Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mexxx

TRĄDZIK

Polecane posty

Witam wszystkich. Od najmłodszych lat pewnie wiele z was cierpi na tę okropną chorobę \"TRĄDZIK\", której nie jest tak łatwo się pozbyć. Niestety. Ja słyszałam już wiele na temat trądziku i sposobów na pozbycie się go, lecz jak dotąd żadna mi nie pomogła. Zamiast tego było coraz to gorzej. Męczę się już z tym od paru lat i nie jestem wcale zadowolona z mojego wyglądu ;(. Mam chłopaka, który twierdzi, że nie wyglądam źle, ale wiecie jak to jest. Ja wiem, że jest zupełnie inaczej, ponieważ wyglądam okropnie. Mam dość już tego. Szukałam pomocy u dermatologów lecz i to nic nie dało. Więc postanowiłam założyć konto na tym forum, ponieważ może wy będziecie wiedzieli co mi doradzić, bym mogła znów spojrzeć bez obrzydzenia w lustro i cieszyć się swoim wyglądem jak przed kilka lat temu.

Gość
zaraz Cie zbałamucą że nie ten dział :O 🖐️ a izotek i jego pochodne próbowałas?

Gość aaaabbhh
a izoteki wcinałaś/raccutane?

nie wiem co Ci poradzić, ale ja trochę się interesuję kosmetykami, a moja znajoma zna się na ich składzie i może być tak, że kosmetyki, których używasz Ci szkodzą.. i zapychają pory co prowadzi do powstawania niedoskonałości.. przerwa, a Ty pisałaś, że średnio Ci wychodzi dbanie o cerę.. możesz powiedzieć czego używasz? tak samo Ty, mexxx.. ja postaram się poszukać ich składu w necie i zobaczę czy jest ok. polecałabym też poczytać kwc.

Gość
nie no chodziło mi o kosmetyki kolorowe :) ze i tak nic nie zatuszuje brzydkich rysów itd .. ale dzieki za chęci :) :* chociaz w sumie możesz sprawdzic ..podkald jeden ... tylko chyba musze przepisac skład bo w necie nigdzie nie ma

Gość Tak wcinajcie Izotek i Roa
A potem się dziwcie, czemu wasze dzieci mają po stotysięcy chorób :-O

Gość maja_88
ja ci polecam skrzypowite ( tabletki ze skrzypu polnego) i korektor z avonu bardzo dobre i wyprobowane...i zrezygnuj z podkladow

Gość
jest, ale nie taki jak na moim opakowaniu wieć zaraz zabieram sie za przepisaywanie ten mi podpasował bo dobrze kryje , a tak na chacie mam kilkanaście podkłądów i wszystkie sa dla mnie do doopy teraz próbuje everydays mineral ale deczko z kolorem nie trafiłam i swiece dzisiaj na pomaranczowo :classic_cool: :O jutro spróbuje inny odcień a ten podkład o który mi chodzo zebys sprawdziłą to pierre rene skin balance

Gość
ja nie bede miec dzieci :O 🖐️

DO: przerwa miedzy palcami 90 ale wlasnie o to chodzi, że ja niechce używac żadnego podkładu po mimo bardzo bladej cery i czerwonych śladów... dlatego że to jeszcze pogarsza sytuację. Wiem bo już prubowałam ;(

Gość
cyclomethicone, water, dimethicone, propelyne glycol, trimethylsiloxysilicate, sodium chloride, dimetchicone copolyol, trihydroxystearn, magnesium stearte, laurenth , methyl-propyl - butyl paraben, diazolidinyl urea, parfum i te cl 🖐️ uff dużo mnie to kosztowało :O skład pisany chyba w celu odczytu pod mikroskopem :O

Gość
no a co z tym izotekiem ? brałas czy nie ?

Izotek niszczy wątrobę i powoduje wysychanie ust :O Do tego zajśc w ciąże mozesz dopiero po 2 latach bo działą tetragennie :O Spróbuj cebuli ma b.silne działanie grzybo,bakterio -bójcze Do tego zabija gronkowca złocistego - jedą z głównych przyczyn trądziku... Spróbuj tez z wymazem , które konkretnie bakterie są u Ciebie odpowiedzialne za trądzik Jakie leki Ci przepisywali ? , mozna wiedzieć ?

