Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhmmmn

System studiowania 3+2 ?

Polecane posty

Gość 56__00
Komputerowych rzeczy nauczysz sie sama, trzeba duzego samozaparcia. Na studiach sa inne przedmioty takie jak malarstwo, rysunek, kompozycja, nauczysz sie jak komponowac ilustracje z tekstem, laczenie kolorow i tym podobne. Ja niestety tego samozaparcia do uczenia sie w domu nie mam, a na studiach obslugi programow nikt nie uczy, bardziej nadzoruja twoja prace i mozesz sie zawsze zapytac jak czegos nie wiesz. Zostal mi tylko rok do licencjata i musze sie wziac w garsc, w koncu to moja przyszlosc. Ogolnie jesli masz mozliwosc to radzilabym grafike na ASP a nie na prywatnych uczelniach. Chyba ze dla byle jakiego papierka bo daja zaliczenia za byle co, trzeba tylko miec

Gość a czy przypadkiemm
nie wyszło zarządzenie że studia jednolite magisterskie to tylko prawo i medycyna? wiec psychologia 3+ 2 bedzie. ( to do tego co chce wiedziec gdzie w wawie psychologie mozna tak studiowac ) - dlatego jesli jeszcze nie mozna to bedzie to przymusem.

Gość jykil
no np na jakies akademimi leona jakiegos tam (w waiwe) a etraz wszystkie studia majaj byc w systemie bolonksim nawet buownictwo (nie wiem kto napisal taka bzdure ze budownictwo to tylko jednolite:O)

Gość bnytiu
Może i będzie przymusem, ale jeszcze na pewno nie wszystkie studia, są dwustopniowe. Generalnie, to jestem za dwu stopniowymi, bo 3 latach ma się już jakieś wykształcenie, bo czasem dla niektórym 5 lat studiów żeby mieć dyplom, to za dużo.

Gość bnytiu
On tego roku akademickiego mają być już wszystkie 3+2??? Bo w poprzednim roku akademickim tak nie było. A co będzie, to inna spraw?

Gość bnytiu
Więc nie uogólniajcie :)

Gość jykil
uogolnia sie bo keirunkow jest troche wiecej niz te 3 wiec one akurat stanowia jakis pewnie 1% albo i mniej :o

Gość bnytiu
Nie uogólnia się, bo to błąd w udzielaniu informacji, chyba że się zaznacza, że znaczna większość oprócz kierunków: x, y, z... Poza tym o czym tu mowa skoro, to jeszcze nie działa...

Gość po pierwsze
prawie wszystkie kierunki są obecnie w tym systemie (3+2) z nielicznymi wyjatkami typu prawo, medycyna. po drugie - SUM musi być jesli nie ten sam to pokrewny w stosunku do licencjata (a nie, że lic. z pedagogiki a SUM z inżynierii środowiska).

Gość jykil
nie wszystkie studia maja 3+2, na polinudzie zdecydowana wiekszosc to 3,5+1,5