Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelllinka

ortopeda dziecięcy Kielce kogo słuchać??? dysplazja

Polecane posty

Gość marcelllinka

Drodzy forumowicze, jestem mamą 2,5 miesięcznej dziewczynki u której w 3-ciej dobie życia stwierdzono dysplazję stawów biodrowych( prawe IIa, lewe III a wg Grafa). Od 4-rtej doby przez 3 tygodnie cóce nakładałam poduszkę Frejki, a potem przez 6 tygodni rozwórkę Koszli. Ostatnie usg wykazało prawe biodro IIa, lewe II a-. Więc uważam , że jest poprawa, ale oczywiście nie jest to Ia, więc nadal powinnam nakładać jej szynę Koszli, aż będzie miała Ia. Byłam na konsultacji u dwóch lekarzy: 1) Jan Maria Dobrowolski-stwierdził, że dziecko jest zdrowe, ale nadal powinnam utrzymywać ją w pozycji odwiedzeniowo-zgięciowej i kazał przyjść na kontolę za 3 miesiące, nie koniecznie robić usg. 2)Janusz Włodarzyk-stwierdził, że nie ma poprawy, kazał mi nakładać jakiś aparat Łubingera który ma za zadanie nieodwiedzać nóżek tylko je kierować do środka i stwierdził, że dziecko ma nietypową dysplazję, wiotkość stawów i generalnie tragedia. Czytając informacje na temat lekarzy myślę,że dr Dobrowolski jest lepszym specjalistą. Dodam , że ja teź miałam problemy z biodrami ale obyło się bez operacji i teraz wszystko jest ok. Nie wiem co robić!!! Pomóżcie, a może znacie dobrego ortopedę w Kielcach lub okolicy.

Gość migart
Witam, U naszego synka zalecono obserwację w kierunku dysplazji biodrowej, dzwnilismy po kilku lekarzach ale nie udało nam sie dowiedziec o mozliwosci szybszej i platenej wizyty. Znacie moze dobrego ortopede dzieciecego w Kielcach, ktory przyjmuje w prywatnym gabinecie? Interesuje mnie kontakt do takiej osoby.

Gość gość
Ortopedę w Kielcach mogę polecic wyłacznie http://www.kalmedica.com.pl/kontakt.html ostatnio pomogli złożyć mojemu dziecku rękę, którą złamał na rowerze, myślę, że w tym gabinecie mogą wam również pomóc

Gość gość
ja tam ufam tylko specjalistom z www.centrumvitamed.com - leczy się tam większość mojej rodziny na naprawdę różne dolegliwości, a dokładnie siostra korzystała z pomocy ortopedy i widziała poprawę. szkoda, że musieliśmy się tyle naszukać, żeby w końcu trafić na tak dobrych lekarzy