Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpmeeee

Pomocy! Jak usunąć prosaki kaszaki? na powiekach??

Polecane posty

Gość helpmeeee

Od dluzszego czasu mam na gornych powiekach dwie male twarde biale grudki (prosaki/kaszaki?),ktorych nie mozna w zaden sposob usunac. Probowalam juz to wycisnac, rowniez przy pomocy igly, ale nie udalo mi sie. Po pierwsze to strasznie boli, po drugie powieka jest jednak wrazliwym miejscem, wiec wole nie przeginac... Czy ktos wie w jaki sposob mozna to usunac?? Prosze o pomoc!

Gość rbtet
ja tez mam takie biale jakby pryszczyki na krancach powiek,ale mi sie to robi jak sie umaluje, chyba mam uczulenie na jakis skladnik mascary albo cieni. Nosze soczewki i tez mi to przeszkadza bo dotyka jej. Nigdy nie probowalam tego ruszac ani tym bardziej przekluwac,ale jak ktos ma pomysl jak sie pozbyc to chetnie zastosuje:)

Gość helpmeeee
No wiec wlasnie, mnie tez to przeszkadza. Ktos ma jakis pomysl???

Gość helpmeeee
No prosze was, doradzcie cos. Czy kosmetyczka moze to usunac??

Gość gość
rajpat.to sa specjalne szmatki kosmetyczne wystarczy 2 3 dni przecierac powieki a same odpadna ciezko dostac bo dostaje sie je w prezecie przy zakupie calego zestawu ale to naprawde dziala sam prubowalem

Gość gość
tak kosmetyczka je usuwa profesjonalnie w kilka minut. Ty mozesz tez je usunac wlasnorecznie- to moze troche boleć. Jezeli masz tak ze zabiegi kosmetyczne bolą Cie i nie wytrzymujesz takiego bólu to polecam znieczulenie miejsowe na skóre- lidokaine. Ja swoj krem z lidokainą kupiłam na www.naporost.pl i poskutkowało:)

Gość gość
Też mam teraz 3 kaszaki na powiekach ale jeszcze się nie wzięłam za nie. Wcześniejsze usuwałam w ten sposób, że codziennie kilka razy je wyciskałam na tyle na ile mi pozwalał ból. 3-4 dni takiego szczypania kaszaka i sam odpada.