Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Różaaa

Jaką roślinę pnącą i pachnącą posadzić przy łuku z pergoli?

Polecane posty

Gość Różaaa

Coś co długo kwitnie i pachnie co polecacie?

Gość Różaaa
upppp

Gość hym mi wyszło
no właśnie albo różę pnącą - tylko z nią jest trochę zachodu, bo trzeba nawozić i różne dziwne stworzenia lubią ją żreć. albo wiciokrzew pomorski - kwitnie, ślicznie pachnie wieczorami i ma bardzo szybki przyrost ok 2 m rocznie.

Gość Różaaa
Dzięki Wiciokrzew mam już w ogródku, pnącą różę też mam ale muszę coś posadzić na łuku przy śmietniku, ten Wiciokrzew trochę mi choruje. Może jeszcze jakieś propozycje?

Gość moze Wisterie

Gość Różaaa
Mam Wisterie już w ogrodzie,ale to dobry pomysł,żeby posadzić nad śmietnikiem. Nie pomyślałam o tym. To dzikie wino też mam,na altanie i ono jest piękne niestety tylko jesienią i do pierwszego przymrozku, bo przez jedną noc liście opadają :( A do tego bardzo bardzo silnie i szybko się rozrasta jak perz!!!! Trzeba je systematycznie przycinać, bo zagłusza wszystko wokół.

Gość Różaaa
Powojniki też już mam i z nimi jest trochę problem,bo nigdy nie wiem jak je przycinać. Chciałabym,żeby to było coś pachnącego. Nad tą wisterią muszę pomyśleć ;-)

Gość www.com.pl
Moze clematis? tylko ze to chyba nie pachnie, ale kwitnie pieknie?

Gość Różaaa
Tylko,że ja nie wiem jak przycinać clematisy. :( Gubię się w tym nie wiem które pędy nowe są które stare. Może mi ktoś wytłumaczyć,dać kilka rad? :-)

Gość To moze pasiflore

Gość jest taki kwiat
fioletowy, pnący, nie wiem jak się nazywa ale dużo ludzi ma nim poobsadzane płoty. Może to?

Gość passiflora nie nadaje sie
na nasz klimat.Ja też szukam pięknego kwitnącego,szybko rosnącego pnącza i nie wiem na co sie zdecydować.Z zazdrością patrzę na cudne pnące kwiaty jakie ludzie mają w USA :(

Gość Ale pasiflora to przypadkiem
Nie ma polskiej nazwy meczennica?Wiem ze moja ciotka ma przy wejsciu do domu ogromny krzew(pnacze) kwitnacy na bialo z fioletowym srodkiem...

Gość passiflora nie nadaje sie
Ja czytałam na jakimś blogu znawcy passiflor,że żadna nie zakwitnie w naszym klimacie....

Gość dzikie wino szybko
się rozrasta ale niestety nie kwitnie :(

Gość gość
Czarną malinę zamawiałem nie tak dawno przez allegro i jestem zadowolony. Sklep nazywa się Ogrod-Marzen, warto sobie ich produkty przejrzeć. Jest z czego wybierać, a sam kontakt ze sprzedawcą sprawny i bez kłopotów. Zawsze ktoś był na mailu, żeby odpisać.

Gość gość
W takiej sprawie moim zdaniem warto doradzić się specjalisty. Ja mam taką firmę, której zawsze się doradzam - Diant Pol.

Gość Dagmara234
Zobacz sobie na różne pnące http://www.podkarpackiesady.pl/28-roze-pnace, wyglądają naprawdę pięknie ;) Sama mam posadzone kilka krzaczków przy altance i jak zakwitną to mam piękny widok, a do tego zniewalający różany zapach ;)