Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Slawomir.Samotny_1972

Czy was też spotkała równie surowa kara ?

Polecane posty

Kiedyś (chyba w 2000 lub 2001 rokU) oglądałem ,,Wieczór z wampirem" (taki program w telewizji prowadzony przez Wojciecha Jagielskiego. Zaprosił on aktorkę Ewę Wiśniewską. Ona opowiadała jak kiedyś dostała lanie. To było tak, że jej ojciec był dość surowy i kiedyś za pewne przewinienie (chyba chodziło o to, że ona miała ćwiczyć grę na fortepianie i podobno się nie bardzo do tego przykładał) ojciec zapowiedział jej, że dostanie ,,trzy pasy na gołą pupe" ale....następnego dnia (!!!!) Pani Ewa Wiśniewska opowiadała, że miała niezłego stracha, liczyła, że się jej ,,,upiecze" ale nie ! następnego dnia po przyjściu do domu musiała wypiąć gołą pupe i ...były trzy pasy !. Podobno tak bardzo nie bolało ale...strachu było co niemiara. Czy was też spotkało coś podobnego ? P.S. Od razu ostrzegam - to nie żaden żart...widziałem ten program na własne oczy

do: ,,gdzie ta keja" wiele razy widziałem jak byłem mały (teraz mam lat 40) jak w świetlicy mojej szkoły podstawowej obowiązywała zasada ,,10 pasów na pupe za karę" i naprawdę to było wykonywane ! to mi tak tak utkwiło, że od tego czasu mam skłonności masochistyczne

Mi też raz ojciec wlał pasem, pamiętam, że potem tyłek piekł. W moim mniemaniu to była kara nieadekwatna i już nigdy nie miałam do niego szacunku. Rozumiem jakiegoś małego klapsa lub wytłumaczenie groźniejszym tonem ale bicie jest bez sensu, tylko zaniza poczucie własnej wartości dziecka.

mnie lano zawsze i za wszystko, pasem, kablem do żelazka i nawet ścierka która była pod ręką, bito mnie i moje siostry....a efekt taki iż pomimo tego że mam swoją rodzinę męża i dzieci to nie utrzymuje kontaktu z rodzicami (moje rodzeństwo też) to nie żart takie sa wspomnienia ludzi z rocz79

Gość DR PSYCHOL
A PRZEDE MNA TO OJCIEC UCIEKAŁ CHOWAŁ SIĘ ZA MATKA MOJA A JEGO ZONA