Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilian

Ból śródstopia

Polecane posty

Gość Emilian

Witam Mój problem jest następujący: Nagle, bez żadnej przyczyny zaczęła mnie boleć lewa stopa - dokładnie za wszystkimi palcami oprócz palucha. Na skórze widać też małą opuchliznę, która boli po dotknięciu ręką. Nie mogę normalnie chodzić - przeniesienie ciężaru ciała z pięty na palce powoduje duży ból. Ten stan trwa już prawie tydzień i mimo stosowania różnych maści nie widać polepszenia. Czy to może być dna moczanowa? Mam wątpliwości bo paluch i za paluchem mnie nie boli... Proszę o radę, pozdrawiam, Emil

witaj rok temu przyrafiło mi się to samo dostałam skierowanie do chirurga i USG stopy miałam zapalenie jakiegoś stawu, dostałam NImesil i przeszło po 2 dniach, ale 5 dni piłam Nimesil radzę lekarza niż forum :) pozdrawiam

Gość Studentka ;)
Witam, mam taki problem: Dwa miesiące temu (około), spadł mi na stopę (konkretnie to na śródstopie, tuż przed palcami) cieżki, metalowy stołek- dokłaniej to jego noga się spotkała z moją stopą, i cały cięża spadł na moją biedną nóżkę ;-) Poczułam palący ból, jakby mnie ktoś tatuował żelazem kowalskim (choć nie wiem jak to jest) ;-) Siniaczek małutki, opuchlizna minimalna. Zeszło po kilku dniach. Stopa bolała (tylko śródstopie) dłużej (około 3 tygodni), ale głównie gdy stawałam na palcach. Przeszło. Teraz po około miesiącu względenego spokoju ból znów się odezwał, tylko jest mocniejszy; momentami kuleję, bo boli mnie przy każdym kroku, nie mówiąc o wchodzeniu po schodach. I znów jest delikatna (ledwo wyczuwalna) opuchlizna. Doszłam do wniosku, że to raczej ani złamanie, ani pęknięcie, bo by mnie od tak nie przestało boleć na miesiąc, prawda? Jakieś rady, propozycje? Maści nie pomagają, lodu nie lubię :P A do ortopedy idę dopiero za 6 dni... Proszę więc o w miarę szybkie odpowiedzi ;-)