Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola85

Maszyna do szycia- co zrobić żeby nie wychodziła nitka z igły?

Polecane posty

Gość ola85

Witam. Kilka dni kupiłam sobie ręczną maszynę do szycia, wygląda to mniej więcej tak : http://www.allegro.pl/item651539646_reczna_maszyna_do_szycia_handy_stitch_hit_z_tv.html Mój problem polega na tym, że jak założę niktę przez wszystkie dziurki itd. , to i tak nie szyje :/ Nitka natychmiast wypada z igły i się "urywa" :-( Samo wlożenie w tą dziurke i zamknięcie denka nic nie daje ... Trzeba to jakoś przewlec- tylko jak? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

Gość wydaje mi sie ze masz
zle zalozona nitke... ale z taka maszyna nie mialam nigdy kontaktu... wiesz czasem np mozna wlozyc nitke do igly nie po tej str co trzeba i juz cos nie gra:)

Po pierwsze bardzo dziwne, ze ktoś w ogóle kupuje takie maszyny... Spróbuj pokręcić tym kółkiem przez które przechodzi nitka, być może jest za mocno dokręcone.

Gość wawelny
a ty kto , krawcowa ?

Gość jam krawcowa
Miałam doczynienia z taką hmm... "maszyną". Sąsiadka sobie kupiła i potem u mnie szukała ratunku, bo nie działa. Więc, moja opinia jest taka, że szkoda na to nerwów i pieniędzy, chyba, że sie to da dziecku do zabawy. To to nie szyje i jest do niczego. Autorko, najlepiej będzie jak dasz to dziecku do zabawy lub wyrzucisz.