Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka1919

zapomniane zabawy z dziecinstwa

Polecane posty

witajcie, czy pamiętacie zabawy w jakie bawiliscie się w dziecinstwie?? wiecie, wtedy kiedy nie było komputerów, komórek, mp3 itp. chciałabym aby moje dzieci takze mogły poznac urok i radosć tych \"dawnych\" gier, dlatego bardzo proszę o wpisywanie tych gier które wy pamiętacie oraz ich krótkiego opisu jesli jest to gra mało znana. ja z dziecinstwa najbardziej zapamietałam grę w \"palanta\" oraz w \"sztandar\". to były moje ulubione. ahh, szkoda, że nie mozna wrócic do tamtych beztroskich czasów... a Wy?? jakie gry pamiętacie?? jakie zabawy??

Gość dexter jacksonn
do dzisiaj bawie sie tylko moja grzechotka :classic_cool:

oj taak, dobrze ze mi przypomniałas brzydulo. podchody były super... pomidor tez, do tej pory pamiętam jak siedalismy z dzieciakami na trawie i bawilismy się w \"pomidora\". prosta gra a jak cieszyła...

Gość sdadaasd
podchody dwa ognie gra w gumy i sznura gąski, gąski do domu diabeł i kolory dwa ognie raz, dwa trzy babajaga patrzy :) rzut nożem - odcinanie świata

Gość u no ja tez
na podworku -podchody, panstwa miasta(rysowanie obszarow patykiem..ktos rzuca kij...i ktos inny gna po niego.., pieklo niebo), klasy, taka gra z rzucaniem pilki do kosza z roznych odleglosci, gra w kapsle, karty-w pana, w wojne, makaooo,..., kopanie pilki na wyskoscs-kto wyrzej wykopie przy scianie bloku-do kt pietra:)..oczyswiscie na boczniej scianie gdzie nie ma okien..., oczywiscie-skakanie na gumie-a tu mnostwo gier...

albo organizowalismy sobie zawody, wymyslalismy konkurencje i udawalismy ze to igrzyska... albo budowanie szałasu w lesie... a zimą pędzilismy poslizgac się na wszystkich mozliwych kałuzach... oj ale się rozmarzyłam...

Gość u no ja tez
w cieplo zimno oooo...w berka...ale ze nie wolno lapac innych kiedy nie stoja na ziemi(wic wspinalismy sie na barierki, trzepaki....krawezniki)

przypomniała mi się jeszcze zabawa na skakance- to się chyba nazywało gra "w zegara". albo popularne "piątki"

Gość u no ja tez
a my na podworku przed blokami wysatwialimsy namioty--z 10 w wakacje..i tak staly przez mies...wszyscy rodzice nocami w oknach siedzieli ze starchu o swoje male pociechy-no moze nie takie male---mielismy po 11 lat--male male:) i nocowalo w nich cale kwiecie mlodziezowki :)

gra w gumę w bierki 2 ognie w zimie jak napadało duuużosniegu to robiliśmi iglo albo szlismy na górke i zjazd na workach takich parcianych albo reklamówkach bo wtedy jabłuszek nie było jeszcze w chowanego w ganianego "berka" 1 2 3 baba jaga patrzy

Gość Jola R.......
kiedy too byyloo... berek

piękne są te wspomnienia..ile tego było... naiktóre zabawy dopiero po waszych postach mi się przypominają... piękne czasy...

wyścigi kapslami rysowało się trasę na ziemi robiło się utrudnienia zwężenia doły górki i jak sie wypadło za trasę to zaczynało się od nowa cymbergaj