Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajn cfaj draj

Śledztwo zakończone, choć nikt z was nie potrafił mi pomóc

Polecane posty

Gość ajn cfaj draj

Jakiś czas temu męczyłam was, czy melodia tej piosenki kojarzy wam się z jakąś popularną piosenka z 2004 roku. Jednak nikomu się chyba nie kojarzyła albo nikt nie pamiętał. Więc sama zrobiłam śledztwo i wreszcie znalazłam tamtą piosenkę z 2004 roku. A więc jednak pamięć mnie nie myliła. Ale z drugiej strony to oznacza, że ta obecna artystka zerżnęła melodię po tamtej piosence:( Żeby było wam wygodniej z każdej piosenki prezentuje fragment ze środka, bo same początki piosenki mają inne. Oczywiście chodzi tylko o podobieństwo głównej melodii a nie np słów:) Posłuchajcie: http://w784.wrzuta.pl/audio/6sQNiADEVLz/tara_rocks_-_same_time_same_place_-_fragment http://w784.wrzuta.pl/audio/6p71bEKYHK9/cortez_-_what_you_get_is_what_you_see_-_fragment I jak?:)

Gość ajn cfaj draj
Tak...już się domyślam, że większość z was pewnie nie zauważy podobieństwa i powie, po co zawracam głowę. Ale skoro mi podobieństwo obecnej piosenki do piosenki, której nie słyszałam wiele lat rzuciło się od razu, to oznacza, że może mam talent muzyczny, którego nie rozwijam?:)

Gość nie słucham takiej
muzyki - dla mnie bez różnicy obie, ale jak by było ich 10 to też dla mnie były by takie same...

Gość ajn cfaj draj
no to wiesz, jasne, tak samo dla mnie każda piosenka heavy metal jest taka sama, a Ty pewnie właśnie takiej słuchasz:) Niech się wypowie ktoś kto słucha takiej muzyki:)

Gość ajn cfaj draj
uppppp

Gość kurna pamiętam cię
wrzuciłaś tu kiedyś link do tej pierwszej piosenki na youtubie, a mi później tydzień chodziła po głowie! :D

Gość ajn cfaj draj
:) a jak z podobieństwem , widzisz je?

Gość kurna pamiętam cię
coś jest z tym podobieństwem, bo jak wtedy dałaś tamtą piosenkę, to od razu wiedziałam, że coś podobnego już kiedyś słyszałam ;)

Gość kurna pamiętam cię
oczywiście są podobne, ale nie identyczne ;)

Gość ajn cfaj draj
no toż mówię o podobieństwie a nie o identyczności:) a ja właśnie tak samo miałam, kiedy pierwszy raz usłyszałam tą nowa piosenkę w radiu:)