Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkdkkdlks

MOJA KOLEZANKA BARDZO SCHUDLA I MYSLE ZE MA BULIMIE BO

Polecane posty

Gość lkdkkdlks

wczoraj sie widzialam z kolezanka i mowila mi,ze schudla jedzac wszystko ale nie polykajac jedzenie tylko po gryzieniu wypluwala:( to straszne chociaz mysle,ze ona nic nie je bo przeciez traiwnie zaczyna sie juz w buzi wiec skoro wszystko jadla..sodycze pizze itd... myslicie,ze to jest moziwie???a w ogole jak moge jej pomoc

Gość innocent-one
to nie bulimia, ale rowniez zaburzenie odzywiania, sama to mam. chew and spit - pogryz i wypluj. cieszysz sie smakiem nie tujac... ale podobno wyniszcza.

Gość innocent-one
* nie tyjac mialo byc

Gość lkdkkdlks
ALE PRZECIEZ na jednym z forum dziewczyna napisala,ze trawienie sie zaczyna w buzi juz wiec tyjesz!!!!

Gość innocent-one
jak masz od czegos utyc, skoro sie tego pozbywasz? owszem, troche kalorii zdazy sie, z braku lepszego slowa - wchlonac, ale nie tyle, jakbys to wszystko polknela. i nie wmawiaj mi, ze tyje, bo chyba wiem lepiej co z moja waga?

innocent-one a powiedz mi jak ty funkcjonujesz? Jest coś co normalnie połykasz czy nie? Musisz mieć bardzo silną wolę skoro dajesz radę wypluć...

Gość kijowo owo
ale brzuch zostaje pusty, wiec i tak jestescie glodne. bez sensu. wolalabym juz sie warzyw nawpierniczac.

Gość innocent-one
Jem normalnie w granicach 400kcal. A jeśli jeszcze jestem głodna czy napadnie mnie na słodycze, to wtedy wchodzi w grę ta "metoda". Z tą silną wolą to tak nie do końca, bo jak się tego pozbędziesz, to nie masz wyrzutów sumienia, więc to pomaga. A co do tego, że jesteś głodny po tym - to akurat jest nieprawda. Może to dziwne, ale po takim większym 'chew and spit', to czujesz się jakbyś to wszystko zjadła, pojawia się normalne uczucie sytości.

Gość grabarka
a gdzie to wypluwasz? na talerz? do kibl?

Gość innocent-one
do śmieci albo do kibla... przy ludziach tego nie robie oczywiscie.

Gość w buzi trawione są tylko
cukry proste. Wchłanianie wszystkich potrzebnych skłądnikow odbywa sie dopiero w jelicie cienkim

Ale z wolą to chodziło mi o to,że np ja bym nie dała rady jeść czegoś i wypluć. Nie wiem no. Ja tam wolę swoje 1000kcal.A masz jakieś problemy ze zdrowiem,wypadają ci włosy czy coś podobnego? Mogę spytać ile ważysz,że zdecydowałaś się na coś tak drastycznego?

Gość innocent-one
gorgona, na początku nie łatwo było, bo trochę było mi "szkoda", ale wiesz, to lepsze niż nie móc spróbować czegoś w ogóle. Dzięki temu nie mam już napadów kompulsywnego obżarstwa, co przeszkadzało mi w chudnięciu. Odnośnie problemów ze zdrowiem, to nie, jedynie fakt, że czasem gdy jem znaczniej poniżej 400kcal przez kilka dni, to występuje osłabienie, ale w tym to nic dziwnego. A ważę 47kg.

Wiesz nie będę cię krytykować bo to nie do mnie należy oceniać ale wydaje mi się,że 47kg to aż za mało i przesadzasz kochana. Życzę ci zdrowia:)

Gość innocent-one
Niestety to nie takie łatwe z takiego gówna wyjść, zwłaszcza jak wciąż znajduje się nowe niedoskonałości. To za dużo w udach, to w brzuchu, szkoda gadać. Dzięki za zrozumienie.

Kochana pomyśl o psychoterapeucie może... Zniszczysz sobie zdrowie i zejdziesz z tego świata w wieku 40 lat jak dobrze pójdzie. Nie lepiej być zdrową i mieć szansę na szczęście? Trzymaj się i walcz z tym słońce

Gość innocent-one
Mam w planach schudnięcie jeszcze ze 2 kilogramy, a potem będę próbowała zmienić tą swoją 'dietę'. Wiesz, może mi się nawet uda... A wykończyć się to nie pozwolą mi bliscy, na całe szczęście nie jestem sama :). Pozdrawiam.

Gość a ile masz wzrostu
? inno ?

Gość innocent-one
170cm

Gość to jest straszne
ale pokarm jest trawiony w buzi wiec to dziwne,ze chudniecie