Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilly.................

wazne. do astmatykow- lek SERETIDE dysk 250 - pytanie

Polecane posty

Gość lilly.................

Witam Bylam ost. u lekarza. poniewaz kakurat bylam chora, powiedzialam mu o swoich problemach z kaszlem..tzn ze czesto kaszle, ciagle suchy kaszel, ciezko mi sie go pozbyc. wiec prawie caly rok kaszle... powiedzial, ze moge miec astme, ktora wlasnie daje o sobie znac w momencie, jak choruje - kaszel uporczywy, ktorego ciezko mi sie pozbytc. Do tego swiszczacy oddech po chwili biegu, itp. Zrobil mi spirometrie..wyszlo, ze malo powietrza wdycham, krew niezbyt dotleniona , astma, itd. Dal mi wlasnie ten lek do wdychania rano i wieczorem. Ktory ma rozszerzyc pojemnosc pluc, ulatwic przeplyw z oskrzeli -pluca, itd. I biore ten lek... i okropnie sie czuje. Nie wiem, czy to przez to..jestem zmeczona, CIAGLE kreci mi sie w glowie, najgorzej jak nagle wstane, ciemnosc przed oczami. B. mnie to męczy. Czy to moze byc spowodowane tym lekiem? moze powinnam go odstawic? Jestem za ganica, nie mam za bardzo jak isc do lekarza. Moze ktos tuta bral ten lek albo zna sie na tym.;;? prosze o odpowiedzi.

Gość lilly.......................
podnoszę...

Gość do lilly
lilly ja też ma ten lek, obecnie przyjmuję go sporadycznie, ale nigdy nie miałam takich skutków ubocznych jak Ty. nie wydaje mi się, że lek aż tak źle na Ciebie wpływa. Pozdrawiam

nie brałam tego leku, mam inne... Może jest za mocny...? Ja niejednokrotnie zmieniałam leki, bo sie fatalnie po nich czułam. Idz do lekarza, powiedz o swoim samopoczuciu.

Gość viva00
Witam wszystkich na forum. Mam pytanie dl tych, którzy stosowali lek seretidedysk 250, czy podczas pryskania powinien mieć jakiś smak? Mama wyszła ze szpitala i dali jej do brania 2 razy dziennie własnie ten lek, z tym, że nic nie czuje jak sie go podaje, może dlatego, że dostaliśmy ze szpitala opakowanie na którym jest naklejka "próbka bezpłatna", może to jakiś pic ta próbka? Proszę o odpowiedź na podanego e-maila. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.

Gość zanietka
A ja biorę świetny lek Symbicort 160/4,5 ,który przepisał mi Profesor.Czuję się rewelacyjnie. Symbicort moge przyjmować także doraźnie. Zamiast 3 inhalatorów mam tylko 1. W końcu doczekałam się innowacyjnego, skutecznego i bezpiecznego rozwiązania. W ogóle nie czuję ,że choruję na astmę. Nie jest drogi , bo cena poniżej 10zł.Polecam, naorawdę warto! Ten Seretide brsłam i czułam siię nźle, a na dodatek musiałam mieć drugi inhalator z lekiem który brałam doraźnie. Przy Symbicorcie jest tylko jeden inhalator i pan Profesor że ten lek jest rekomendowany prze Organizację Światową!!!

Gość Atmosferka
Witajcie, w sprawie SERETIDE, brałam też osobno serevent i flixotide zanim dostałam ten lek. Lilly a Ty nie bierzesz przypadkiem jakiegoś leku termogenicznego typu salbutamol dodatkowo (np. ventolin)?? generalnie salmeterol, który jest w Seretide może powodować arytmię i różne kłopoty z serduchem, być może te objawy, które opisujesz to jest efekt tego, że masz za silną dawkę tego leku lub jesteś nadwrażliwa na 2-beta mimetyk albo na ten steryd. Skonsultuj z lekarzem, bo to brzmi jak efekt uboczny przedawkowania albo jak uczulenie na składniki. Uważaj na siebie.pozdr,

Gość emil65
pierwszy raz używam Seretide 250 i nic nie czuję podczas wziewu , ani smaku ani granulek proszku. Czy to normalne ? Proszę innych użytkowników tego leku o jakieś informacje ! dzięki i pozdrawiam Jerzy

Gość sebek8765
Panie Jurku, to dobrze, że Pan nie nic nie czuje. Jakby zaczął Pan odczuwać nieprzyjemny, gnilny zapach to oznaka, że jakieś pasożytnictwo zagnieżdża się na pana krtani, albo głębiej. Płucz Pan gardło po każdym wdechu, przegotowaną i wystudzoną wodą. Za każdym razem.

