Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciagle bez pracy

W jaki sposob znalezc prace w UK

Polecane posty

Gość ciagle bez pracy

Witam Jestem w Anglii prawie 3 tygodnie. Po prostu w Polsce spakowalam sie, mialam gdzie przyjechac wiec jestem ;) Ale mam problem ze znalezieniem pracy. Nie chcialabym pracowac w fabryce ani przy opiece nad osobami starszymi. W Polsce bylam kadrowa przez 5 lat i szczytem moich marzen jest znalezienie takiej pracy tu. Oczywiscie w agencjach mowie ze wezme inna prace tez. Ale nawet pracy na kilka godzin nei moge znalezc. Moze zle szukam? Poradzcie cos. Na pewno jest tu wiele doswiadczonych osob ktorzy wiedza wiecej na temat szukania pracy w UK ode mnie.

No widzisz. Zycie. Nie trzeba bylo przylatywac do UK w dobie kryzysu gospodarczego, gdzie pracodawny redukuja etaty swoim pracownikom, obnizaja pensje lub redukuja nawet personel. Musisz sobie sama niestety poradzic. Ja nie polecam przylatywac tutaj. Jest trudno teraz z praca.

Gość ciagle bez pracy
Ehm, dzieki za rady z dobrego serca, ale nie pytala o rady na temat mojego zycia tylko jak i gdzie uderzyc aby sie gdzies zalapac...

Rozumiem, ale Ty robisz wszystko dobrze. Idziesz w dobrym kieruunku, jesli chodzi o poszukiwania pracy. Pozostaje Ci tylko czekac. Nie polecam agencji pracy, bardzo wiele z nich to oszusci lub scam. Mysle, ze najlepiej to byloby Ci samej odwiedzac lokalne Job Centre Plus. Tam to chociaz maja wiarygodne oferty pracy. Nie polecam przez internet i strone internetowa Gumtree. Ale to juz indywidualna sprawa kazdego. Mozesz takze bezposrednio uderzac do potencjalnych pracodawcow, roznosic swoje CV. Powodzenia.

Gość eeeeehhhhhhhh
To nie tak.Ja przyleciałam tu na początku czerwca a już 2 dni po przylocie poszłam do pierwszej pracy a po 6 dniach już pracowałam w drugiej pracy.Na początek jest to praca oczywiście fizyczna , ale lepsza taka niz żadna biorąc pod uwagę fakt ze nie miałam żadnego doświadczenia na gruncie angielskim, ani nawet nin czy home officce. Prace idzie załatwić i to szybko tylko trzeba wiedziec gdzie jej szukać i nie mieć wygórowanych na początek ambicji.Z Czasem wszystko mozna poukładać i pozmieniać.

Gość betakatorka2
bizre kazda prace jaka ci daja,juz nie wybrzydzaj .

Gość ciagle bez pracy
Ok :) Chodze do jobCentre regularnie i przegladam ich stronke. A poza tym pozostawiajlam swoje cv w agencjach ale cisza. Na internecie szukam na stronach agencji, na na stronie mojego miasta. Na Gumtree w ogole. Wiem, ze moze powinnam wziac prace jakakolwiek ale narazie moge sobie jeszcze pozwolic na trzymanie sie pewnych kryteriow ;) czekam na dalsze rady :)

Gość ciagle bez pracy
powinnam pochodzic po firmach, ale tam sa takie wielkie molochy ze nie moge wchodzic do kazdego duzego budynku i pytac sie czy szukaja kogos :P

Gość moze przez monster.uk
w sumie chyba najprosciej w sklepach -supermarektach jak tesco itd. sama ci nie mogoe bo stracilam prace w czasie kryzysu i do tej pory nie moge znalesc:/

Gość Jennifer29
ja tak samo w uk mało pracy teraz nawet jak znasz dobrze angielski

Gość ciagle bez pracy
szczerze to agencji mam juz dosyc! mowia tylko ze jest ciezko i zeby dzwonic a nic to nie daje. zreszta jak wiele osob szuka pracy to mysle ze takimi osobami ktore nie sa anglikami lub ktore dopiero co przyjechaly do anglii sie nei beda przejmowaly. latwiej jest znalezc prace dla kogos kto jest dobry, ma doswiadczenie itd pochodze po supermarketach i okolicznych firmahc teraz. chyba to jedyne rozwiazanie. trace powoli motywacje i to ich ciagle jestes swietna, na pewno cos znajdziesz, szukaj, dasz rade

Gość byla emigrantkaa
eehhhh same konkrety widze napisalas, moze odpowiesz na pytanie autorki jak to prace znalazlas, a nie bedziesz sie przechwalala ze po 6 dniach mialas juz 2 prace...bo mozna sadzic ze jestes po zawodowie i pierwszy raz w anglii, zalapalas jakies sprzatania i chwalisz sie na forum Do autorki, agencje sa falszywe, pracuja tam leniwe angielki, dla ktorych jeden telefon to problem, a ty mozesz czekac w nieskonczonosc ludzac sie... Tez myslalam o powrocie do UK ale hmm ciezko jest widze A moze sprobowala bys dac ogloszenie ze zaopiekujesz sie dzieckiem? tak na poczatek? by miec pare groszy i przezyc..wiele moich kolezanek tak zrobilo, i okazywalo sie ze trafialy na jakies rodziny w ktorych potrzebowali rowniez pomoc w ich firmie itd... Moze to jest jakas droga..wiesz droga znajomosci

Gość ciagle bez pracy
widze, ze albo cos zle robie, nie tak szuma czy co. zaczynam juz chodzic po supermarketach zeby gdzies sie zalapac ale narazie tam tez nie przyjmuja. ja do 1 agencji dzwonilam 2 tygodnie i wiecznie babka byla zajeta. pisalam maile, nie odpowiadala. az w koncu tam pojechalam :) przetestowali mnie, wszystko bylo tak dziecinnie proste dla mnie ale cisza ponad tydzien. mieli sie ze mna skontaktowac jak tam moje wyniki i tak sobie czekam. ale wiem ze dobrze mi poszlo bo pamietam ile razy zle odpowiedzialam. a myslalam ze dziecmi moglabym sie opiekowac ale nie wiem czy na internecie gdzies dac ogloszenie czy gdzie? albo inne jakies takie prace. ciezko mi jest juz wysiedziec w domu, pieniadze ida i nic sie nie dzieje.

Pracy administracyjnej najlepiej szukac przez internet, mozna tez sie zapisac do agencji, do fabryk to chyba tylko przez agencje, a do barow czy hoteli to najlepiej samemu sie przejsc.

z tego co zdarzyłam zauważyć przez półtora roku tu,to dość spor pracy właśnie w fabrykach magazynach(niekoniecznie w dobie kryzysu ale ilość ludzi mi to zobrazowała)chcesz pracować w swoim fachu-jeśli znasz biegle angielski,masz jakieś ważne kursy-zanieść do tłumacza,iść do najbliższych agencji pracy w twoim mieście i szukać.bardzo drogę ułatwi ci biegły ang.