Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kici 100

Egzamin 2009 -technik farmacji

Polecane posty

Gość ciekawe co będzie
w czerwcu bo zdaję ....

Gość kici 100
A co było na próbnym ?

Gość Lukaa
Ja pisze w tym roku - czyli czerwiec 2011

Gość ja zdaję w czewrcu
od 2006 roku były praktycznie same proszki, mieszanki i raz krople a co obstawiacie? mówią wam coś w szkole co prawdopodobnie mogłoby być?

Gość niga882
u nas stawiaja na mieszanke..z kolei kolezanka ktora chodzi do innej szkoly mowiła mi, ze u nich nauczycielka twierdzi ze moga byc krople...a jak tam u Was? co mowia?

Gość nie wierze w
te krople na pewno nie ciągle sa tylko mieszanki i proszki.

Gość kooo
A u nas trabia ze beda czopki!

Gość trąbić se można
nie będzie żadnych czopków uczcie się lepiej mieszanek i proszków bo to jeszcze długo wałkować będą !!

Gość niga882
a jak tam samopoczucia po teście?jak wam poszło?

Gość ellisssssss
dobrze, teorię wiem, że zdałam ;)

Gość kooo
A jednak byly czopki!!:)

Gość niga882
No...i mamy mieszanki i proszki! masakra z tymi czopkami! jedni wyliczyli ze 3 tabletki enkortonu inni ze 1.5...nawet nie piszcie ile wam wyszło bo sie powiesze!

Gość cosmogirl
mnie wyszlo 3, ale mysle ze jak ktos dal 1.5 to nie bedzie duzy blad z racji tego ze jak dajesz 1.5 to jestes stratna 0.5 tabletki, niby da sie ja podzielic ale idealnie nigdy nie podzielisz, musisz sproszkowac i odwazyc z tych 2 ta 1,5

Gość cosmogirl
ja tych 3 nawet nie wazylam :D po prostu je sproszkowalam, uznalam ze tyle waza :D

Gość taka_jedna12345677
A jaka Wam wyszła ilośc masla kakaowego?

A dlaczego nie po jednej tabletce Encortonu (dostępne w aptece wg tabelki w arkuszu) skoro razem miały dawkę 0,03 g czyli tyle ile trzeba na 12 czopków ?

Gość kooo
Tak jak pisalam u nas trabili we wszystkich studiach ze beda czopki!:) JA tez policzylam ze 3 tabletki, a masla 10,687 g cos takiego, ale niewiadomo czy prawidlowa odpowiedzia bedzie 1 tabletka 10 mg i 1 tabletka 20 mg Enrotonu. Poniewaz najmniejsza ilosc tabletek powinno sie brac... Zobaczymy..

Gość kici 100
Z jakich szkół jestescie ? Na testy z jakich ksiazek sie uczyliscie (autora). ?Jestem z Bydgoszczy.

Gość kici 100
Młodzi u nas nie mają szansy zdać.W tym roku zdawałam 3 raz tTesty zdałam dobrze za pierwszym razem .Taka jest prawda.Nie wiem czy juz jestem dostatecznie stara ...23 lata.Raczej nie ma znaczenia wyliczenie recepty.U nas przystępowałoy 64 osoby.W poprzednich latach moje STARSZE kolezanki nie wyliczyły ....a zdały !!!! Jeszcze raz zapytam o tytuł i autora ksiazki z farmakologii.?U Was też byliscie ustawieni wg roczników ??/Zdadza Ci na początku listy .....W ubiegłym roku byłam 84.W tym roku 10 ...W pierwszym roku tez prawie na koncu.Jak u Was wygladaja egzaminy ?Sciagaliscie ?

Gość kici 100
...............................

czy ktos moze mi napisac czy fenyloalanina jest szkodliwa???zaznaczam ze byla by ona spozywana codziennie i w pewnych ilosciach,niech ktos napisze

Gość niga882
To chyba raczej nie zalezy od tego w jakim wieku jestes...w mojej szkole co roku ładnie zdaja egzaminy, ale cos czuje ze moja grupa moze popsuc ta dobra passe! NIe lubimy czopkow oj nie...dziaiaj jeszcze dowiedziałam sie, ze w recepcie prawdopodbnie była niezgodnosc a ja pieknie wypisałam z załozeniach ze niezgodnosci nie ma...ale z kolei diprofilina daje niezgodnosc z prednizonem?!hmmm... A co do egzaminu to na tescie mielismy wizytatora z kuratorium- za*******e!nie mozna bylo głowa ruszyc! w srode bylo juz troche lepiej, ale raczej nie odpisywalismy! :) a jak bylo u was?

Gość niech unieważnią
egzamin!! bo wyjdzie na to że tępaki szukające przecieków napiszą na 90 pare % a osoby uczące się od kilku miesięcy nie zdadzą :O beznadzieja !!!

Gość kolinia
To jak tempaki mają opracować projekt na 90 pare procent skoro normalnej uczącej się osobie sprawia to problem,zresztą skąd mieli mieć pewność że identyczną recepte zobaczą na egzaminie? Ja całkiem podobną przerabiałam na zajęciach i nawet nie przyśniło mi się,że taką zobacze 15 czerwca pozdrawiam lenka ;]

Gość *liija*
i co nikt mi nie odp z ta fenyloalanian,az taki to dla was wysilek!!

Gość niga882
nie ma co panikować, poki co jeszcze nie ogloszona powtorki egzaminu! mysle, ze niektorzy by sie z tego ucieszyli! lepsza poprawka za kilka tygodni niz za rok hehe a tak serio, to sama sie boje ze zawaliłam recepte...no coz, trzeba czekac na wyniki! A co do osoby ktora umiesciła w necie te recepte wole sie nie wypowiadac...

Gość *liija*
ale z was buraki ://////

Gość veraaaa
zresztą skąd mieli mieć pewność że identyczną recepte zobaczą na egzaminie? poczytaj sobie na forum wizaż http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=334429&page=97 kilka stron wcześniej niejaka olcia czy jakoś tak pisała że na pewno będa proszki i tylko troszkę zmieniła dane żeby "nie było"