Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniellla21/

Dziewczyny co myslicie o tipsach?

Polecane posty

do fafarafa: 1.nie robilam sobie sama-zrobila mi kuzynka 2.nakleila mi tylko biale koncowki-nie uzywala w ogole bialego zelu 3.nie ukrywajac spieszylo nam sie i nie bylo czasu na poprawki 4.nie podobaja mi sie takie \'\'usmiechy\'\' i w zupelnosci nie przeszkadzal mi ich brak (bardziej podoba mi sie tak jak mialam) 5.zgodze sie tylko z proporcja plytka-paznokiec ale to bylo na moje zyczenie.Paznokcie naklejone byly na mega krociutkie paznokcie ktore po chamskui mi sie zlamaly przy samej skorze.nie bylo wyjscia!

Gość fafarafaa
Co nie zmienia faktu, że efekt obciachowy i widać, że tips mega sztuczny...

Gepi ---> nie chodzi mi o tworzenie tutaj "kółka wzajemnej adoracji", ale ja również naprawdę nie widzę niczego brzydkiego w Twoich paznokciach (chodzi mi o link). Wyglądają ładnie, jeszcze biorąc pod uwagę, że było to jakiś czas po slubie. A tak szczerze... czy na weselu wielu ludzi patrzy na to precyzyjnym okuem znawcy? Nie czepiajmy się szczegółow - w tym wypadku mało istotnych, bo wiecej w tym wszystkim zlośliwości i chęci udowodnienia swojego (tak, to do Ciebie Fafarafa, czy jak tam się nazwałaś) niz profesjonalizmu. Tak, oczywiście jestem już przygotowana na czytanie tego jaka to ja głupia, zacofana i beznadziejna jestem. I nie interesuje mnie to.

eee Gollumica nieeee niczego nie bede i nawet nie chce mi sie udowadniac-przeciez nigdzie nie napisalam nawet ze moje paznokcie byly piekne i wszytkie maja sobe tak robic... glownie chodzilo mi o to po co sie pytac na forum czy tipsy sa wiesniackie czy nie...jak sie komus podobaja to niech sobie je zrobi:) ja tam nie jestem tipsiara.zawsze mam swoje paznokcie ale ze mi sie polamaly to strzelilam sobie takie jakie mialam i mi sie podobaly:) grunt ze byly dlugie (takie mi sie podobaja) i sie trzymaly fajnie a reszta mnei nie interesuje...coz mi z tego ze mialabym je bardziej dopracowane?dajcie spokoj....kto tam zwraca uwage na takie szczegoliki? :) chyba tylko ci co na sile sie chca do czegos przyczepic :P

Gość Seniorrrrrrra
ja tam nie mam nic przeciwko tipsom, na jakies specjalne wyjscia typu wesele sylwester robie sobie zelowe, no chyba ze mam akurat swoje paznokcie długie. ale zazwyczaj mam krótkie bo wiadomo jak to w domu ;)

Ja nosze tipsy już 1,5 roku, co miesiąc je tylko uzupełniam, a co 4-5 mies. wymieniam, paznokcie rosną mi wolno wiec przeważnie tips jest krótki, i w sumie nie wiem czy jest to dalej na topie czy nie - dla mnie to po prostu wygoda i estetyka ;)

Gość fafarafaa
Cóż, jak napisał motylek słusznie - chodzi o wygodę i estetykę. Na dobrze zrobione paznokcie miło jest popatrzeć. Natomiast robić je byle jak, tylko z powodu wesela i np. obgryźć na drugi dzień (moja koleżanka tak zrobiła, bo dwa jej strzeliły - nigdy nie nosiła długich, a na wesele takie sobie zrobiła, że hej!) to bez sensu. Lepiej zrobić dyskretny manicure i tyle.

Gość fafarafaa sorry
ale czepiasz sie.ze twoja kolezanka obgryzla no coz no comments! jesli chodzi o paznokcie gepi to wcale nie wygladaly zle.a ze zdj bylo zrobione 2 tygodnie po slubie to tylko swiadczy o tym ze na jej przykladzie nie kazdemu przeszkadzaja!daj juz spokoj! jak sie ma slub i chce sie ladnie wygladac to zelowe wcale nie sa zle i niekoniecznie sie ktos w nich meczy.jakby sie meczyl to by nie kazal sobie robic dluigich.a zreszta bez sensu calkiem ta dyskusja!

Gość Aniellla21
fafarafaa tez mnie zaczynasz draznic przypisujesz jakies dziwne teksty jak tu nikt o czyms takim niepisze rozmawiamy o delikatnych zelowych paznokciach, a ty swoje o jakich tam długich brokatowych piszemy ze na slub to ładnie wygląda ty swoje ze po slubie będą obgryzione i nie ma sensu robic my ze ładnie wyglądają jak są dokładnie zrobione ty ze po co robic jak mają być byle jakie:O nosz kurde umiesz czytac ze zrozumieniem?

