Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mpwzpslm

Macie poczucie winy z powodu uprawiania seksu lub masturbacji?

Polecane posty

Gość mongolica
nie

Gość mpwzpslm
Nie chodzisz pewnie do kościoła?

Gość mongolica
sprecyzuj pytanie-czy nie bedac w zwiazku malzenskim macie poczucie winy... bo piszesz tak jakby KAZDY sex byl zly

Gość Myku Myku Myk
nie mam poczucia winy że niby dlaczego miałabym miec?

Gość mpwzpslm
a to jesteś w związku małżeńskim? ok, ale pytanie było i o seks i o masturbację a masturbacja zawsze jest zła

Gość mpwzpslm
w zasadzie każdy seks jest zły, bo nie jest zły tylko ten w związku małżeńskim, kiedy nie stosuje się antykoncepcji a w okresie płodnym żadnego pettingu, więc powiedzmy sobie szczerze, kto uprawia taki seks? mało kto, no chyba, że ty:)

Gość Myku Myku Myk
dlaczego jest zła? :D daj jeden argument czekam ;)

Gość mpwzpslm
--->Myku Myku Myk A uprawiasz seks, jesteś w związku małżeńskim, stosujesz antykoncepcję?

Gość Myku Myku Myk
seks sam w sobie jest zły? dlaczego? pewnie nigdy nie próbowałaś, a mózg masz przemaglowany przez jakieś nauki? niech zgadnę czyje.....dobry seks i ognisty partner zmieni Twoje nastawienie, bo to fajna rzecz ;) życzę powodzenia

Gość Myku Myku Myk
uprawiam seks, nie jestem w związku małżeńkim, stosuję antykoncepcję

Gość mpwzpslm
Dlaczego masturbacja jest zła? Jest uznawana przez Kościół katolicki za złą, wg Kościoła powoduje zamknięcie się na drugiego człowieka - skupienie na sobie, poza tym kłóci się z naturalnym przeznaczeniem narządów płciowych. Tak czy siak chcąc chodzić do Kościoła i do komunii, nie można się masturbować

Gość mpwzpslm
"uprawiam seks, nie jestem w związku małżeńkim, stosuję antykoncepcję" a chodzisz do kościoła?

Gość Myku Myku Myk
nie

Gość mpwzpslm
seks sam w sobie nie jest zły ale tylko w dość określonych warunkach. Chcesz iść do nieba czy do piekła po śmierci?

Gość Myku Myku Myk
nie sądzę żebym z powodu masturbacji zamykała się na drugiego człowieka :D ba...mój facet uwielbia gdy przy nim to robię :D

Gość mpwzpslm
no tak ale do komunii iść nie możesz

Gość Myku Myku Myk
pójdę do piekła bo mpwzpslm powiedziała to na forum 15 czerwca 09? to ja dziękuję za takie niebo i takich sąsiadów w nim ;) wolę to piekło hehe

Gość mpwzpslm
nie wiesz co mówisz, w piekle jest niewyobrażalny ból Dziś byłam w przepaściach piekła, wprowadzona przez Anioła.386 Jest to miejsce wielkiej kaźni, jakiż jest obszar jego strasznie wielki. Rodzaje mąk, które widziałam: pierwszą męką, która stanowi piekło, jest utrata Boga; drugie — ustawiczny wyrzut sumienia; trzecie — nigdy się już ten los nie zmieni; czwarta męka — jest ogień, który będzie przenikał duszę, ale nie zniszczy jej, jest to straszna męka, jest to ogień czysto duchowy, zapalony gniewem Bożym; piąta męka — jest ustawiczna ciemność, straszny zapach duszący, a chociaż jest ciemność, widzą się wzajemnie szatani i potępione dusze, i widzą wszystko zło innych i swoje; szósta męka — jest ustawiczne towarzystwo szatana: siódma męka — jest straszna rozpacz, nienawiść Boga, złorzeczenia, przekleństwa, bluźnierstwa. Są to męki, które wszyscy potępieni cierpią razem, ale to jest nie koniec mąk. Są męki dla dusz poszczególne, które są mękami zmysłów: każda dusza czym grzeszyła, tym jest dręczona w straszny i nie do opisania sposób. Są straszne lochy, otchłanie kaźni, gdzie jedna męka odróżnia się od drugiej; umarłabym na ten widok tych strasznych mąk, gdyby mnie nie utrzymywała wszechmoc Boża. Niech grzesznik wie: jakim zmysłem grzeszy, takim dręczony będzie przez wieczność całą. Piszę o tym z rozkazu Bożego, aby żadna dusza nie wymawiała się, że nie ma piekła, albo tym, że nikt tam nie był i nie wie, jak tam jest.

