Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hertogenbosch

Dentysta. Czy to normalne?

Polecane posty

Czy to normalne, że dentysta nie uważa za stosowne podawać znieczulenia podczas leczenia kanałowego? Czy to się jeszcze praktykuje w XXI wieku, czy to może jakiś stomatologiczny ciemnogród? Bo ja niestety mam nieszczęście do takiego dentysty :(

Gość teraz to do wszystkiego jest
znieczulenie. ja do takiego dentysty bym nie poszla, bo boje sie bolu.

Gość ja zakwaszam z musu
ja nawet "dzień dobry" dentyście nie mówię bez znieczulenia....a co dopiero kanałówka...:O

Gość madziattt
nigdy w zyciu,ja miałam znieczulone przykanałowym a i tak czułam ból ale d owytrzymania,a co dopiero bez znieczulenia :0

Gość widia
a ja miałam leczonego zęba kanałowo i nie miałam znieczulenia,nie bolało.A może po prostu wystarczyło powiedzieć,że się chce znieczulenie?tak jest prościej niż teraz pomstować na dentyste. znieczulenie nie jest obowiązkowe przy leczeniu kanałowym,jak dentysta ma dobry sprzęt i zna się na rzeczy to zrobi to zaleczy kanaliki tak aby nie bolało:)

Gość ja etz nie miałammmmm,
hmhm ja za każdym razem kanałowe miałam bez znieczulenia, mimo ze straszna panikara jestem i nic nie bolało. Bo jak się robi kanałowo, to ząb jest już zatruty więc teoretycznie nie powinno nic boleć. wiec nie weim. moze miałyscie kanałowo jak nie był jeszcze zatruty? albo wizyta przed kanalowym(w sensie rozwiercanie i zakładanie trutki bo wtedy to boli).

ja tam wole bez znieczulenia,bo wtedy czuje sie jak dentysta wyciaga nerw. A jak cos zostanie,to potem zabek gnije...

Gość ja muszę mieć znieczulenie
:oNienawidzę bólu!Najchętniej to bym przed dentystą nafaszerowała się morfiną:P