Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

JAK ZROBIC KOTLETY MIELONE???

Polecane posty

Robilam dzis kotlety mielone ale wyszly kompletnie bez smaku, okropne!!! robilam je z nastepujacych skladnikow ktore wymieszalam : 50dag mielonego miesa jajko 10ml smietanki 1cebula 3 lyzki bulki tartej 1 ugotow ziemniak lyzka masla (do usmazenia cebuli) olej do smazenia sol pieprz wszystko wymieszalam no i mi nie wyszlo :( Kochane npiszcie mi jak Wy robicie te kotlety bo moj mezus uwielbia a ja nie umiem ich robic. ❤️ P.S. Ten przepis sciagnelam z netu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze nie powinnas
50dag mielonego miesa jajko 1-2 cebule(zetrzeec i wymieszac z reszta skąłdników) olej do smazenia sol pieprz bułka tarta do panierki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnbnb
to mięso mielone z przyprawami i cebulka trza oczywiście dobrze urobic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze nie powinnas
aha, wg mnie najlepsze jest mięso wieprzowo-wołowe!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnbnb
a cebulę usmaż na oleju, nie musi być na maśle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnbnb
no właśnie, racja, najlepsze jest mieso mielone wieprzowo-wolowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze nie powinnas
ja nigdy nie smażę cebuli, ścieram ją na tarce i wyrabiam razem z reszta skłądników.i kotlety zawsze wychodzą mi b dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnbnb
taka starta pewnie też dobra, u nas jakos od zawsze się smazy i wychodzą dobre kotleciki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze nie powinnas
mnbnb -autorke i tak chyba juz te mielone nie interesują bo nic sie nie odzywa a my sie produkujemy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DZIEKI DZIEWCZYNY Jeszcze na dodatek wszystko na patelni zaczelo mi sie strasznie pienic, wiec nie dosc ze sa niezjadliwe bo bez smaku to jeszcze przypalone , nawet pies nie chce ich jesc :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze nie powinnas
hehe, spokojnie nie święci garnki lepią.ja kiedys nie lubiałam robic mielonych bo wydawały mi sie takie skomlikowane, a teraz jak dla mnie to jedna z prostszych potraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze nie powinnas
bułka tarta na panierke.oczywiscie ze musu nie ma, niektorzy i cebuli nie dają.kwestia smaku, kwestai tradycyji wyniesionych z domu.....nie bulwersuj sie tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zamiast bułki tartej to dodaję bułki namoczone w mleku. Mielone są o wiele bardziej delikatne niż w przypadku gdy doda się bułkę tartą - wiem, bo sprawdzałam -> zrobiłam kiedyś połowę kotletów mielonych z bułką tartą a drugą połowę z bułkami namoczonymi w mleku - kolosalna różnica :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze nie powinnas
o włąsnie zapomniałam o bułce namoczonej w wodzie albo mleku:))bardzo ważny skłądnik kotletów a mi wylaciał z głowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosposia samosia
Mieko mielone 1 duza cebula 1 zabek czosnku 1 jajko chlebek bulka namocozna w wodzie i odsaczona z 3 lyzki stolowe bulki tartej sol i pieprz do smaku czasmi dodaje kolendre bazylie i wszystkei ziola jakie mam w szufladzie :) zawsze pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja robie tak.
Mieso wol/wiep.50dag jajko bulka namoczona w mleku cebula sol i pieprz. wyrabiam formuje panieruje w tartej bulce i smaze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cebuli nie scieram bo gorzknie
A drobno siekam..:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnbnb
nie dodajecie przyprawy do mięsa mielonego? takie z torebki? ja polecam. a o tej bułce namoczonej to też zapomniałam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja przesmażam cebulkę z pieczarkami. Doprawiam mięso Delikatem, pieprzem. Dodaję tą cebulkę z pieczarkami, wkrawam czerwoną paprykę, żółtko... Obtaczam w bułce tartej... Nie smażę, tylko wkładam do piekarnika.... Mój facet powiedział, że tak pysznych mielonych jeszcze nie jadł :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dudidudidudi
grunt, to dobrze przyprawic. ja biore pol kg miesa mielonego (np chuda wieprzowina, albo wieprzowo-wolowe), dodaje pol lyzeczki soli, troche pieprzu, przecisniety zabek czosnku, dorzucam zeszklona 1 cebule, 1 jajko surowe i posypuje calosc majerankiem(!!!!! to wazne). mniej wiecej mala garsc majeranku na taka ilosc miesa. pozniej 1 czerstwa kajzerka namoczona w mleku i dobrze odcisnieta. wymieszac dokladnie reka. i to wystarczy. jesli masa jest zbyt rzadka - zageszczam bulka tarta. formuje kotlety, panieruje i na patelnie. moj Tata robi takie kotlety odkad pamietam, ja robie tak samo jak on i wychodza pyszne zawsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mixi
polecam dodac do mięsa łyżkę albo dwie ostrej musztardy...sa wtedy pikantniejsze ale naprawde pyyyyszne:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czy istnieje w polsce
1.miesko mielone czosnek, sol pieprz 2. +mielony kminek 3+grubomielony kolorowy pieprz 4=miesko+bulka-ja jak nie mam czerstwej uzywam swierzej-zmoczonej w mleku odcisnietej-przetestowalam-mieso-kotlety nie wychodza syche-jak po uzyciu b. tartej czy tez kotlety z samego miesa 5=do farszu dodac lyzeczke musztardy-lub doprawic mieso octem winnym 6=galka muszk, kminek mielony, sol, pieprz 7 natka pietruchy lub koperek 8zeszkolona cebula-lub jak ja robie dodaje surowa drobno zsiekana cebule

