Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

caline-czka

straszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mozg niech ci wyskrobia

Gość hghvhhgg
agais, nie ma sie co fatygowac, nie zorzumieja tego :(

no i kolejny temat i kolejne porównania zarodka do czegoś przedmiotowego co za świat. owszem każda kobieta , ba nawet każdy człowiek na ziemi ma prawo decydować o swoim ciele - ale czy każdy ma prao decydować o życiu lub śmierci??

Gość i znowu ta cała propaganda
Nie decyduje o niczyjej śmierci, ale o swoim życiu. Zarodek nie jest dla mnie człowiekiem, istotą czującą. Jako medyczny przypadek też nim nie jest. Mam po prostu takie podejście do sprawy i swoje życie postawiłabym na pierwszym miejscu niż możliwość przekształcenia się zarodka w człowieka

Gość xxxxxxxxxxx111154
Wszystkie które by usuneły: jestescie piepszonymi egoistkami!!! Zero odpowiedzialności za uczynki, a macie się za dorosłe, tymczasem zachowujecie się jak małe dzieci, którym przydało by się odrobinę dyscypliny i porządne lanie. Widocznie mamusie za bardzo was rozpieściły bo teraz macie, za bardzo podgadzały bo jesteście za bardzo wygodne. Zimne s**** bez sumienia. Umiecie dawać d**y to ponoście konsekwencje!!!

Tu nie chodzi o wygodę. Propagandą sa dla mnie zdjęcia a nie problem aborcji. Nie uważam zarodka za człowieka, tak samo nie uważam za człowieka plemników i nie płaczę nad każdym okresem. Podchodzę do tego z medycznego punktu widzenia po prostu. Przeciez nie każdy musi miec takie samo zdanie jak Ty, prawda?

prawda ale plemniki i komórka jajowa osobno to co innego a połączone to co innego. I tak myślę, że każde wytłumaczenie jest dobre żeby siebie usprawiedliwić

jaka taka ognista ale w czym mam siebie usprawiedliwiać? Ja aborcji nie dokonałam. A co myśle i na jaki temat to wybacz, ale chyba wiem lepiej od Ciebie.

ale usprawiedliwiasz swoje poglądy tym że to nie człowiek i nie trzeba go tak traktować. a ja się zastanawiam w 4 tygodniu nie człowiek a jak podrośnie trocho to juz maleńki człowiek??? to gdzie jest granica

Gość Do obrońców życia poczętego
Wychowacie te wszystkie niechciane dzieci? Weźmiecie na utrzymanie? Weźmiecie za nie odpowiedzialność? Nie???? Bo nie wasze???? Bo nie utrzymalibyście, bo sami nie dalibyście rady wychować? W takim razie sami jesteście egoistami, bo ważniejsza jest dla was własna wygoda niż dobro tych wszystkich dzieci. Bo pewnie zaraz ktoś powie, że nie jego dziecko więc po co ma się przejmować. Więc po co przejmujesz się, czy to dziecko będzie żyło, czy nie?

jaka taka ognista- moim poglądem jest to, że zarodek nie jest dla mnie człowiekiem. Więc co ja tu usprawiedliwiam? Troche to nielogiczne co napisałaś. Co do granicy dla mnie dzieckiem jest wtedy jak ma wykształcony układ nerwowy, rozwinięte ciało przypominając człowieka. Tyle jeśli chodzi o MÓJ pogląd.

ktos wyzej napisal, ze lepiej usunac niz potem wychowywac niechciane..a jest jeszcze cos takiego jak adopcja, ale pewnie wygodnym lalom nie chce sie 9 miesiecy nosic brzucha a potem w bolach rodzic..jestem przeciwniczka aborcji dla wygody, jeszcze sklonna jestem zrozumiec kobiety zgwalcone lub te, ktorych dziecko po urodzeniu nie mialoby szansy na normalne zycie..ale tez nie do konca, bo uwazam, ze zarodek powinien miec szanse stania sie czlowiekiem. Szkoda, ze nowe zycie nie dla kazdego jest cudem :(

Do obrońców życia poczętego niektóre z nas też są matkami i też nieraz nie było łatwo zwłaszcza na początku, ale nie zastanawiamy się czy ktoś nam pomoże i częst radzimy sobie same. a co do zarodka i maleństwa które ma już wykształcony układ nerwowy-powiem tak że zarodek można zabić bo nie czuje a taki większy płód, o co to to nie bo to juz niemoralne-przynajmniej ja to tak odbieram, a dla mnie to jest pewien rodzaj usprawiedliwiania się. I to też jest tylko MOJE spojrzenie na tę sprawę

krytykantka oczywiście, że masz rację. Nie chcąc dziecka nie będę męczyć się przez 9 miesięcyc, rodzić, ryzykować własnym zdrowiem i wyglądem. A niby czemu miałabym to robić skoro to dziecko nie będzie ze mną? Nie mam natury męczennicy, nie będę poswięcać siebie po to żeby ktoś był szczęśliwy z posiadania dziecka.

