Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1olcza

gorąca kąpiel pod koniec ciąży

Polecane posty

Gość 1olcza

Czy w 38 tygodniu można sobie w ramach odprężenia zafundować taką gorącą półgodzinna przyjemność, czy może w jakiś sposób zagrażać ciąży i dziecku? Np wywołać jakieś dziwne skurcze nieporodowe itd?? Dzieki za pomoc :)

Gość saleminka8
nie wiem,ale zamiast tej gorącej aż tak kąpieli to weź sobie mniej gorącą z jakimś olejkiem :) ten sam efekt :P odpręża

Gość 1olcza
no pewnie tak zrobie :) thx.. nie chce wszystkiego popsuc pod koniec ciazy..

Gość saleminka8
ale w 38tc to chyba można,ale nie wchodź do wrzącej wody :P żartowałam

Gość 1olcza
saleminka8 :P ok ;)

Gość saleminka8
38tc to już brzuszek ładnie odstaje,więc jak nie będziesz miała wody po szyje to chyba można,pamiętaj że dziecku może być za ciepło :P ja niestety nie mogę się wylegiwać w gorącej wodzie,bo jestem dopiero,a może aż w 19tc :)

gorąca kąpiel przyspiesza poród.skoro jestes w 38 tyg to raczej poczekaj jeszcze ze 2 o ile wczesniej nie urodzisz:)żartowała.absolutnie odradzam, mnie w pierwszej ciąży lekarz przestrzegał

Gość na gape
a mi polozna zalecala CIEPLA kapiel na rozluznienie i zlagodzenie skurczy H-B juz w 24 tc. I kapalam sie przynajmniej raz w tygodniu. tylko woda nie moze byc goraca, a ciepla

Gość a kiedy sie na to szczepi
codzinnie kapalam sie w cieplej wodzie ,nie za goracej.nie znosze brac prysznica tylko sie wylegiwac w wannie.

zgodze sie ze w ciepłej mozna, ale nie w gorącej.a co do 38 tc to niby juz dziecko jest gotowe, ale jak nie chce samo wyjsc to po co mu pomagac??ja tez w 38 tc myslałam juz o porodzie a opóźnił sie do 42 tc,czyli mozesz i ty równie dobrze jeszcze miesiąc czekac na dziecko, czego Ci nie życze.