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
ja robi,e kotlety z mielonego drobiowego lub wieprzowego,dodaj,e namoczona czerstwa bułke,posiekaną cebulę ,jajko,natkę ,majeranek,sol,pieprz,Po wymieszaniu odstawiam mięso na pol godziny,potem kotlety obtaczam w tartej bulce i smaże na oleju kujawskim,rumienie je z obu stron,podlewam odrobina wodyichwile duszę.Najlepsze sa z mlodymi ziemniakami,buraczkami ,mizeria czy sałatą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tuptuptusia
polecam zamiast bułki namoczonej w mleku albo tartej - dodać 5 łyżek płatków owsianych górskich, teściowa mnie nauczyła, ja pierdziele jakie to dobre jest...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aquarelaa
A ja proponuje dac rolke papieru toaletowego! k... czego to nie wymysla:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez ...
jak ci wyszly bez smaku, to dlatego, ze za malo posolilas i przyprawilas (mam na mysli sol, ppieprz, czosnak, majeranek, inne ziola, nie sztuczne proszki ktore tu polecaja typu delikat i przyparawa do mielonych, ktorej glownym klu jest glutamian sodu, wiec stad ten idealny smak, jak ktos wczesniej wdziecznie zuwazyl). oprocz tego, rozmemlywanie smaku miesa, ziemniakami, papierem toaletowych, bulka, czy tez maka to beznadziejny pomysl.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sowaowa
A ja dzisiaj zrobiłam wariację z mielonego, mielone doprawione solą, pieprzem cytrynowym i ziołowym, czosnkiem, majerankiem i papryką do tego jajo i chleb tostowy namoczony w mleku i troszkę oleju. robiłam kulki które rozpłaszczałam w ręku i faszerowałam, a farsz to usmażone pieczarki z cebulką (bardzo drobno pokrojone) z boczkiem i ugotowanym na twardo drobno posiekanym jajkiem i duuuużą ilością zielonej pietruszki doprawiony czosnkiem, pieprzem ziołowym, vegetą, koperkiem suszonym i wbiłam w tą masę jajko i dodałam trochę bułki tartej. takie nadziane kotleciki podsmażyłam na patelni i posypane serem żółtym wrzuciłam do piekarnika żeby doszły, jednego usmażyłam do końca i pyyyycha wyszły do tego będą młode ziemniaczki i sałata ze śmietaną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ze tez ci sie chcialo
Tyle pierdzielenia....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o kuzwisko
no nie :D :D zeby miec kotlety o smaku vegety wypelnione chemiczna papka z chleba tostowego :P ze w ogole ludzie to kupuja to az sie wierzyc nie chce, ale polaczkom kazdy amerykanski bubel mozna wcisnac mowiac ze to luksus.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×