Gość nie widzę w tym
nie widze w tym nic zlego nie wiem co wy chcecie....

Ognista Więc skoro wam nie było łatwo, innym też nie powinno być. Kazdy ma zyć według waszego planu na życie. Popieram post powyżej, nie każdy ma naturę męczennika i nie chce ryzykować zdrowiem, cierpieniem, utratą wyglądu. A wszystkim którzy chcą bronić życia poczętego mówię - weźcie te wszystkie dzieci na wychowanie, adoptujcie, jeśli tak wam zależy na ich losie. Będziecie mieć wtedy pewność, że dorastają bezpiecznie w zdrowiu, szczęściu i dostatku. A tak przy okazji, dzisiaj czytałam artykuł o tym, jak młoda dziewczyna chora na serce zmarła na ulicy bo żaden przechodzień nie udzielił jej pomocy. Ciekawe ilu obrońców życia ją mijało nieprzytomną, leżącą na ulicy?????

i niejedna z nas musiała zmienić plany na życie z powodu maleństwa, ale mój Boże żeby usuwać ciążę ze względu na wygląd?? paranoja jakaś a co do takich wypadków to dorosły człowiek umie zadbać o siebie a znieczulica to choroba społeczna a nie jednostkowa

i nie rozumiem czemu na mnie najeżdżasz skoro ja ci nie pisze że należy zlinczować wszystkie te kóre popierają aborcję. Dla mnie jest to złe i głośno o tym mówię

mam już dwoje dzieci i trzeciego nie chcę, bo mam pracę bo już dzieci z pieluch wyrosly, bo mi też się coś od życia należy, ale jeżeli zajdę w ciążę to koniec świata to nie będzie po prostu kolejna zmiana w życiu. miło sie dyskutowało ale musze lecieć

ognista Zrozum, że nie można zmuszać innych żeby zmieniali swoje plany życiowe z powodu dziecka, bo ty tak zrobiłaś i ty uważasz to za słuszne. Póki to dziecko jest w jej brzuchu jest częścią jej ciała i nie można nakazywać komuś co ma zrobić ze swoim ciałem - że ma przez 9 miesięcy ponosić wszystkie trudy ciąży, a później znieść koszmar porodu tylko po to, żeby oddać to dziecko i nigdy już go nie zobaczyć. Nie mój brzuch, nie moja sprawa. Proste.

Gość Kasiosss
Boże kolacje zjadłam zaraz zwymiotuję JAK MOŻNA COŚ TAKIEGO ZROBIĆ??? Czy one serca nie mają czy sumienia???? A jakby Was mamy wyskrobały ??? :(

tak zrobiłam tak choć byłam załamana nie chciałam żyć i ja tu nikogo zmieniać nie chcę, ale dla mnie to że noszę dziecko w moim ciele nie daje mi prawa do decydowania o jego życiu. ale to naprawde temat rzeka jest pozdrawiam

Gość A jaka to dyskusja
Niektore kobiety normalne nie sa i juz. Film byl przerazajacy. Ja uwazam, ze po to sa srodki antykoncepcyje zeby pozniej usuwanie ciazy nie nie wchodzilo w gre i gowno prawda, ze to Twoje cialo i decydujesz. Twoje jest cialo dopoki nie masz w nim dziecka.. Niechciane ciaze powinny byc zabezpieczane zanim do nich doszlo no ale jak w Polsce dalej stosuje sie metode przerywana.... Zenada

a czyż stosowanie prezerwatywy ktora uniemożliwia połączenie plemnika z komórką jajową nie jest potworne!!!!!!!!! albo stosowanie tabletek anty które też nie pozwalają się im połączyć?? te fotki to powiększona propaganda anty-aborcyjna. Wszyscy tak baardzo namawiają do tego by ciązę donosić i nie usuwać ale gdy na świecie pojawia się to niechciane dziecko wszyscy mają je głęboko gdzieś i zwalają obowiązek jego utrzymania na państwo- całe to anty-aborcyjne nawoływanie to wg mnie po prostu zwykłe pieprzenie kotka za pomocą młotka i tyle

Gość dorcia33
Po co zakładałas ten topik?Wg mnie nie ma sensu.Jak wszystko na tym swiecie sa rozne rozwiazania.Jedni sa za inni przeciw!Zamieszczanie takich filmow to niepotrzebna prowokacja!!Pozatym na filmie pozuja do zdjec jakby byli dumni z dokonanych aborcji.To jakis absurd!

:( straszne...powinny to kobiety oglądać które zabiły w ten sposób takie .niczemu nie winne dzieci !!!!