Gość fafarafaa
Nie wiem, gdzie ja pisałam o czymś brokatowym, ale ok. Pozdrowienia dla Was i Waszych pięknych tipsików ;)

Gość pzurek25
od przeszło 2 lat zajmuje sie tipsami itp.:) kilkanascie szkolen, kursów i wykładów... wszytko pieknie ładnie.. ALE jesli mam byc szczera.,. na slub nie wyobrazam sobie tipsów o długości wiekszej niz 3jka... czyli nie dłuższe niz takie ktore beda wykraczały poza palec wiecej niz ok 4mm (tak plus minus) .. a dlaczego? bo wygladaja beznadziejnie! jesli moge doradzic: 1. najlepiej gdyby bylo to pipsy tzw. szkalane sa najbardziej naturalne 2. niech bedzie to zwykly normalny francuski malunek:) bez zadnych kwuatuszkow, sreberka, zlotka i bog wiec czym tam jeszcze! 3. niech nie beda za długiE.. bedzie Ci niewygodnie w przy tancu uwierz mi kazdy szarpiac Cie w koncu wyszarpie sie tips! wiem bo czesto jeszcze pryw dojezdzam do klientek w nd dobrabiac pojedyncze paznokcie wlasnie to takich tancach.. pomimo tego ze tłumacze i przestrzegam.. poza tym za długie paznokcie wygaldaja STASZNIE SZTUCZNIE!:( 4. zwroc uwage na: - ładne wypilnikowanie ,zeby nie były za kanciate, żeby nie były za okrągłe - zeby panokcie nie miałay tzw. wodogłowia!... czli zeby zel faktycznie płynął i miał linie wzdłuż Twojego paznokcia! - zeby płytka była prosta, nie pofalowana itp:) i to chyba tyle zycze good luck:) i udanego weselicha:) jesli macie okazje zrobie tipsy wczesniej zeby sie przyzwyczaic i znalesc odpowiednia dla siebie dlugosc:)

W kwestii wygody i estetyki - oczywiście tipsy ładnie się prezentują, ale jak dla mnie - te w wersji krótszej, natomiast osobiście jestem zwolenniczką naturalnych paznokci :)) Zwłaszcza teraz gdy po wizycie u stylistki w Krakowskim salonie /na maila nike.19@interia.pl moge podac namiary/ mam położony na paznokciach lakiero-żel ;)) utwardzany w lampie UV, który ładnie wygląda, błyszczy się wystarczająco i nie kruszy się ;))

http://dsl.one.pl/dupa/photo/tipsy.jpg ja miałam takie,i nic więcej. i miałam 2 razy w życiu-na ślub i na święta.i nie zamierzam robić bo jest mi w tym niewygodnie,dziwnie się czuję,i bałam się robic w nich cokolwiek(sprzątanie, gotowanie itp) bo miałam wrażenie że zaraz odlecą:O starannie wykonane, fajna długość i delikatny wzorek(u innych) mi sie podobają, natmiast jestem uczulona na szpice osypane brokatem/perełkami/pazłotkiem/ozdobami 3d którcyh właścicielce odpadają ręce :D a ogólnie u siebie jeste za naturalnymi płytkami-zapuszczę,nadam kształt pilniczkiem, i kolor zmienam codziennie. moje paznokcie są dość mocne,mam wąską płytkę ale jak już są zbyt długie, to robią się zadziorki,no i długość zaczyna mnie denerwować :) a jakie tispy noszą inne panie-ich sprawa, byleby mi nie narobiły nimi śladów na ciele :)

Ja ostatnio robilam sobie zele. Na swoja dlugoisc paznkocia polozony zostal zel, wiec wygladaly bardzo laldnie i naturalnie. Ale wczoraj "zdjelam" sobie ten zel, bo zaczal mi sie kruszyc i teraz paznokcie wygladaja okropnie, ale na slub znowu sobie zel zrobie ;)

Gość hrehehehehe
fafarafa chyba sobie żartujesz że to jest dobrze wykonane:O okrutnie brzydka świecąca szecherezada z dyskoteki koło dobrze wykonanego nawet te=o nie leżało :D

Gość miarose
sorry gepi ale bardzo malo estetyczne te woke pazurki. Pisza ci o tym dziewczyny a ty jeszcze mowisz ze takie akurat ci sie podobaja... cos to oznacza nie sadzisz? kuzynka? nie stac na kosmetyczke?