Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hau haaau

jak się nazywają te psy co jak ugryzą to nie puszczą dopóki nie odgryzą??

Polecane posty

Gość majaigaja
kiedyś wracałam z chłopakiem samochodem do domu i na ulicy widzieliśmy jak dwa amstafy zagryzają średniego wzrostu kundelka cała kałuża krwi na ulicy ja się darłam i płakałam a maciek najeżdżał na nie samochodem żeby puściły tą psine i trąbił a one nawet nie drgneły potem pojechaliśmy na policje okazało się po czasie że te cholerne kilery zmiażdżyły temu psu czaszke zębami !!!! nienawidze tych psów!!!!!!!

Gość Sabina czarownica
Ludzie to sa boksery na 100% one mają szczękościsk. mam boxerke jest bardzo łągodna i milusińska dla nas, ale dla obcych to szok, chyba by zagryzła jakby dorwała. znam sie na tej rasie bo duzo czytam

Gość natalia_19
Mit: Boksery, gdy ugryzą, dostają szczękościsku. Fakt: Nie istnieje żadna różnica w budowie zębów i mięśni w szczęce bokserów w stosunku do innych psów. Mają one silne szczęki i mogą zawisnąć na rękawie używanym podczas szkolenia, ale nie jest to szczękościsk. Gdyby psy te dostawały szczękościsku za każdym razem gdy coś gryzą, nie byłyby w stanie bawić się piłką czy patykiem. Mit: Jeśli pies je trawę to znaczy, że ma problemy z żołądkiem lub chce zwymiotować. Fakt: Istnieje wiele teorii na ten temat. Jedna z nich mówi, że pies który chce zwymiotować, bo coś zalega mu w żołądku, będzie szukał trawy aby ją zjeść. W porządku, ale co w takim razie z psami, które nagminnie jedzą trawę i nie wymiotują po niej? O tym przypadku mówi druga teoria - psy jedzą trawę, aby wyrównać braki w pożywieniu spowodowane zbyt dużą ilością mięsa, gdyż psy w przeciwieństwie do kotów nie są czystymi mięsożercami. Kolejna teoria mówi, że psy jedzą trawę, bo po prostu ją lubią. Psy, które najedzą się świeżej, młodej, trawki w dużych ilościach najprawdopodobniej będą wymiotować. Nie oznacza to jednak choroby. Po prostu konsumpcja świeżej trawy w dużej ilości może podrażnić przewód pokarmowy i skłonić psa do wymiotów. Mit: Ślina psa ma właściwości dezynfekujące i przyspiesza gojenie się ran. Fakt: Lizanie ran u psów jest naturalną reakcją. Jednak zbyt uporczywe lizanie może spowolnić proces gojenia się rany. Należy również pamiętać, że psi pysk „bywa” w różnych nieciekawych i często nie najczystszych miejscach. Mit: Gorący i suchy nos oznacza gorączkę psa. Fakt: Pies ma gorączkę tylko wtedy, kiedy termometr włożony w jego odbyt pokazuje temperaturę powyżej 38,5oC. Gorący czy suchy nos nie są wyznacznikiem psiej temperatury. Mit: Mieszańce są zdrowsze niż psy rasowe. Fakt: Nie jest to prawdą. Zarówno mieszańce jak i psy rasowe mogą chorować na te same choroby. Jeśli chodzi o psy rasowe, to wiemy jakie choroby są najczęstsze w danej rasie. W przypadku kundelków nie można powiedzieć, że mają one takie czy inne ryzyko zachorowań np. na dysplazję, gdyż nie mają one cech wspólnych tak jak „rasowce”. Możemy jedynie przypuszczać, że mieszaniec np. jamnika z innym psem może mieć skłonności do problemów z kręgosłupem. Mit: Pies, który saneczkuje zadem na pewno ma robaki. Fakt: Pies, który saneczkuje odczuwa