Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliszkaa

augmentin es

Polecane posty

Gość eliszkaa

Witam,' moja córka ma anginę i lekarz przepisał augmentin es, bierze go od piątku wieczorem czyli dzisiaj będzie 3 dzień ale nadal mała gorączkuje, wydaje mi się że gorączka powinna już minąć i to mnie niepokoi czy aby ten antybiotyk rzeczywiście działał...

Gość majka. .
chyba faktycznie powinno juz minac.... a jak z opuchlizna? zeszla?

Gość eliszkaa
gardło dalej czerwone z białym nalotem...

Gość ssłońce
Może się zdarzyć ,że lekarz źle dobierze antybiotyk. W jakim wieku jest dziecko? I kiedy miała ostatnio podawany antybiotyk?

Gość eliszkaa
córka ma 4,5 roku a ostatnio brała zinat w kwietniu na zapalenie oskrzeli idę z nią dzisiaj do lekarza bo nadal ma gorączkę, lepiej to sprawdzę

Gość
mialam dokladnie to samo, inny lekarz przepisal mi duomox i przeszlo wszystko po 4 dniach (wczeniej tydzienn na augumentinie i nic:o).

Gość ssłońce
Zinnat to bardzo silny antybiotyk. Ma bardzo szeroki zakres stosowania (działania). Kwiecień-czerwiec to bardzo krótki czas przerwy między antybiotykami. Dlatego Augumentin być może nie działa jak trzeba. Ehh te antybiotyki, tak organizm wyniszczają,że dziecko za miesiąc znowu chore... :( Koniecznie skonsultuj się z lekarzem prowadzącym.

Gość eliszkaa
no i dostaliśmy zmiane antybiotyku na zinat najgorsze to to, że lekarka podejrzewa monoukleozę, jutro mamy zrobić badanie krwi...

Gość ssłońce
Skąd podejrzenie takiej choroby?

Gość eliszkaa
stwierdziła że powinna zareagować na augumentin a skoro nie ma poprawy to być może przez tą chorobę, zwariować można, dzisiaj odbieram wyniki, ale po zinacie jest poprawa bo już tak nie gorączkuje

Gość ssłońce
Daj znać jak wyniki,kiedy z nimi do lekarza? Jeszcze dzisiaj?

Gość eliszkaa
byłam u innej lekarki bo tamtej już nie zastałam, a ta się za głowę złapała że mnie nie potrzebnie wystraszono tą mononekluozą... ale najważniejsze że córeczka ma dobre wyniki i krwi i mocz, mamy brać dalej zinat i jak tu wierzyć lekarzom, jeden straszy a drugi wysmiewa przypuszczenia innego...ale jestem spokojniejsza dzięki tym badaniom