Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oiu789

pękające brodawki

Polecane posty

Gość oiu789

mam pytanie dotyczące pękających brodawek. urodziłam 5 dni temu i mam poranione brodawki co robić by szybko sobie z tym poradzić.

Gość najlepsza rada
zadzwoń do położnej:)

Gość ssłońce
Po pewnym czasie samo minie 5-do 14 dni, różnie kobiety to przechodzą niektóre w ogóle nie mają z tym problemu. Smaruj mlekiem z piersi, kup sobie coś w aptece (tam Ci doradzą) bepanthen, lub inną maść przyspieszającą gojenie. Ja osobiście polecam PureLan maść na bazie czystej 100 % Lanoliny. Pięknie zagoiła mi brodawki.

Gość ssłońce
Po pewnym czasie samo minie 5-do 14 dni, różnie kobiety to przechodzą niektóre w ogóle nie mają z tym problemu. Smaruj mlekiem z piersi, kup sobie coś w aptece (tam Ci doradzą) bepanthen, lub inną maść przyspieszającą gojenie. Ja osobiście polecam PureLan maść na bazie czystej 100 % Lanoliny. Pięknie zagoiła mi brodawki.

Gość autorko
miałam podobny problem. Brodawki miałam poranione do krwi i niestety jedyne co mogło pomóc to odstawienie na jeden dzien przynajmniej małej od cyca. Ja tego nie zrobiłam, karmiłam mimo wszystko aż dorobiłam się zapalenia piersi. Bo pęknięta brodawka niestety stwarza ryzyko stanu zapalnego i tak też się stało u mnie. Maść bepanten pomaga, ale to naprawde trzeba dac piersi czas na podgojenie bo inaczej skonczy się butelką.

Gość ssłońce
Purelan koszt ok. ok 23-27 zł

Gość ssłońce
Ciężko takiego maluszka odstawić od piersi :( Ja smarowałam purelanem i karmiłam dalej. Jeśli będziesz stosowała maść to musisz po karmieniu osuszyć brodawkę i posmarować grubszą warstwą maści,niech się wchłania do następnego karmienia. Czasami smarowałam nawet 2 razy,bo maść szybko się wchłaniała.

Gość autorko
no nie jest tak ciężko, poprostu jeden dzien bedzie na butelce. Teraz są takie smoczki ze dziecko pije jak z piersi. To naprawde małe wyrzeczenie w porównaniu z całkowitą rezygnacją z karmienia a tak moze być. Moje brodawki były tak poranione ze mogłam sobie zobaczyć mięsko pod skórą i żadna maść mi nie pomagała. a jak ja płakałam przy karmieniu. I ja się męczyłam i dziecko.