Gość emil65
Dziękuję za szybką odpowiedź na moje pytanie, ale czytam "proszek do wziewu", a ja nie czuję żadnego medium, chyba zrobiłem ze dwa wdechy bo myślałem, że wciągam za słabo. raz jeszcze pozdrawiam jerzy

Gość wojnar
Wdychaj ten seretide dysk 250,po kolei wypuszczasz powietrze i wtedy głęboki wdech powoli, jeden raz odstawiasz opakowanie i ile możesz zatrzymaj wydech, następnie powoli wypuszczasz powietrze nosem, no i ważne jest popłukanie ust, jak bądź na wdechu z lekiem jak najdłużej, to jest ważne. powodzenia

Gość emil65
dzięki za radę, ale już odstawiłem lek po wizycie u lekarza, zwłaszcza, że pojawiły mi się objawy pleśniawki pieczenie podniebienia, a po odstawieni zaraz znikły. pozdrawiam Jerzy

Gość rena 880
Mam seretide 500 i właśnie tak samo się czuję jak lilly głowa mała szum w uszach ,zaburzenie widzenia i ból w plecach. Może lek za silny a może przedawkowałam wciągając dwa razy za jednym odblokowaniem bo też nic nie czułam,proszę o odpowiedz kogoś doświadczonego w tej sprawie.

Gość emil66
absolutnie tylko 1 raz, a lek jest prawie niewyczuwalny, ale powoduje również skutki uboczne jw. pozdrowienia

Mają Państwo astmę? Pomóżcie w badaniach nad normami do darmowej metody. ASTHMINDEX będzie krótką skalą, na podstawie której alergolodzy i pulmonolodzy będą mogli ocenić potrzebę wsparcia behawioralnego u pacjentów z astmą. Będzie całkowicie darmowa, do pobrania z internetu przez lekarzy. Tylko 23 pytania, ok. 4 minut rozwiązywania. LINK DO ANKIETY: http://net-ankiety.pl/ankieta.php?id=vozojejkv74zj77zqvdjvxob

Gość Magnaa
Witam, Choruję na astmę od kilku lat. Przez długi okres czasu używałam Serevent Dysk oraz paru innych inhalatorów, teraz od kilku miesięcy używam właśnie Seretide Dysk 500. Bardzo sobie chwalę ten lek, zażywam go rano i wieczorem. Jeśli chodzi o pytania powyżej - kiedy robimy wziew powinniśmy odczuwać bardzo delikatne osiadanie się proszku w jamie ustnej. Jeśli chcecie sprawdzić czy na języku coś rzeczywiście się osiadło to potrzyjcie językiem o podniebienie i powinniście poczuć malutkie drobinki proszku. I pamiętajcie ZAWSZE po inhalacji należy przepłukać usta przegotowaną, wystygniętą wodą. Ja po tym inhalatorze czuję się dobrze, nie boli mnie głowa, nie mam też żadnych innych problemów. Osobiście nigdy nie spotkałam się z tym, że po zażyciu jakiegokolwiek inhalatora coś mi dolegało. 3mam kciuki za wszystkich astmatyków, pozdrawiam!

Witam.Mam ten sam problem.Biore seretide i czuje sie okropnie.Bole plecow zawroty glowy szum w uszach.Masakra.Mieszkam za granica i powiedzialam o tym lekarzowi on stwierdzil ze to normalne.Nie wydaje mi sie ze to jest normalne.Ide w poniedzialek znow do Niego niech mi zmieni ten lek bo ja nie jestem w stanie normalnie zyc.

Gość Seretide Dysk 500-korzystacie?
Używaliście preparatu o nazwie Seretide Dysk 500? Bo szukałam opinii dotyczących tego leku i nic nie mogę znaleźć. Może moglibyście cokolwiek napisać mi o tym leku? Opłaca się go używać, są dostępne jakieś zamienniki? Tutaj przeczytałam trochę informacji o Seretide Dysk 500: http://www.listalekow.pl/seretide-dysk-500/ - uważacie, że warto się tym zasugerować? Nie chciałabym się rozczarować i wydać bezsensownie sianko, dlatego postanowiłam Was zapytać. Dzięki za wszelkie porady.

Gość Justyna26l
Witam serdecznie. Stosuję lek SERETIDE DYSK 250,ale czuje się po nim gorzej niz fatalnie. Po 5 minutach od wzięcia leków opadam z sił i robię się blada.Odczuwam kołatanie serca, zawroty głowy i zbiera mnie na wymioty.Zastanawiam się czy nie odłożyć tego leku?bo jak ma mi się coś stać to ja dziękuję :(

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Ja poradziłam sobie z astmą ,nie całkiem ale znacznie sie cofa i widze to i czuję.Brałam leki dwa razy dziennie ,flutixon,zafiron,ventolin A wczesniej syfiasty pulmicord,. Siegnijcie do wykładów Jerzego Zieby, Ja od 3 m-cy wzielam moze z 7 razy leki ...Nie bede wiecej pisac bo na innym forum zaczeły sie debilne docinki itp głupawe odzywki wiec jesli ktos chce niech szuka.Ja czuje sie swietnie i wiem ze byc moze za jakis czas całkowicie odstawie ten chłam :)

Gość gość11111
a czy tyjecie po lekach wziewnych?