Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewna_siedemnastolatka

mamy 5-miesięcznych dziecie- żywienie.

Polecane posty

chodzi mi o żywienie dzieci po 5 miesięcu. Ile powinny zjadac mleka, w ilu porcjach, ile dajecie im słoiczków i jakie?

??? niema żadnej mamy 5miesięcznego maluszka

jest kto na tym forum?? ciekawa jestem jak karmicie swoje dzieci. Chce wiedziec czy ja robie to dobrze odpiszcie

Gość tutaj dają cyca
:classic_cool:

Gość no i macie przykład
tych "wielce dojrzałych" młodych mamusiek.

jest ktoś normalny kto karmi butelką?

Gość tezmama
Jestem mamaą 8 miesięcznej córeczki. Trudno mi ci cos powiedzieć o ilości mleka jaką powinno wypijac dziecko 5 miesięczne poniewaz ja karmię piersią i dokarmiam jeszcze butelką. Jeżeli chodzi o słoiczki. To Trzeba wprowadzać stopniowo ja zaczęłam od marchewki i po troszku na poczatek, co dziennie zwiększając porcje. Na poczatku dawałam te zupki dla dzieci po 4 miesiącu. Możesz też podawać kleiki i kaszki. Tylko też stopniowo wprowadzając.

Gość tezmama
Powiem też że nie ma reguły ile dziecko powinno wypijac mleka jeden wypija więcej drugi mniej. Jeżeli widzisz że twojemu maleństwu wystarcza tyle ile mu dajesz to jest ok. Najważniejsze że je. A co do ilości to każde dziecko jest inne pod tym względem.

Gość u sobie w ksiazce poszukaj
kolejna idiotka-czerpiaca wiedze z for internetowych od mam czerpiacych wiedze z innych for internetowych-na tak wazny temat jak zywienie dziecka-bravo bravo-opiekunki i matki-genijalne pierwsze kroki na drodze radzenia sobie z dzieckiem-

Gość kasiak788
moj maly ma 6miesiecy i meka zjada raz 180ml raz 210ml to zalezy jak jest glodny!zreszta on jada juz normalne jedzenie tzn zupki deserki!tylko tyle ze mi sie skonczyly pomysly co mu dawac zeby to wszystko bylo urozmaicone!!!:(:(:(