swędzenie. Może to być przyczyną robaków, ale również może to być przyczyną zainfekowanych gruczołów okołoodbytowych, lub nie strawionych większych kawałków pokarmu, które nie wydostały się razem ze stolcem. Mit: Tylko pierwsze 6 szczeniaków z miotu dostaje metryki na podstawie których można wyrobić rodowód. Fakt: Obecnie Związek Kynologiczny w Polsce wystawia metryki wszystkim szczeniakom urodzonym po rodzicach posiadających uprawnienia hodowlane. Kiedyś rzeczywiście tylko 6 szczeniaków z miotu dostawało metryki, ale na szczęście przepisy te zmieniły się. Nie dajmy się więc oszukać ludziom, którzy w ten sposób próbują sprzedać swoje nierodowodowe psiaki. Mit: Doświadczenie porodu poprawi charakter suki. Fakt: Nie ma żadnych medycznych dowodów potwierdzających tę tezę. Istnieje jednak wiele faktów mówiących za tym, że wysterylizowane suki są dużo zdrowsze. Mit: Pies po kastracji tyje. Fakt: Psy tyją, jeśli nie mają odpowiednio dużo ruchu lub zbyt dużo jedzą. Po kastracji samce zmniejszają swoją aktywność, gdyż nie biegają już tak intensywnie za sukami w cieczce lub w ich poszukiwaniu, dlatego należy albo zmienić im nieco pożywienie lub zapewnić dodatkowe ćwiczenia. Mit: Każda suka co najmniej raz w życiu powinna mieć szczeniaki. Fakt: Nie jest to prawda. Nie istnieją żadne medyczne dowody, które wskazywałyby na to, że suki, które choć raz miały szczeniaki są w jakiś sposób zdrowsze. Suki nie marzą o tym, by mieć dzieci tak jak ludzie. Suki mają instynkty i nimi się kierują. Jeżeli wyeliminujemy hormony poprzez sterylizacje to instynkty macierzyste zanikną. Suki nie będą przez to cierpieć, bo nie będą czuć że powinny mieć młode. Sterylizując suki unikamy wielu nowotworów złośliwych, na które często zapadają suki niewysterylizowane. Mit: Jeżeli rasowa suka raz zajdzie w ciążę z kundelkiem już zawsze będzie rodzić mieszańce. Fakt: Suki mogą zajść w ciążę około 11 dnia rui. Jeżeli nie nastąpi zapłodnienie to suka znów będzie mieć ruje za 6 miesięcy. Jeżeli dojdzie do kopulacji i suka zajdzie w ciąże i urodzi młode to za jakiś czas znów będzie mieć ruję. Plemniki nie żyją na tyle długo aby doczekać do następnej rui w ciele suki. Stąd wiadomo, że jeżeli rasowa suka ras zaszła w ciążę z mieszańcem to następnym razem jeżeli zostanie pokryta rasowym psem, szczeniaki będą w pełni rasowe. Mit: Wysterylizowane psy są mniej zdrowe. Fakt: Zachorowalność na niektóre typy nowotworów złośliwych i infekcji jest dużo mniejsza w przypadku psów wysterylizowanych. Mit: Osobowość psa zmieni się na gorsze po zabiegu kastracji. Fakt: Osobowość psa może się zmienić po zabiegu kastracji na lepsze jeżeli zostanie przeprowadzona we wczesnym wieku. Psy po kastracji nie są tak skłonne do włóczęg w poszukiwaniu suczek, są bardziej związane z człowiekiem. Mit: Operacja sterylizacji jest niebezpieczna Fakt: Zabieg sterylizacji jest przeprowadzany przez lekarzy weterynarii rutynowo. Polega on na usunięciu fragmentów układu płciowego. Psy powracają do zdrowia bardzo szybko. Należy jednak pamiętać, aby przed zabiegiem wykonać podstawowe badania psa (morfologię, zważyć psa, itp). Źródło - artykuły , animalia .

