Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiakczek

zaplodnienie INVITRO

Polecane posty

Gość gosiakczek

CO WY O TYM MYSLICIE?? sTARALISMY SIE Z MOIM PARTNEREM OD PAZDZIERNIKA I NIC TERAZ BYLAM U GINA I OKAZALO SIE ZE COS TAM MAM NIE TAK ROZWINIETE I DLATEGO NIE MOGE ZAJSC W CIAZE NIE DA RADY ABY ZASZLO DO ZAPLODNIENIA DAL MI TABLETKI NA TO WCZORAJ WZIELAM PIERWSZA POLOWKE A DZIS RANO OMALO CO NIE ZEMDLALAM:/

na pocieszenie napiszę że byłam bezpłodna wg gina a w przeciągu roku zaszłam 2 razy w ciążę (jednej niestety nie donosiłam) czasem warto iść do innego na konsultację

Gość Dosia30
Troche za mało informacji podałas na TEMAT DIAGNOZY KTORA POSTAWIŁ TWÓj LEKARZ. Jak nazywa sie lak ktory bierzesz?

Gość gosiakczek
pierwszy lek to luteina pod jezyk bralam do 1 dnia okresu wczoraj zaczelam brak te koszmarne tabletki bromergon a jesli chodzi o diagnoze lekarza to nie pamietam dokladnie ale wiem ze przy owulacjii mam zablokowane jajeczko czy jakos taK a co do nieplodnosci to nie lakarz mi tak powiedzial lez sama juz nie wiem co mam myslec tyle miesiecy staran i nic :/ za rok mam wziasc slub i mimo tego ze moj partner o wszystkim wie bo byl ze mna u gina i bez wzgledu na wszystko chce tego slubu lecz ja sie boje nie chce go ranic wiem jak bardzo pragnie dziecka i mysle o zaplodnieniu in vitro a i jesdzcze jedno pytanie czy on moze oddac swoje nasienie ??

Gość serccccee
rany,nie wierze co czytam:o ty jesteś dzieckiem?byłaś u jednego lekarza,nawet nie wiesz co ci dolega ( o tym,że nie znasz nazwy choroby to nawet nie wspomnę,w głowie sie nie mieści),leki które napisałaś to 30% kobiet bierze i ty mówisz o INVITRO???? a moze tak inne konsultacje,badania??

Gość gosiakczek
nie nie jestem dziecko bo lekarz sam konkretnie ne strwierdzil to najlepshy lekarz w miescie i 2 u ktorego bylam ....Zrobil usg i to co powiedzial to napisalam on nam to tak tlumaczyl ! Ja nie prosze o takie komentarze jak ty dajesz tylko o pomoc jak ci sie nie podoba to nie czytaj!! Pierwszy raz pragne zajsc w ciaze moze nie jestm jeszcze tak doswiadczona jak ty

Gość serccccee
zapytałaś: co wy o tym myslicie?wiec ci odpowiedziałam.Invitro to ostatecznosć a ty nawet nazwy swojej choroby nie znasz:o

Gość gosiakczek
jak moge znac skoro gin mi jej nie podal tylko tlumaczyl:/ takze nie osadzaj mnie tylko gina :/ to juz bedzie ostatecznosc ale chce sie cos wiecej dowiedziec :/

Gość gosiakczek
A i jeszcze jedno jak go zapytalam czy to moze byc spowodowane tabletkami anty to mi nie odpowiedzial tak albo nie tylkompowiedzial ze tabletki anty to skutki uboczne ktore zawsze mozna wyleczyc

Gość serccccee
to wiesz co,jeśli masz lekarza który nie powiadamia cię o chorobie,nie odpowiada na pytania to go szybko zmień.Gdyby na mnie spadła taka wiadomość to bym z gabinetu nie wyszła nie znajac szczegółów wszelkich.Na co bierzesz ten bromergon konkretnie?a luteinę?Są świetni specjaliści,kliniki leczenia niepłodności.Tam sie kieruj.Na invitro zawsze macie czas:)

Gość gosiakczek
No niby to ma mi pomoc zajsc w ciaze..:/ Wiesz ja nie mam jak jezdzic po najlepszych klinikach ten gin niby jest najlepshy w moim miescie :/ w co zaczynam watpic ja jestem zagranica i jak jade na tydzien to mam duzo spraw do zalatwiania a polecali tego gina to zaczelam do niego chodzic teraz to juz sama nie wiem co mam myslec co mi jest nic nie czaje jak bylam w lutym robil usg i stwierdzil ze jestem w pelni zdrowa i moge bez problemow zajsc w ciaze pojechalam w maju wtedy byl okres owulacji jak u niego bylam no pobral mi sluz do badania i ogolnie sprawdzil w gabinecie powiedzial ze jest ok ale trzeba zrobic ponownieusg poszlam 2 dnia i okazalo sie ze jest nie tak cos z tym jajeczkiem podczas owulacjii a w ciaze zajsc nie moge od pazdziernika :/ takze sama nie wiem co myslec jestem zalamana :/ a o to in vitro to pytalam ogolnie jak to wyglada czy z dzieckiem pozniej nie ma problemow tak wiem mamy czas na in vitro i poczekamy ale juz niedlgo bedzie rok a dziecka jak nie bylo tak nie ma;((

Gość Dosia30
Gosiakczek, ja jesli chodzi o temat niepłodnosci to mam spore doświadczenie wiec sprbuje ci pomóc. Bromergon ktory bierzesz to lek ktory stosuje sie przy hiperprolaktynemii. Jesli jej poziom jest za duży to moze on hamowac owulacje lub nie dopuszczac do pękniecia pęcherzyka, zktorego uwalnia sie jajeczko. Nic sie nie martw lek ktory zazywasz z pewnościa ci to prolaktyne zbije. Sama go biore i poziomu 29 spadł mi az do 7. Luteina natomiast stosuje sie przy niedomodze lutealnej. Luteina to progesteron czyli hormon odpowiadajacy za prawidłowe utrzymanie ciaży . Z tego co piszesz u ciebie problem tkwi w gospodarce hormonalnej.Robiłas badanie krwi na hormony tj: LH, estradiol, prolaktyna, testosteron, FSH? Na szczęscie te leki ktore bieresz moga to wyregulować. Przez pierwsze kilka dni mozesz sie źle czuc po bromergonie, to normalne.mozesz miec zawroty głowy i mdłości, ale to jest chwilowe. Stopniowo bedziesz mogła zwikszac dawke z pół tabletki na cała. Ja biore bromka juz 4 miesiace i nic mi nie jest. Tylko pierwsze dni zle sie czułam potem mi minęło. Nie mysl o in vitro bo nie bedzie ci potrzbne.