Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkii88788

MOJA ŻONA JE CEBULE SUROWA DO KANAPEK CZESTO..CO ROBIC...

Polecane posty

Gość kkii88788

PRZECIEZ TO NIEZDROWE NA ZOLADEK..

Gość wawelny
a potem w nocy pierdzi w kołdrę

surowa cebula jest jak najbardziej zdrowa, co ty tam wiesz... lepiej sobie na przedstarcie odpusc :D

Gość ale mi narobiles smaka
na kanapeczke z pomidorem, cebulką i szczypiorkiem!:P

Gość ALE AUTOR MA RACJEf
faktycznie cebula bardzo pali jak sie ja je surową i pali przełyk bo to czuć..skoro tak czuć to znaczy ze tam niszczy prawda?

Gość własna tak a nie sklepowa
poza tym jak moze byc zdrowa cebula ze sklepu na przyklad ? to niemozliwe jest bo to są nawozy same..chyba ze ma sie własną z ogródka to jest zdrowa.wiec nie pierdzielcie kretyni bzdur

Gość 1234567.........
a po za tym od małego podaje moim dzieciom syrop z cebuli jak są zaziębieni i kaszlą zalewam miodem i 2-3 dni i po kaszlu

Gość wławof
cebula niszczy przełyk

Gość wawelny
kiedyś zjadłem całą surową cebulę to potem posrywałem co 15 minut

głupoty gadacie, cebuja jak najbardziej jest zdrowa. Oto przykłady na co pomoże: -Cebula przyspiesza gojenie się ran, ale nie tylko. Jest jednym ze specyfików, które pozwalają zwalczać trądzik. Cebula doskonale radzi sobie ze zwykłymi wykwitami, ale także z ropnymi postaciami trądziku. Zaleca się stosowanie każdego dnia maseczki z cebuli -Cebula wspomaga walkę z przeziębianiem i pozwala na szybszy powrót do formy. Znakomicie działa w stanach zapalanych gardła oraz w razie występowania męczącego kaszlu. Aby złagodzić ból gardła i pozbyć się kaszlu, można z powodzeniem stosować syrop z cebuli lub przygotowywane z niej wywary. -Katar to jedna z pierwszych oznak przeziębienia, nie zawsze potrafimy sobie z nim poradzić. Nasze działania czasem wymykają nam się spod kontroli, a my bardzo szybko tracimy cierpliwość do zatkanego lub kapiącego nosa. A cebula w takich sytuacjach okazuje się być niezastąpiona. Kilkakrotne inhalacje w ciągu dnia nad świeżym sokiem z cebuli pomagają bardzo szybko zlikwidować katar. -Cebula idealnie nadaje się jako środek pierwszej pomocy w niespodziewanie pojawiających się sytuacjach. Gdy zranimy się, gdy pęknie nam skóra w wyjątkowo drażliwym miejscu lub uszkodzimy naskórek, potarcie tych miejsc sokiem z cebuli lub zrobienie okładu z utartej cebuli na gazie zadziała antybakteryjnie i przyspieszy proces regeneracji skóry. Jeśli zostaniemy ukąszeni przez komara, pająka, osę lub innego niechcianego insekta, potarcie miejsca ugryzienia świeżym sokiem z cebuli (wystarczy ja przekroić na pół) zlikwiduje uczucie swędzenia, zmniejszy obrzęk i przyspieszy zanik śladu po ugryzieniu. Cebula może być stosowana do okładów na trudno gojące się rany, ropienie, opryszczkę lub odmrożenia. -Stosowana w kosmetyce naturalnej przyczynia się do dwóch istotnych procesów. Po pierwsze powoduje szybszy porost włosów. Stąd jest środkiem, po który sięgają kobiety, chcące w naturalny sposób przyspieszyć porost włosów. Jeśli są słabe, rzadkie i wypadają, nacieranie skóry głowy świeżą cebulą wydaje się być doskonałym rozwiązaniem. Wiele osób obserwuje bardzo szybki porost włosów po takiej kilkutygodniowej kuracji. Ale cebula powoduje także, że włosy matowe, suche, pozbawione blasku, mogą go odzyskać. W tym celu należy wykonywać płukanki z cebuli. -cholesterol. I także w tym zdrowotnym problemie cebula okazuje się być świetnym lekarstwem. Kilkumiesięczna kuracja z zastosowaniem cebuli powoduje, że poziom cholesterolu wraca do dopuszczalnych norm. Wystarczy tylko zjadać każdego dnia jedną średnią, surową cebulę. -W razie pobolewania stawów, stanów zapalnych na tle reumatycznym cebula pozwala szybko pozbyć się dolegliwości. -zmocni pracę naszego organizmu i dobroczynnie wpłynie na naszą urodę.

Gość AKKRTRT
julka zapomnialas dodac ze tylko z włąsnej dzialki cebula zdrowa CHYBA NIE MYSLSIZ ZE ZE SKLEPU JEST TEZ ZDROWA CEBULA

Gość uwielbiam surową cebulę
ale mojemu mężulkowi to nie przeszkadza.