Gość natalia_19
no i co jednak się aż tak dobrze nie znasz!:P

Gość Sabina czarownica
dziwne te twoje mity i fakty,ja od dawna czytałam o tych psach i wszedzie jest napisane ze mają szczekościsk mam nawet na ten temat ksiązke w domu. myslisz ze są tak samo nastawione do gryzienia piłki i do gryzienia przeciwnika?wiadomo chyba piłka sie bawi, nie. znam kobiete która ugryzł bokser, poprostu wygryzł jej z policzka kawał mięsa.

Gość a ja wiem ze....
boksery mają coś takiego że dostają szczenkościsku jak coś ugryzą ale nie jest tak że dzieje sie tak za kazdym razem

Gość Sabina czarownica
droga natalio zakup owego psa to wtedy poznasz sie o wiele bardziej i wtedy bede mogła z toba podyskutowac, bo narazie to sobie mozesz artukłuki poczytac a to ni jak ma sie do praktycznej wiedzy:P

Gość a kiedy seks
ale to o bulterierach slyszalam, ze jak zlapie to nie pusci dopoki sie mu nie powie, jak na przyklad zlapie zlodzieja, on moze mu krzywdy nie zrobic jakiejs strasznej ale bedzie trzymal mocno po prostu...

Gość natalia_19
dziewczyno masz jakiś problem z przyjęciem do wiadomości że sie myliłaś??!!! jak tak to soboie kurwa wejdż na animalie.pl !!!!!!!!!!!!!!!! pojebani ludzie!!!

Gość Sabina czarownica
no własnie o tym mówie boksery same decydują czy maja szczekoscisk czy nie no hmm nie wiem jak to wyjasnic ale kiedy atakują to mają a kiedy sie bawią owa piłka to nie

Gość a kiedy seks
a pomysleliscie to ze to nie szczekoscisk tylko raczej to czy pies chce trzymać czy nie?!?!

Gość Sabina czarownica
słuchaj małolatko ty mi tu nie kurwuj i nie ublizaj bo sadzac po twoim wieku to w dupie byłas i gówno widziałas, nie nie myle sie, zyje na tym swiecie troche dłuzej i czytałam wiecej niz tylko jakies internetowe animalie i wiem ze BOKSERY MAJA SZCZEKOSCISK KIEDY ATAKUJA i nie dyskutuje z tobą bo nie masz zadnej wiedzy

natalia_19 ty się mylisz. Boksery mają coś takiego jak blokada, szczękościsk. Nie jest tak ze jak ugryzą w dupę to nie puszczą ale jak je wkurwisz to dostają szczękościsku i nie puszczą tej dupy nawet gdybyś próbowała je kijem oderwać.

Gość Sabina czarownica
zęby bokserów są zawinięte do srodka i dlatego kiedy złąpią wyrywają kawał miesa, przeciez to normalne ze kiedy pies złapie przeciwnika to nie odpusci

Gość hyhyhy77777777777777
nie znam się ale ten pies-świnia jest obrzydliwy :o co do "łagodności" tych psów, dopiero jak taki pies zdechnie właściciel może powiedzieć "tak , mój pies był łagodny i nigdy nikomu nie zrobił krzywdy". swoja drogą tyle tego po uicach biega, że trzeba by się wreszcie w jakiś straszak zaopatrzyć(gaz bądź takie specjalne urządzeni odstraszające psy)

Gość Sabina czarownica
Karmela tak własnie o to chodzi to tak jakby one same decydują jak chcą atakować to dostają szczekoscisk i koniec. natalio bez komentarza i co jednak to ty sie nie znasz, ale nie udało ci sie zabłysnąc i przyjmij do wiadomosci ze to ja miałam racje a taka stara to ja nie jestem mam 22 lata gówniaro bez kultury i zycze ci zeby bokser kiedys na twojej dupie dostał szczekoscisku wtedy sie upewnisz