Nawet najmniejszej. Wręcz przeciwnie pełna satysfakcja, odprężenie później dołącza się kobieta i jest dziesięć do dziesiątej nie daj boże że powie że czuje to samo. Wtedy to nawet to dziesiątka do "entej"

Gość mpwzpslm
Dziś byłam w przepaściach piekła, wprowadzona przez Anioła.386 Jest to miejsce wielkiej kaźni, jakiż jest obszar jego strasznie wielki. Rodzaje mąk, które widziałam: pierwszą męką, która stanowi piekło, jest utrata Boga; drugie — ustawiczny wyrzut sumienia; trzecie — nigdy się już ten los nie zmieni; czwarta męka — jest ogień, który będzie przenikał duszę, ale nie zniszczy jej, jest to straszna męka, jest to ogień czysto duchowy, zapalony gniewem Bożym; piąta męka — jest ustawiczna ciemność, straszny zapach duszący, a chociaż jest ciemność, widzą się wzajemnie szatani i potępione dusze, i widzą wszystko zło innych i swoje; szósta męka — jest ustawiczne towarzystwo szatana: siódma męka — jest straszna rozpacz, nienawiść Boga, złorzeczenia, przekleństwa, bluźnierstwa. Są to męki, które wszyscy potępieni cierpią razem, ale to jest nie koniec mąk. Są męki dla dusz poszczególne, które są mękami zmysłów: każda dusza czym grzeszyła, tym jest dręczona w straszny i nie do opisania sposób. Są straszne lochy, otchłanie kaźni, gdzie jedna męka odróżnia się od drugiej; umarłabym na ten widok tych strasznych mąk, gdyby mnie nie utrzymywała wszechmoc Boża. Niech grzesznik wie: jakim zmysłem grzeszy, takim dręczony będzie przez wieczność całą. Piszę o tym z rozkazu Bożego, aby żadna dusza nie wymawiała się, że nie ma piekła, albo tym, że nikt tam nie był i nie wie, jak tam jest.

Gość Myku Myku Myk
"umarłabym na ten widok tych strasznych mąk" - masz rację, ze złej mąki chlebka nie będzie i pozwólcie, lecz w tym punkcie zakończę udzielanie się w tym temacie :D:D:D

Gość mpwzpslm
słowo męk byłoby niepoprawne, poprawna forma od męka to mąk

Gość Myku Myku Myk
no i co z tego? Ale mnie to rozbawiło.... śmiać się też nie można? To też grzech. Ależ masz smutne życie

Gość mpwzpslm
Ale nie możecie przystępować do komunii świętej, jeśli umrzecie z grzechem ciężkim to...

Gość mpwzpslm
Nie zdajecie sobie sprawy na co idziecie...

Gość grhtr4htr
ja uprawiam seks ,stosuje antykoncpecje, masturbuje siebie i robie dobrze facetowi ,nie mamy ślubu i co ku@wa z tego

Gość hym ja jezdzilam na wycieczki
nie zartuj, dziekuje ci za towarzystwo jakiegos starego wariata co znajduje przyjemnosc w dreczeniu innych ;P 1)brak boga nie jest zadna kara- w moim zyciu i tak go nie ;P 2) wyrzuty sumienia- za co? ;P niczego zego nie zrobilam ;P no w kazdym razie nie innym ludziom ;P 3)nienawisc boga?lata mi to i powiewa 4)towarzystwo szatana ;P moze byc ciekawie xD

Gość mongolica
przypominam, ze sex jest dla ludzi :o. gdyby nie sex to by Cie popaprancu nie bylo

Gość grace1234
Uwielbiam i uprawiam seks i nie mam z tego powodu poczucia winy. Bo niby dlaczego? Przecież nikomu nie robię krzywdy!!! W masturbacji również nie widzę niczego złego. Wolę się masturbować, niż zdradzać mojego chłopaka, który jest teraz za granicą. Pozdrawiam :)