Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynka25

Zapytam o to tutaj...

Polecane posty

Gość mandarynka25

Kobietki! Idąc na wesele jako gość zawsze chodzicie do fryzjera czy robicie sobie fryzurkę same? Ja za tydzień idę na wesele i kupiłam sobie dziś takie cieniutkie, fajne papiloty i zastanawiam się czy mogłabym za ich pomocą stworzyć jakąś fajną fryzurkę. Tzn.chcę zrobić loczki, dziś założę te papiloty i zobaczę co mi z tego wyjdzie:) Czym utrwalić taką fryzurę żeby przetrwała całe wesele? Jaki lakier jest najlepszy?

Ja zazwyczaj chodzę do fryzjera - mam bardzo cienkie i delikatne włosy i utrwalenie jakiejkolwiek fryzury na tyle, żeby wytrzymała całonocne szaleństwa (bo uwielbiam na weselach się bawić i zazwyczaj tańcuję do rana! ;)) to nie jest prosta sprawa i wolę ją powierzyć profesjonaliście ;) Raz co prawda zdarzyła mi się mała \"wpadka\" - kiedy to wybrałam się do zupełnie obcego fryzjera - bo wesele było na drugim końcu Polski - to była totalna porażka!!! Ale u siebie w mieście - obowiązkowo do mojej pani Danusi ;)

Gość mandarynka25
Ja mam długie włosy, które same lubią się "zakręcać" więc może jak nałożę na włosy piankę, zakręcę dobrze papiloty a potem potraktuje fryzurkę lakierem :) Dziś potrenuję :)

Gość zawsze czeszę się sama
potrafię to zrobić, lata praktyki ;) upinam sobie zazwyczaj fantazyjne koki, nie uzywając żadnych mazideł czy smarowideł, najwyżej odrobinę nabłyszczacza; do fryzjera chodzę tak rzadko jak mogę, bo primo - nie znosze miec na głowie nalakierowanego hełmu, secundo nie lubię wygladać jak stara lampucera, tertio nie mam zamiaru wyrzucac niepotrzebnie pieniędzy, quarto gdy fryzjer widzi moje włosy (do pół uda) z marszu żąda trzykrotnej ceny... radzę sobie sama i dobrze mi z tym :)

Gość bfbfbfbfbfbf
Pewnie, jak idziesz jako "zwykły" gość, to spokojnie możesz sobie sama fryzurkę zrobić. Pianka albo pasta do stylizacji, potem delikatnie lakierem i będzie się trzymało spokojnie :)

Nooo, jeśli sobie radzicie ze swoimi włosami, to jasne że możecie same się czesać! Moje są marne i nijaki a moja pani fryzjerka zawsze coś wyczaruje ;) Ale przestrzegam przed nieznanym fryzjerem - jak już pisałam, poszłam kiedyś tak \"z ulicy\" do pierwszego lepszego, acz nieźle wyglądającego salonu w obcym mieście. Włosy miałam tydzień po strzyżeniu i farbowaniu, więc wyglądały nieźle, jako że fryzjerka nieznana mi, to chciałam tylko ładnie wymodelować i utrwalić - żadnych cudów więc wydawało mi się, że wielką filozofią nie będzie uczesanie mnie... To co przeżyłam, kiedy zobaczyłam \"dzieło\" końcowe przyprawiło mnie niemal o zawał!! To była tragediaaaa! Z miejsca jak wróciłam do hotelu umyłam głowę i naprawiłam spartaczoną fryzurę (ciężko to właściwie fryzurą nazwać.... :P). A jedna z koleżanek panny młodej (pracująca też jako fryzjerka) chwaliła mnie, że mam najlepszą fryzurę! ;) Cóż...w mieście tym (miasteczku właściwie) najwyraźniej trendy zatrzymały się parę lat temu i większość kobiet miałą właśnie wylakierowane hełmy! :P