Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaanaa

ratunku!biore meridie i chyba jestem w ciążY!!!

Polecane posty

Gość załamanaanaa

Matko tak bardzo sie boje, okres spoznia mi sie juz tydzien, meridie biore 2 miesiąc, przez pierwszy schudłam 4 kilo a przez ten drugi nic , nawet pół kilo , boje sie zrobić testu , chcemy miec dziecko ale dopiero za pól roku mielismy rozpocząć starania, zabezpieczaliśmy się (prezerwatywy) ale boje sie ze i tak wpadlismy :(oczywiscie od kiedy spoznia mi sie okres odstawilam meridie :( co robić, jesli jestem w ciąży to i tak ją bede musiala usunąc na pewno przez te tanletki:(:(

KOBIETO JAKA TY GLUPIA JESTES. Po prostu brak mi slow zeby opisac taka kretynke jak Ty. Najbardziej zal mi tego dziecka ktore nosisz w sobie bo nie jest winne temu ze ma matke idiotke!!!!! jeszcze chce usuwac bo ciaze sobie zaplanowala dopiero za pol roku a teraz sie wielce odchudza... Gdybym cie dostala w swoje rece to bym ci nogi z d***py powyrywala.

Gość qwas
merdia wywołuje zaburzenia cyklu zrób test a nie świruj bo to ci nic nie da

Gość załamanaanaa
jagoda ty to dopiero jesteś kretynka !!! żał to mi twoich dzieci bo pewnie kiedy potrzebują pomocy to na nich naskakujesz bezpodstawnie!!!! ja sie idiotko właśnie martwie o to dziecko ! schudnąc musze przed ewentualną ciąża bo tak poradził mi lekarz i zapisał mi meridie! i boje sie ze jesli teraz zaszłam w ciąże to zaszkodze dziecku bo meridia to lek o szkodliwym dzuałaniu na płód , i to nie jest moje widzimisie , następnym razem czytaj ze zrozumieniem kretynko!

Gość załamanaanaa
ą uwuwac ciąży NIE CHCE tylko bede musiala bo rzadko sie zdarza donosić ją po meridii a jak już , to dziecko sie rodzi upośledzone kretynkooooooo, dlatego wlasnie sie boje!!!

Gość zrób test po pierwsze
skoro sama piszesz że będziesz musiała i tak usunąć to po co nas pytasz co masz zrobić??

Gość mixerek
do autorki...po co nam to napisałaś....zrób se test i daj nam swiety spokój bo jak widac jakakolwiek dyskusję z dziewczynami sprowadziłas do krzyku i tysiaca wykrzykników... a swoja droga to masz chyba faktycznie tłuszcz zamiast mózgu .....

Gość suyks
dziewczyna panikuje bo jest przerażona a boi się zrobić test bo się może okazać, ze na prawdę jest w ciąży. ale na prawdę powinnaś zrobić test i jeżeli się okaże, że jesteś w ciązy natychmiast pójść do lekarza.

No do ciazkiej cholery!!! Najpierw pisze ze bedzie usuwac teraz znowu sie usprawiedliwia ze musi bo dziecko bedzie uposledzone... No ludzie!!! co za kobieta !!! Uposledzona to ty chyba jestes, jak piszesz ze bedziesz usuwac ciaze bo dziecko bedzie chore. Nawet jezeli jest chore to musi byc usuniete? Ty jestes chora a cie nie usuneli. I jakos zyjesz chociaz pleciesz bzdury. :O I jeszcze mi pisze ze ja naskakuje na nia bezpodstawnie, ciaze chce usunac a ja na nia naskakuje , jak ja smiem w ogole... DO POZOSTALYCH Sorki ale sie wkurzytlam , normalnie taka nie jestem ❤️

Gość ...ja
Kurcze, Nie rozumiem skąd u was tyle agresji!!!!!!!!!! Widzę że są t

Gość ....ja....
Coś mi się wyżej ucięło. Sorry. Nie rozumiem skąd u was tyle agresji. Zachowujecie się jakbyście wszystkie roumy pozjadały!!!! Dziewczyna ma problem i pyta się o wasze zdanie. Nawet nie potraficie dokładnie przeczytać jej wypowiedzi. Według mnie nie powiinaś się jeszcze martwić bo wcale nie musisz być w ciąży. Może to zaburzenia hormonalne. Zrób test a jakbyś miała jakieś wątpliwości to idź do lekarza. On ci więcej powie i bardziej pomoże niż życzliwe koleżanki tutaj...

Gość dvfddvfdfg
Przecież dziecko dopiero po jakims czasie dostaje pokoarm z krwi i łozyska wcześniej odzywiałao sie ciałkiem żółtym. Tak więc może mu nic nie zaszkodziło, może jeszcze sie nie podłączyło do twojego krwioobiegu

Gość załamanaanaa
ja- dziękuję Ci kochana , chociaż jedna , która mnie zrozumiała 🌻 jagoda tobie wspólczuje 2 razy bardziej , i Twoim dzieciom też, upośledzona to Ty jesteś i to mocno , ale z takimi jak ty się nie konwersuje ....

