Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SKASUJCIE TOP

MOJA SIOSTRA JEST CHYBA BARDZO CHORA..BŁAGAM JAK MYSLICIE CO JEJ JEST ?

Polecane posty

Gość SKASUJCIE TOP

ZACZNE OD TEGO ZE CHODZI O MOJA SIOSTRE 24LETNIĄ ONA MA CHORE SERCE I CIERPI NA TAHIKARDIE I MA HIPERKINETYCZNE KRĄŻENIE..I ONA CIAGLE TE PROBLEMY TŁUMACZY SOBIE TYM ZE TO NA BANK OD SERCA I NIE IDZIE DO LEKARZA....A JA CZUJE ZE TO OD PRZEŁYKU MA..OD ROKU MA TAKIE OBJAWY ALE TERAZ NASILILO SIE TO BARDZO..i ona to lekcewazy gdzieś miesiąc temu nagle obudzila mnie i mówi zebym otwarła okno bo ma z sercem znowu cos..myslalam ze pogotowie trzeba wzywac ale jej przeszlo potem..opisala to jako straszny ból w mostku tak jakby przełyku i takie jakby go rozciąganie do bólu .. ma czesto bóle brzucha po jedzeniu i zgagi oraz najgorsze ze nie zawsze ale często jak cos zje to potem mówi ze ma uczucie bólu w przełyku i czuje jak to jedzenie jej nie chce tam przejsc i rozpycha jej przełyk w srodku ..tak jakby cos jej tam zawadzalo i wtedy ją tam boli jak przełka ale nie zawsze.... CZY TO COŚ ZŁEGO ?TAK SIE MARTWIE O NIĄ ALE ONA JEST UPARTA..NIE WIEM CO ROBIC ZEBY SZLA DO LEKARZA..ONA WSZYSTO ZWALA NA SERCE..Boje siE

Gość
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jak jej nastepnym razem coś
będzie to od razu wzywaj pogotowie... to od serca prawdopodobnie

Gość ALLDFGG
OD SERCA BOLI PRZEŁYK ?BEZ JAJ

Gość SKASUJCIE TOP
DO TEgo ona pluje czesto krwią :(przeziebiona jest stale..ale juz sama nie wiem co jej jest ..ja stawiam na jakies zwęzenie przełyku..no bo co innego :(?

Gość Zielonooka blondynka
Zabierz ją koniecznie do lekarza, choćby siłą! Krwioplucia nie można bagatelizować... To może być krtań, tarczyca, płuca... Niech nie da Ci wmówić, że to od serca!

Dziewczyna ma tachykardię , a to tłumaczy bardzo wiele . Ma prawo mieć właśnie takie , a nie inne objawy ataku . Tu niestety nie ma co zwlekać tylko szybko udać się do specjalisty . Wbrew pozorom ale nawet w Jej przypadku jakikolwiek wysiłek fizyczny już jest zagrożeniem , nie wspominając o innych przyczynach , których jest wiele.

Gość do figielaaaa
figiel to objawy przełykowe a nie tahikardia

Przeczytaj pierwszy post . I na objawy przełykowe bym nie stawiała . Tachykardia już jest , więc............ serce i płuca już jesteśmy blisko ..... A le tak to se można diagnozować . Nic innego jak najszybciej wykonać specjalistyczne badania .:)

Gość czarna powiem ci ze tak jest
przy problemach z sercem mogą być mdłości czy wymioty :O jak wy nic nie wiecie, oczywiście, że taki objaw może być ale jak ma problemy z oddychaniem i pluje kriwą to może być i gruźlica a w tej sytuacji i ty pewnie jesteś juz zarażona, jak najszybciej do lekarza i się leczyć, bo całe społeczeństwo pozarażacie!!!!!!!

Gość fggfgfgf
ale na gruzlice sie kaszle a ona nie kaszle..

Gość 5gggg
ja ją rozumiem bo mam tak samo:O tez mam problemy ze zdrowiem ale boje sie isc do lekarza:( lepiej ją namowic bo nie wiadomo co to moze byc...ja tez sie wybieram:(

Gość fggfgfgf
nie kaszle krwią tylko odpluwa zwłaszcza rano ..ale tez z nosa jej ta krew schodzi ..

Zbytnio pokręcone to wszystko... Rozumiem, że duszność wystąpiła nagle, w nocy i ustąpiła gdy siostra przybrała pozycję siedzącą i uspokoiła się? Siostra pluje krwią, ale jaka to krew? Pienista, żywo-czerwona jak po skaleczeniu, czy też bardziej czarna, fusowata? Tak czy inaczej powinna iść do lekarza. Na pewno nikt nie będzie robił wymówek gdy wezwiesz pogotowie przy ataku bólu lub duszności. Trzeba zrobić dokładne badania.