dobro i ojca i dziecka

Gość nareszcieeeeee
nareszcie szmatławce będą się zastanawiać nad dawaniem.

Gość _nowa_76
Nareszcie! Te absurdalne przepisy były dotąd chyba największą i jawną niesprawiedliwością polskiego prawa. :)

Gość dedadddd
ale jaja, nareszcie po tylu latach wzięto się za te babska

Gość celiasss
testy DNA winny być przeprowadzane zaraz po urodzeniu dziecka tak samo jak grupa krwi.

Gość saaaaaaaa
upppppppp

Gość zolzy...
celiasss a beda platne chyba z twojej kieszenie co???

Gość noga na nogeeeee
stać ciebie na dziecko a już na testy DNA nie, one dużo mniej kosztują jak utrzymanie dziecka.