Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdff

panicznie sie boję małej dawac czegoś do przegryzania ze sie zakrztusi

Polecane posty

Gość fdff

ma ponad 7 msc ząbków jeszcze nie ma dałam jej raz herbatnika czy skórke z chleba ale masakrycznie sie boje caly czas ja obserwuje czy nie weźmie za duzo ale czy zdąze wyciagnąc

Gość moj ma 3 lata i jeszcze kupuje
moj ma 3 lata a ja niekiedy nadal w strachu jestem

Gość fdff
pamietam jak jej dałam słoiczek o d 6 mies!! i tam były duze grudki to mi w trakcie zwymiotowała masakra

ehh, ja tez jestem przewrazliwiona. starszym prawie wcale nie daje cukierkow/landrynek/lizakow, bo sie boje, ze sie zakrztusza. nzreszta to nic zdrowego. male jedza duzo\"doroslego\" jedzenia, ale boje sie dawac im biszkopty, herbatniki, skorke w raczke. buleczke daje im po kawalku. w raczke chrupki. maja po 6 zebow, ladnie gryza, ale jedza łapczywie. kilka miesiecy temu kupilam im wafle ryzowe ood hippa, nie potrafili ich poryzc. starsi je zjedli. dzisiaj kupilam im te ciasteczka tez z hipp po 7 miesiacu, i one sa masakrycznie trwarde. norbert sie nim zakrztusil, zwymiotowal mi. traf chcial, ze akurat na dominika. bylo kapanie,w ielki strach. nie wiem kiedy znowu dam im cos podobnego. a ciasteczka straszym smakowaly;) pozdr.🌻

Gość serrena williams
kochana, czy ty masz dwie pary bliźniaków? Gratuluję :DD

Gość athy
mój ma 6 lat i jeszcze nie jadł landrynek bo umarłabym ze strachu chyba

Gość operca
do tylko ja teraz przydałaby ci się jeszcze jedna para bliiźniąt w wersji damskiej :D:D Super !! serdecznie Ci gratuluję. Mamusia otoczona mężczyznami :)

Gość też tak miałam i juz
kochana taki sam mialam problem, balam sie jak diabli, jak byl wiekszy kawalek to moj synio mial odruch wymiotny, porownywalam go z innymi dziecmi itp...bląd, kazde dzieko ma na wszystko swoj czas synek ma teraz 14 mcy i dopiero 3 ząbki !!! wiec sila rzeczy do niedawna jadl papki, bardzo dlugo mu miksowalam i rozdrabnialam, nie byl na to gotowy, wszyscy sie dziwili ze nie daje skórki itp..ale ja wiedzialm swoje, niby dziecko ma tawrde dziaselka ale zab to zab, no i powiem ci szczerze ze teraz przyszedl czas i nawet nie wiem kiedy zaczal pieknie gryzc, duze kawalki, jak ma cos wiekszego to wyciagnie sam z buzi pomymla, ale i tak zawsze jestem obok i wszystko kontroluje ! nie daje tez twardych rzeczy, nawet herbatniki namaczam bo doroslemu czlowiekowi tez moze okruszek zaleciec itp, ale ziemniaczki, chlebek i inne ( bo je juz wszystko) super gryzie wiec moral jest taki ze ja swoejemu prawie do roku miksowalam a potem malymi kroczkami ...rozdrabnialam , wreszcie gniotlam widelcem az sie nauczyl, wiec twoje dziecko ma czas na gryzienie, na razie np chlebek mozesz jej splaszczyc w palcach albo namoczyc itp ale moim zdaniem ma jeszcze czas, a mamusia i tak zawsze musi kontrolowac :):) sorry za wywód

Gość też tak miałam i juz
ciasteczka typu miśkopty sa twarde jak .., wiec ja daje na miseczke polewam woda np albo mlakiem i czekam jak nasiaknąl i daje lyzeczka

Gość operca
nie dziw się :D:D Naprawdę trzeba mieć mega szczęście by było 2x2 :):) Jesce raz serdecnie gratuluję bandy słodkich urwisków :)

Gość doo autorkii
to moze zacznij od rzeczy, ktorymi male sie nie zakrztusi - chrupki kukurydziane czy specjalne ciasteczka dla niemowlat, ktore rozpuszczaja sie w buzi. i jak dziecko nauczy sie dobrze gryzc, to wtedy zacznij z czyms trudniejszym jak skorka chleba.

operca🌻 do autorki-jak widzisz, kazde dziecko ma swoj czas na tego typu pokarmy. moi kawaleczki potrafia ladnie pogryzc-warzywka, miesko, chlebek, ale z tymi ciastkami to tragedia. namaczanych im nie daje, bo nie lubia tej papki. zreszta juz wole zeby zjedli cos zdrowszego. a jesli chodzi o chrupki, to na poczatek sa rzeczywiscie najlepsze. ale ja nie dawalam tych zwyklych flipsow, bo byly za male i malym albo ciezko bylo gryzc albo wpychali cale do buzki. kupuje-nadal takie dlugie paleczki kukurydziane i lamie na pol. sa w sam raz. nazywaja sie roznie. paleczki kukurydziane, chrupcie itp. pozdr. 🌻

Gość fdff
uff czyli nie tylko ja jestem taka przewrazliwiona ale iwieie tak sie nasłuchałam o zakrztuszeniach ze dziekuje bardzo!! czyli chrupki kukurydziane? mogą byc od 7 msc jak ząbków nie ma?

też daję małej te długie pałeczki kukurydziane :) (ma 6 mscy i 2 zęby) ale skórkę od chleba też jej czasem daję, siedzę tylko obok i pilnuję albo sama jej trzymam a ona wysysa wszystko aż zniknie :) przyznam szczerze, że daję jej też ciasteczka z hippa po 7 mscu, ale tak co kilka dni 1 szt i z reguły połowę zjada a połowa ląduje na jej bluzeczce :)