Gość Sabina czarownica
a tak jestem mądralinska i w tym temacie napewno mądrzejsza od ciebie a co ciezko ci to przyjąc do wiadomosci? ja tam nigdy niekomu nie powiem ze mój pies jest łagodny tak jak to niektórzy mówieą,owszem dla mnie jest, dla obcych nie i koniec

Gość do dyskusji oo
natalia widzę, że bozia ci poskąpiła inteligencji. Poziom twoich wypowiedzi świadczy że jesteś upośledzona umysłowo albo twoja matka skoro wychowała cie na taka wulgarną idiotkę

Gość natalia_19
i nie jestem kurwa natalia pojeby!!!!!!!!!

Gość Sabina czarownica
dziewczynko a maturke to ty chociaz masz, ze rodzice pozwalaja przy kompie siedziec a nie pod stołem:D. nie no zal z kim ja dyskutuje, dziewczyna jest poprostu wsciekla ze nie miała racji i sie wkurwia ale mnie to nie bierze. zaznaczyłam ze czytam na ten temat i jestem w 100/ pewna wiec nie trzeba było sie wdawac w dyskusje skoro gówno wiesz a tak na marginesie to twój brak kultury mnie smieszy:D

Gość natalia_19
SPIERDALAJ BO MULI!!!!!!!!!!!!!

Gość Sabina czarownica
:D:D:D:D tyle w temacie

Gość natalia_19
OGRANICZONA DZIWKA!!!!!!!!!!!!:P

dziwne, bo boksery należą do naprzyjaźniejszych psów. i nawet mówi się, że jak chce się wiecznego szczeniaka, powinno się wziąc bokserka. :P kiedyś miałam mieszańca - labradora z bokserem - miewała ataki furii (paniczny lęk przed samotnym zostawaniem w domu, co zresztą doprowadziło najpierw do padaczki, potem do zgonu) i potrafiła w takich chwilach (kiedy chciałam zamknac drzwi) ugryźc nawet mnie - ale nigdy z tym słynnym szczękościskiem. ;P a na codzień kochany piesek. miałam też owczarka - dzika, właściciel nigdy nie ugryzła, ale na gości potrafiła się rzucac. jak siedzi w samochodzie rzuca się do każdego, kto podejdzie. i jestem pewna, że potrafiłaby zagryźc. teraz mam też owczarka - NIGDY nie warknęła na człowieka, na widok innego psa jeży się, potrafi się trochę porzucac, ale nigdy żadnego nir ugryzła, choc nie raz miala możliwosc. także to wszystko zależy od wychowania i charakteru psa. z najłagodniejszej rasy można zrobic zabójce i odwrotnie.

Gość Sabina czarownica
:D:D:D:D

swoją drogą śmieszne jest to, że neiktórzy, wyzywają od gówniar i sypią tekstami o maturce, książkach, rodzicach i doświadczeniu życiowym, skoro sami są tylko o kilka lat starsi :P

Gość natalia_19
KURWOOOOOOOOOOO ZGIŃ!!!!!!!!

Gość Sabina czarownica
face down wiesz wydaje mi sie ze jak twój bokser o którym piszesz chciał Cie chwycic to zapewne nie chciał zrobic ci az takiej krzywdy jak wtedy kiedy atakuje, one potrafia ugryśc normalnie kiedy chcą tylko ugryzc, ale kiedy chcą naprawde zaatakować to szczekoscisk sie pojawi. ale zgadzam sie w pełni wiele zalezy od wychowania psa moja bokserka dla mnie jest pieszczochem, dla dzieci takze ale kiedy zobaczy obcego na swoim terenie lub kiedy ktos chce zrobic mi krzywne rzuci sie bez dwóch zdan

Gość Sabina czarownica
no wiesz lepiej napisac w ten sposób niz wyzywac kogos od kurw dziwek itp