Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliza1973

Co zrobic z wredna i podła teściowa ??

Polecane posty

Gość eliza1973

Witam Mam problem i nie wiem za bardzo co z nim zrobic L Chodzi o mojego męża i tesciowa. Nie powinnam na niego nazekac bo wiedziałam jaki ma charakter ale tesciowa to przechodzi sama siebie . Przez wiele lat mój mąz pił duzo alkoholu, przychodził po 2,3 a nawet 5 dniach do domu, robił awantury. Próbowałam cos z tym zrobic i po czesci mi się udało, nie wychodzi tak często z domu, ale oststnio znowu się zaczeło. W tamtym tygodniu poszedł do znajomego i wrócił o 3 rano do domu(wiedziałam ze tam idzie i zgodziłam się ) bo znajac jego to mój zakaz by i tak się nie liczył. Ale w tym tygodniu znowu tam poszedł i powiedział ze będzie pił mało i ze wróci za 2 godz., niestety wrócił na drugi dzień o 10.00. Była w tym czasie moja tesciowa u nas. Zaczełam się wydzierac na niego , jak może nie wracac na noc do domu, jakim jest mężem, ojcem co to za zachowanie L Było troszke awantury ale ku mojemu zdziwieniu tesciowa nie odezwała się ani słowa L myslałam ze przynajmniej powie ze tak się nie robi nie wypada a ona nic. Wyszła na taras i powiedziała do mojej córki ze nie będzie się wtracac bo my się i tak pogodzimy. Zreszta ona nigdy nic mu nie mowiła udawała greka, do mnie ze zle robi , zebym sobie nie pozwoliła na takie traktowanie a sama nie odezwała się nigdy słowem. Ja od par lar widze ze jej zalezy tylko na jego pieniadzach, bo adwokata jej płaci(rozwód) teraz jest podział majatku i on za wszystko płaci. To ze jego bracia tez się nie dobrze prowadza co chwile potrzebuja adwokata ,to on to tez płaci. I wydaje mi się ze ona się boi ze jak się cos złego do niego odezwie to on jej powie w du.. Cie mam płać sobie sama. Ale czy tak postepuje matka ??????????? widzac ze syn zle robi ?????? mamy dzieci ,które na wszystko patrza. Po tym wszystkim ze się nie odezwała ,ja przez praktycznie 2 dni nie odzywałam się do niej, nie tłumaczac się dlaczego , i zabrała się i pojechała do domu. A ja do meza nie odzywam się już 5 dzien. W trakcie awantury zaczał wyzywac moja rodzine od najgorszych a ona nic. Wydaje mi się ze dobra matka to powinna mu zwrocic uwage żeby nie mieszał i nie obrazał mojej rodziny ??? Poradzcie co z tym zrobic ??????

Gość eliza1973
pomocy bo zwariuje

to jej syn,więc powinna porozmawiać z nim, a nie z Wami a nie wiesz, czy z nim rozmawiała poza tym jesteście dorośli- to Wasze, a nie jej dzieci na to patrzą, to Twój mąż - to Ty coś zrób, a nie ona a ona jeśli pomoże- chwała jej za to poprosiłaś ją o pomoc?

Gość Zaprzyjażnic się z Nią
???/Odłożyć na bok animozje .Potakiwać , a swoje robić ? to tylko jeden ze spodobów :)Uśmiechać się ,mówić mama to już tyle przeżyła (wkurw teściowej ,bo to ona zawsze młoda )a wszystko z łagodnym uśmiechem jak do dziecka :) Nic tak teściowych nie wkurza jak pełna uśmiechów synowa :) To naprawdę skutkuje .No bo co powiedzxieć ??/ Ale też przerobiłam moją teściową :) Teraz już :była " teściowa nadal jest za mną a nie za synem :) Dlaczego ? Bo miałam dla niej więcej zrozumienia . Miałam czas ,dla jej życia :) Mozna z najbardziej wredna znalezc wspolny jezyk Jeżeli tylko się chce .

nie bede sie wtracac,bo wy sie i tak pogodzicie a potem ja bede najgorsza:ojakbym słyszała matke mojego byłego,tyle ze to co mowiła nie sprawdzało sie w praktyce i jak tylko mogła ingerowała w nasze zycie z tym ze zawsze wybielała jego.na szczescie sie od nich obojga juz uwolnilam. w twojej sytuacji mysle ze tesciowa powinna delikatnie zwrocic mu uwage.pewnie widzi ze zle sie zachowuje,ale jest jakis powod dla ktorego sie nie chce wtracac.byc moze to ten ktory podałaś.moze porozmawiaj z nia i zapytaj czy nie mogłaby jakos na syna wpłynać.obraziłas sie,ale nie poprosiłas jej wprost o pomoc.matka dla wielu facetow jest swietoscia to moze cos by do niego dotarło gdyby ona z nim na ten temat porozmawiała.