kumam :) ok, jeśli to dla Ciebie nie problem to przepisz. tak już bywa z kryjącymi podkładami, że mogą zapychać.. ja wolę używać lżejszych :) everyday minerals nie używałam, ale wiem, że na pewno są dobre. też mam zawsze problem z kolorem i np jak pasi mi jakiś podkład, czy puder to kolor jest często za ciemny.. a zawsze kupuję najjaśniejsze :O generalnie w podkładach moga zapychać silikony, choć nie jest to reguła. inne, które mogą zapychać cerę to np parafina, trójglicerydy, alkohol lanolinowy, czy stearynowy. myristaty także.. widzę, że ten pierre rene ma niezłe oceny.. a powiedz jak Ci się widzą everyday minerals? ja to używam ostatnio pudry pseudomineralnego bourjois i jestem nawet zadowolona, tylko kolor mógłby być jaśniejszy..

ale ogólnie to po co mi ten skład.... chyba lepiej podać nazwe podkładu?

cyclomethicone to sylikon, którzy może zapychać, bo skóra nie oddycha.. a jest na pierwszym miejscu w składzie, dimethicone też może zapchać pory.. propylene glycol tez na początku składu, jak w wielu podkładach, a może działać drażniąco :O na moje oko ten podkład na pewno dobrze kryje, ale ceną może być właśnie pogorszenie stanu skóry. ja bym została przy everyday minerals :) ale to tylko moja rada. i żeby nie było jestem amatorką :P

Gość
mexxx-- kobito Ty czytaj ze zrozumieniem :) to tak w nawiasach sobie tu dykutujemy chcemy Ci pomóc ale nie odpowiadasz na pytania Hinatka--> no włąsciwie to nie wiem nie potrafie jeszcze ocenic tym bardziej ze nie wiem czy dobrze nakladam, no i ten pomarańcz :O krycie jest dosc dobre , ale gorsze niz skin balnace i dermablendu z vichy :O no i nie mam tych orginalnych pedzli z kabuki :O

Gość
mexxx--> czyli nie brałas , to w sumie jeden z pewniejszych leków na pozbydzie sie radziku ale dośc szkodliwy w róznych aspektach , jeszce zależy jak nasilony masz ten tradzik ?

Gość
Hinatka --> a te wszystkie parbabeny tez nie zaciekawe? bo praktycznie w kazdym kosmetku są a czytałam cos kiedys ze nie koniczenie z nimi wszystko okey ?

aha ;) dzieki bo się w sumie sama pogubiłam ;D Hinatka: ja używałam z RIMMEL LONDON Renew&Lift, Lirene, Eveline, i z Ziaji krem tonujacy Ziaja Nuno.

może to kwestia koloru.. ja bym spróbowała jaśniejszego koloru na twoim miejscu.. ano, pędzle kabuki są dość drogie.. nakładasz zwykłym? z czasem nauczysz się nakładać, jak to się mówi praktyka czyni mistrza :) a ten everyday minerals to masz kryjący? dermablendu także nie stosowałam, ale słyszałam, że ma bardzo silne właściwości kryjące.. jak on na Ciebie działał, pogarszał cerę? zaraz w jego skład na kwc luknę.

nom nie brałam. wydałam kupe kasy na te rady dermatologów. Jedne kremy i toniki które mi przepisał kosztowały ok 150 zł...;/

przerwa, tak, parabeny też mogą zapchać cerę.. oczywiście, nie wszystkich wszystko zapycha.. mexxx, ja zaraz luknę w ich składy, czekaj.

Gość
też mam ten rimmel london renew and lift juz w sumie nie pamietam czemu odpadł w podskokach :O everydays minerals tak mam ta formule kryjace intensive , znaczy sie próbek kilka i korektorów jutro spróbuje inny odcień i jakos z korektorami cos może .. tylko tego wszystkiego ze masakra,... cieżko to ogarnąc moze gdybym miała normalniejsza cere ..:O yhh

Hinatka: wiesz tak ogólnie to nie znam się na tych podkladach. Dlatego tyle ich miałai i próbowałm dopasowac do swojej cery, ale tak szerze to naprawde nie chciałabym ich już używać. A MAM PYTANKO CZY SOLARIUM JEST DOBRE NA TRĄDZIK CZY RACZEJ POGARSZA GO?

Gość phiiiiiiii
moj sposob na pryszcze: zel do mycia twarzy Avene Cleanance do cery tłustej + krem na noc Avene Cleanance K. Podkład rimmela lasting finish oraz puder sypki mineralny Jadwiga do cery tłustej dostepny na allegro, do tego co 2-3 dni peeleng morelowy St.Ives i maseczka z zielona glinka Dax Cosmetics. Wyprobowlalam juz wiele rzeczy, lekarstwa przepisywane przez dermatologow nie pomagały dopiero ten zestaw kosmetykow naprawde mi pomogl