Gość a matka na co choruje
co za idiotka jedna co ci kurwa robi roznice te pol roku i musi debila usunac mozg to juz masz dawno usuniety rozumiem kretynko kurwa jak nie znasz sie na bzykaniu i nie wiesz ze mozna zajsc w ciaze to nie dawaj dupy!!!!!!!!!!!!!!!!

a poza tym najpier zrob test a potem tu pisz i tak zebysmy wiedzieli o co ci chodzi najpierw badz pewna

Gość załamanaanaa
moze Wam wypunktuje bo widzę że coniektórzy maja problem z czytaniem : 1- meridie bralam by móc zajśc w ciąże po skończonej kuracji 2-boje się ze jestem w ciąży bo boje sie o zdrowie dziecka 3 - usunąć nie chce , ale z reguły tak się kończą ciąże w trakcie brania tabletek w składzie z siburtaminą jesli czegoś jeszcze debilki nie wiedzą to niech pytają , a prosiłam o pomoc a nie o krytyke przez nudzące sie , niedowartościowane , zapuszczone idiotki!

to kurwa czemu nie zrobisz tego testu i wtedy badan co do zdrowia dziecka wtedy sie bedziemy martwic na forum

Gość bukaa
Skoro się odchudzasz, to spadek wagi mógł spowodowac zaburzenia cyklu. Zrób test - rozumiem, ze się boisz, ale odwlekanie niczego nie rozwiąże. Porozmawiaj z lekarzem, bo wydaje mi się, że demonizujesz wpływ meridii na rozwijający się płód.

Gość załamanaanaa
testu sie boje zrobić , bo wiem ze jak wyjdzie pozytywny to sie załamie, chce mieć dziecko ale teraz to niwskazane bukaa schudłam mało tylko 4 kilo i to tylko przez 1 miesiac a wtym nic nie schudłam , mimo większej dawki, ok jutro zrobie test bo rzeczywiście odwlekanie nic tu nie da:(

no wreszcie!!!!!!!!!!!! naprawde to nic nie da zrob ten test i jurto daj nam znac spokojnej nocy

Gość niuńka zła
jagoda super to było

Gość dariaqw
ile ważysz, ze lekarz kazal ci schudnac do ciazy?

Gość bukaa
Wiesz, kiedyś schudłam jeszcze mniej i też miałam problemy z miesiączką. Nasze organizmy różnie reagują, a ty się jeszcze dodatkowo nakręcasz. Nie uważam, aby przerwanie ciązy było w tej właściwym rozwiązaniem, ale nie będę na ciebie napadać ani cię pouczać, bo to twoja decyzja i ty będziesz musiała później żyć z tą świadomością. Jeżeli jednak chcesz się podać aborcji, to im szybciej tym lepiej. Pamiętaj jednak, abyć porozmawiała z dobrym lekarze, jak duże jest ryzyko, że twoje dziecko urodzi się chore.

Gość załamanaanaa
waże 88 kg:( ciąży nie chce usuwac i znając mnie tego nie zrobie , ale jesli dziecko bedzie bardzo chore to nie będe go zkazywac na cierpienie , ni wiem juz , mam doła , tyle lat sie staraliśmy...mam nadzieje ze dostane okres ,a wtedy rzuce te cholerne tabletki raz na zawsze bo gowno pomagają a tylko boje się o dziecko :( spokojnej nocy hmm dzis juz chyba nie usnę:(

Gość bukaa
Miłych snów, mimo wszystko. Zrób zaraz rano test i daj znać. Trzymam kciuki, aby była jedna kreseczka :)

Gość fapola
no co ty 88kg to nie tragedia, moja kolezanka zaczynala ciaze 95kg i wszytsko bylo ok, zdrowo sie w ciazy odzywiala, przytyla tylko 4kg, wiec i bez meridi bys dala rada

Gość załamanaanaa
ale lekarz powiedział zebym schudla bo bedą problemyz ciążą , tylko głupek nic nie powiedział ze po meriidii sa jeszcze gorsze powikłania wrr , dzieki za wsparcie , jak zrobie test dam znac .

Co za lekarz wydal taka opinie,ja od roku bralam Zelixe,schudlam 22kg,i zaszlam w ciaze biorac jeszcze,oczywiscie ze odstawilam leki,ale zasiegnelam bardzo fachowej informacji ze zrodel,i to bzdura ze dziecko urodzi sie uposledzone po tych lekach,ma takie same szanse na zdrowie,jak w innym przypadku,a jedynie duzy spadek wagi i anemia mogly byc problemem w pierwszych tygodniach bo mialam wycienczony organizm,ale doszlam poki co do 18tyg.