Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klestrofilomas

fucking friend ... podejscie do sprawy ...

Polecane posty

Gość klestrofilomas

zwracam się do kobiet z następująca kwestią, poznałem niedawno kobietę, pracującą od niedawna w jednym z działów bardzo dużej firmy, zatrudniającej wielu pracowników. Bardzo szybko się zapoznaliśmy i przenieśliśmy znajomość na grunt prywatny, tzn spotkaliśmy sie po pracy na piwie, obiedzie itp. Ale do rzeczy, już po drugim prywatnym spotkaniu zaproponowała mi układ "fucking friends" - mówiąc krótko żeby nie przedłużać, relacje bardzo podobną do prawdziwego związku, gdzie jest przyjąźń, wsparcie, rozmowa, sex ale bez deklaracji, zobowiązań itp zgodziłem się, bo podobnie jak ona, nie interesuje mnie obecnie wiązanie się w jakieś stałe związki. Nurtują mnie tylko dwie sprawy: 1. jakie jest ryzyko, że jej się odwidzi taki układ, zaangażuje się, i będzię chciała czegoś więcej ? 2. wiemy, że powstało takie zjawisko, i istnieje, ale nikt jeszcze nie napisał co w momencie konca. Właściwie jak wygląda koniec takiego układu. Czy w momencie gdy jedna ze stron pozna "tą" właściwa osobe? nurtują mnie te kwestie, gdyż przyznam szczerze, nie chciałbym krzywdy emocjonalnej drugiej osoby, dlatego tak wybiegam w przyszłość z moją refleksją.

Gość ja miałam podobny układ
trochę inny, bo tam był tylko seks, bez rozmów, kina itp. Jak poznałam obecnego męża po prostu urwałam kontakt, powiedziałam mu, że już mnie ten układ nie interesuje i tyle.

Gość fazaaa
a ja sie cholera zakochalam w takim przyjacielu i bardzo chujowo mi jest do dzis...

Gość sSSA
Mnie się wydaje, ze to zależy, jakie bedą wiatry. Z jednym taki uklad bedzie funkcjonował, z innym moze sie zakochac i zacznie się cyrk. generalnie uwazam, ze to glupi pomysł. Spotkania na seks - ok. Ale udawanie , że się jest w związku, poza jednym elementem - nie wiem, czy człowiek to moze kontrolowac

Gość apoplektyczna Bożenka
a nie jest to troche nie fair, traktowac druga osobe jak przystanek w drodze do wlasciwej osoby?

Gość sSSA
bożenko, jak obydwoje na wstępie umawiają się, że nie maja wobec siebie zobowiazań i z ta decyzją wchodza w układ, to jest to ok

Gość fazaaa
mozna sie umawiac, ale serce nie sluga....:(

Gość fazaaa
ja mialam ze tak powiem "milosc od pierwszego wlozenia"

Gość apoplektyczna Bożenka
ja to staroswiecka jestem.. 100 i cos lat mam

Gość sSSA
pewnie, że serce nie sluga i może sie odwidziec - ale ta druga strona ma prawo powiedzieć - wiedziałeś, że zwiazku z tego nie będzie, nic ci nie jestem winny - i nie jet to podłosć z jego strony

Gość fazaaa
nie jest ,ale to i tak cholernie boli...........ale takie sa uroki....

Gość do klestrofilomas
Nie mowi sie "fucking friend" ale "fuck friend" . Bo to piewrsze to "pierdolony przyjaciel" znaczy :)

\"Poprawną\" angielszczyzną to się mówi \"fuck buddy\" (\"fuck buddies\" w l. mnogiej)

mialam kolezanke,ktora sama zaproponowala taki uklad swojemu koledze,i wszystko bylo dobrze do czasu,az on znalazl sobie dziewczyne-zakochal sie. Okazalo sie,ze kolezanka jednak cos do niego czuje,i jak on zrezygnowal z ukladu,to dlugo dochodzila do siebie... wiec nie wiem czy jest sens ryzykowac

Paula a Ty nawet tu?? :P Sex przyjaciel jest dla osob silnych emocjonalnie i psychicznie. Nie kazdy sie nadaje, poza tym, kazdy wchodzi w taki uklad na wlasne ryzyko. Poza tym wszystko przed slubem jest free love % friends for sex:)

free love & all friends for sex - mialo byc ;) A poza tym, facet i sobie duperelami glowe zawraca, zamiast uznac to za komplement skoro kobieta sama zaproponowala. Ludzie sobie sami sprawiaja problemy tak wnioskuje po tym forum, albo co ktoras tam osoba nadaje sie na leczenie psychiatryczne w wersji klinicznej...dajcie na luz ludzie, zyciem trzeba sie cieszyc i je przezyz a nie cale zycie sobie komplikowac i z byle powodu robil mega problem.... to ja porusze temat, dzieci gloduja w afryce, interesuje was taki problem?? albo sasiad katuje zone bo jest psycholem, interested?? sex wolny, w czym tu problem...........dzizassssss

Gość byłam w takim ukladzie....
i na koncu wypadło to nie za ciekawie, tzn. ja sie w nim zakochałam, on...może i tak ale nigdy mi tego nie powiedział, a po prostu ograniczył kontakt, tzn. tez sie spotykamy , ale juz bez seksu... pisze, ze mnie pragnie itp, itd. jak se spotykamy całuje mnie, ale do seksu już nie dochodzi,choc oboje tego chcemy, nie rozumiem go juz :(

a ja nie rozumiem Ciebei...jak sie konczy uklad free love to sie konczy i ciao amigo / baby... skoro masz ochote na szalony sex a on tym bardziej to po co piszesz takie glupoty....nie macie innych problemow?? gdyby moralnosc wam zakazywala wielu spraw byscie do zakonu poszly, chociaz i tam grzesza jak sie da... to se pomarudzilem w poniedzielnik... nie cierpie idiotycznych tematow, idiotycznych pytan i wszystkiego co idiotyczne...bo jest proste i puste.