Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarainkaa

zuszia zosia basia kasia ania oklepane

Polecane posty

Gość katarainkaa

Gość kiki900
i co ze oklepane ale ładne,ja mam córkę Anię i podoba mi to się

Gość jestem w 32 tc
Mnie sie podoba imie Naomi, ale ja nie mieszkam w Polsce, wiec osobiscie wole imiona bardziej miedzynarodowe niz takie typowo polskie typu Kasia, ale Ania mi sie osobiscie podoba. Nie dalabym tak dziecku na imie, bo znam pare Anek i 2 z nich sa, ze tak powiem deliktanie dziwne... a ja niestety juz tak mam, ze jak slysze imie to zaraz kojarze je z osoba, ktora znam pod tym imieniem...glupie zwyczaj :-S

Gość bezimenna
oklepane to są teraz Julia, Oliwia, Amelia jakaś Nadia, Lena czy Dżesika , coraz mniej dzieci nosi imie Ania czy Kasia

mnie się bardzo podobają imiona typy Kasia, Ania, Asia ... - proste, miłe, klasyczne, niestety, są obstawione w mojej rodzinie, więc nie dam córce. Nie trawię natomiast Danusiek, Marysiek, Antonich, Ignacych, itp. - imiona jak dla babci i dziadka kwestia gustu

Gość hmmm ja tak robie
a moje nastepne dzieci to Olimpia i Velten,mieszkam w niemczech

Gość akurat te imiona to klasyka
i mimo, ze jest ich dużo nie mam uczucia, że są oklepane. Oklepane to są obecnie te wszystkie Oliwki, Nikolki, Mariolki itp.:O milczeniem pominę Dżesiki, Klaudie, Sandry, Wanessy i inne "hamerykańce".

Gość jestem w 32 tc
Olga mi sie nie podoba, bo znow kojarzy mi sie z jedna Olga, ktora startowala do mojego jeszcze wtedy nie-meza ;), natomiast Lucja bardzo ladnie, ale jak brzmi zdrobnienie od tego imienia? Bo jakos trudno mi sobie wyobrazic, zeby do polrocznej dziewczynki mowic "Lucjo" :)

Gość kilomilo
byla moda na nikolki i dzesiki,a teraz jest moda na jasie i malgosie,ktorymi tez juz sie wymiocinac chce:-)

właściwie ładnego polskiego zdrobnienia Łucja nie ma... a Lusia nie chciałabym mówić... może Lucy ;-)

Gość jestem w 32 tc
Lucy :) Czemu nie :) No wlasnie, ja tez zastanawiam sie nad zdrobnienie Lucji, ale jakos nic mi do glowy nie przychodzi. Mnie sie jeszcze zawsze podobaly: Melania, Konstancja i Anastazja, ale moja rodzinka zawsze mi sie stukala palcem w glowe, ze co ja wymyslam :) , ale mi sie naprawde podobaja te imiona :) Chociaz tez mi trudno sobie wyobraz mala dziewczynke, na ktora mama wola "Konstancjo chodz na obiad" ;), bo nie wiem jak je zdrobnic. Melania moze byc Mela, a Anastazja , Nastka? Trudne imiona do zdrobnien... Dobrze, ze spodziewam sie chlopczyka i imiona mamy juz wybrane, bo inaczej mialabym niezly klops ;)

he he he :-) ale ja uważam że czasem zdrobnienie niszczy urok... może więc lepiej że niektóe imiona nie mają zdrobnień???

Gość jestem w 32 tc
To prawda. Tez uwazam, ze czasem zdrobnienie niszczy urok, takze nadal obstaje przy tym, ze Lucja to bardzo ladne imie :)

więc chyba zostaniemy przy Łucji, choć im bliżej porodu tym więcej mam pomysłów...