Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help help help nic nie wiem

jak wyglada obrona pracy licencjaciej?

Polecane posty

o co moga zapytac? komu trza dac kwiatki ile trwa obrona? i kiedy sa wyniki obronu?

Gość scarlet1976
Cześć ;)Powiem ci ze nie taki diabeł straszny:).Oczywiście musisz znać dokładnie tekst swojej pracy-zakładająć ze sama pisałaś to już połowa sukcesu ;),orientować się w biobliografii z jakiej korzystalłas.Pytania mogą dotyczyć nie tylko samej pracy -chodzi otekkst-ale takżę innych spraw które są związane z jej tematem.Jest trzech członków komisji-przewodniczący, promotor i recenzent,Przewodniczący raczej nie powinien zadawać pyta-tak myślę.Ja mam za sobą obronę licencjati i magisterki ale to już troche lat minęła ale myśle ze jeśli chodzi o organizację nie powinno się nic zmienić.Obrona powinna trwać z kilkanaście minut no moze max pół godziny.Jak chcesz coś jeszcze wiedzieć pytaj

Gość scarlet1976
Wyniki obrony zazwyczaj są w tem sam dzień

Gość moja trwała
całe 5 minut, nikt mnie nie słuchał, wpierdalali ciasto, a mojej pracy to odnosze wrazenie i tak nikt nie czytał, bo kolo jak mi zadawal pytanie to otworzył spis tresci i zapytał mnie o jeden rozdział! aha- to był amagisterka, na renomowanej państwowej uczelni! pozdrawiam!

Gość do moja trwała
Normalnie jakbym byla na swojej obronie ... identyko :P

a kwiaty? komu,jak? i jak wygladaja wyniki --- kiedy dostane dyplom?? czy moga mi kazac opowiedziec o pracy, o badaniu ktore robila m(to praca badawcza) czy raczej beda tez pytac cos ze studiow? jak trza sie ubrac, bardzo galowo?

nie chce dawac im ciasta ani kwiatow:( studiuje na UJ

Gość scarlet1976
u nas było tak ze byla zrzuta na kwiaty i ciach czy cos tam i jedna osoba z grupy dawala

Gość scarlet1976
jesli chodzi o ciuchy to mysle ze jakaś biala bluzka/koszula i czarne spodnie jak nie lubisz spódnic z materiału wystarczą . nie trzeba wydziwiać zjakimiś garsonkami na ta okazje.Jak ja zdawalam to cięzko było mi coś konkretnego kupić bo nie było az takiego wyboru ciuchów i byłam w garsonce ze spodniami i białej bliuzce koszulowej

Gość ore ore szabadaba da amore
Kiedy zostanie odpytana ostatnia osoba, jest pare minut dla komisji i za chwilke wolaja juz na ogloszenie wynikow...i dostaje sie karteczke z potwierdzeniem zdobycia wyksztalcenia z wynikiem... Obrona trwa chwileczke...u nas byly na obronie 4 osoby i po pol godzince bylo juz po wszystkim. Ubior: odswietny: np biala bluzka zakiecik.

Gość scarlet1976
Dyplomy są rozdawane na absolutorium

a jak ja sie bronie sama, nie w grupie? inne oosby u tego samego promotora bronia sie w inny dzien chyba

Kwiaty wypada dac...wszystkim osobom w komisji jako podziekowanie.

Gość scarlet1976
My mieliśmy wszyscy tego samego dna obronę u tegosamego promotora

to dostane karteczke ze zdalam, i mam ja zaniesc do dziakantu? cyz tam da znac komisja, ze zdalam itd? kiedy jest absolutorium, tzn te dyplomy ?ile dni po? jej mam schiza ze hej

Jesli sama to tak samo..wejdziesz,odpowiesz na pytania i bedzie po wszystkim....potem Cie zawolaja i dostaniesz karteczke takie zaswiadczenie ukonczenia studiow. i radze kupic kwiaty jakies, bo naprawde to xle wyglada i potem mozesz zalowac ze nie dalas nic promotorowi. ja na licencjacie sama sie bronilam i nie kupilam nic i szczerze to xle wyszlo, bo kwoiatek jakis moglam kupic i potem zalowalam.

jakie kwiaty? np bukiet roz? po ile zl? co powiedziec dajac kwiaty? w ktorym momencie je dac? jak beda mowili wyniki? przecieez nien wezme ich ze soba do sali :( a mozna nie zdac?

Zaswiadczenie ukonczenia ejst dla Ciebie, bo dyplom dopiero gdzies za 2 miesiace dostaniesz:)

a jak nagle okaze sie ze mam 4 osoby w komisji a nie 3, a bede miec tylko 3 bukiety? :P :classic_cool:

Gość scarlet1976
Wszyskiego sie dowiesz,najwazniejsz e zdac>Ja się broniłam w1999 licencjat a 2001 mgr wiec juz nie pamietam jak to ztymi dniami wygladało,ile po obronie do absolutorium .. Zreszta po dyplom z mgr jechalam pozniej bo jestem z Gorzowa a zaocznie studiowałam w Bydgoszczy a pracowalam jak bylo to absolutorium

Gość scarlet1976
Zazwyczaj się zdaje,raczej nie mozna nie zdać.

mam tak glupio, ze mam obrone 1 lipca a egzamin na 2 stopien studiow 20 lipca. i powinnam miec dylplom skladajac papiery na 2 stopien, ale chyba to zaswiad.wystarczy? w koncu to ten sam wydzial, kierunek, uczelnia.. boje sie jak cholera:( nie wiem nic, nie umiem nic, prace pisalam sama, ale jej nie czuje. booje sie ze mnie zgnoja, stres zje, nie wiem..

Gość scarlet1976
Zobaczysz bedzie ok.Ja się też denerwowałam zwłaszcza przed mgr ze jakiegoś zonka walne ale było dobrze.Jak mialas dobrego promotora to bedzie dobrze,nikt nie bedzie gnoił i upokarzał...Co do tego zaświadczenia to formalnie mysle ze powinno im styknąć

Gość scarlet1976
Zdaje sobie sprawe ze to stres ale ja zawszy sobie mówilam,ze to trochę większy egzamin a ileś na studiach sie ich zdało ;)

Gość jak się pisze
a u nas się w ogóle kwiatków nie daje, ani żadnych prezentów na obronach...

Gość scarlet1976
prezenty mogą zawiewać łapówkarstwem ale kwiaty spoko.Proponuje Ci sie skontaktowac z kimś kto pisał u tego samego promotora co Ty, może Ci coś podpowie,...

Gość scarlet1976
Pozdrawiam musze kończyć.Jak bedziesz cchciala o cos zapytac to bede wieczorem🖐️

mam obrone za 2 tyg. :(

Gość hfgaywei7539
a prace (w sensie sama \'\'ksiazeczke\'\';) oddaja tego samego dnia czy w ogole nie oddaja jej wcale???

Gość scarlet1976
Jak ja konczylam to jeden egz był dla promotora drugi dla recenzenta -bezzwrotnie a trzeci dla Ciebie. Z tych bezzwrotych jakis zostaje na uczelni