Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myślę nad tym i nie wiem

czemu tak jest?

Polecane posty

Czemu współcześni ludzie są takimi tłumokami i czarnymi masami, że dalej chodzą do kościołów? Nie mówię o żadnym konkretnym wyznaniu, tylko ogólnie... Czemu dzisiaj, w XXI wieku ludzie dalej nie myślą racjonalnie i wierzą w każdą rzecz, którą wmawiają im inni ludzie? Szkoda mi tych wszystkich ogłupionych ludzi, którzy nie potrafią sami decydowac o swoim życiu...

Gość kilka spostrzeżeń o Polakach
Weź skończ swój bełkot. To staje się już nudne... Z jednej strony oszołomy Ojca Dyrektora, a z drugiej nowocześni (ćwierć)inteligenci.

Może i jestem ćwierćinteligentem, ale przynajmniej nie wierzę w bajki :) w smurfy biegające po ulicach też wierzysz? :D

Gość kilka spostrzeżeń o Polaka
Nie twoja sprawa w co kto wierzy.

Tak samo nie Twoją sprawą jest to, że ktoś jest "ćwierćinteligentem" czy "wysłannikiem ojca dyktatora"... hmm... pewnie uważasz się za osobę wykształconą, inteligentną i mądrą (w końcu w swoim topiku krytykujesz ludzi i uważasz ich za gorszych od siebie, bo nie są tacy jak Ty...), ale jednak chyba brakuje Ci troszkę rozumku...

Gość qwertyuiolkjhgfdsaZxcvbnm
ja przez lata byłam zmuszana przez rodziców do chodzenia do kościoła, mimo że nigdy nie wierzyłam w te brednie. bardzo się wstydzę tego okresu w swoim życiu i od tamtego czasu jestem bardzo negatywnie nastawiona do katolików - korzystam z każdej możliwej okazji, żeby im dopiec, obrazić... wiem, to głupie, ale to taki rodzaj mojej małej zemsty za krzywdy z czasów nastoletnich...

Gość qwertyuiolkjhgfdsaZxcvbnm
czasem się zastanawiam nad tym, jak wielkie krzywdy na umyśle ludziom robi kościół, skoro sprawia, że ludzie zmuszają innych do wiary, praktyk religijnych... gdyby to wszystko było takie dobre, to ludzie sami by wybierali taką drogę, nikt by im niczego nie musiał narzucać... rzeczywiście, to przykre, że ludzie nadal dają się tak ogłupiać. rozumiem, w średniowieczu ludzie nie byli szczególnie mądrzy i wykształceni, ale dzisiaj? hmm

wszyscy polscy ateiści poszli chyba do kościoła :]

Gość merry jones
wiara to prywatna sprawa kazdego czlowieka i takich pieniaczy jak autor/ka tematu po prostu nie trawie. sam nie wierze, ale nie uwazam, zeby wiara byla czyms uwlaczajacym, czy tez swiadczyla o braku inteligencji. znam wiele bardzo inteligentnych, wyksztalconych osob, ktore z pewnych powodow, albo i bez zadnych powodow, bo w koncu wiara powodow nie potrzebuje, wierza - i to jest ich prywatna sprawa. nie znosze agitacji z zadnej ze stron - ani ze strony wierzacych psycholi, ani ze strony pseudo-inteligentow, ktorzy uwazaja sie za jasnie oswieconych, bo nie wierza

jeśli ci, o których mówisz wierzą, to chyba jednak nie są tacy mądrzy... a na pewno nie myślą racjonalnie...