Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa002

Co myślicie o świadkach Jechowy??? Tylko bez bluznierstw.

Polecane posty

Gość Ciekawa002

Gość berg berg berg
myślimy, że warto poznać ortografię ;)

Gość Wirtualny ciebie
Miało być bez bluźnierstw...

Gość skarbeńQ
że mnie strasznie denerwują tym łażeniem po chatach i zaczepianiem na ulicy

są irytujący tym ciągłym przychodzeniem. człowiek im odmawia, grzecznie mówi dziękuję, nie interesuje mnie to, a oni za tydzień znów PUK PUK. I denerwuje mnie to, że ciągną przy tym za sobą DZIECI!

Gość bfhhtrhr
moi sąsiedzi są świadkami Jechowy są bardzo życzliwi , uśmiechnięcie i pomocni :D nie namawiają mnie do przejścia na ich wiarę chodziłam do klasy z dziewczyną która była świadkiem Jechowy ją też miło wspominam, życzliwa i uśmiechnięta :D ogólnie nic do nich nie mam póki co trafiłam na fajnych ludzi

Gość Myszka od komputera
ja mam bardzo fatalne doświadczenia z tą sektą, inaczej ich nie nazwę. Jako mała dziewczynka ciągle zaczepiali mnie wracającą ze szkoły i wciskali "książeczki", kiedy dorosłam i zaczęłam pracę w zawodzie (to praca socjalna) kurde to dopiero miałam przeboje... Wykorzystują ludzi z różnymi stopniami niepełnosprawności, wyzyskuja od nich pieniądze a potem zostawiają obiecając lepsze życie i złote góry, a kiedy zaczyna się interwencja żeby uwolnić ich z tej sekty zaczyna się dosłownie walka!!! Przyłażą do domów, czarują, potem grożą, komedia! Nie cierpie tych ludzi... Często zaczepiają mnie jak wracam z kolejki, "Chciałybyśmy porozmawiac o Bogu", wtedy ja już pod ciśnieniem odpowiadam "To ja jestem Bogiem!" :) i jest spokój przynajmniej... Tfu sekta...

Gość gitarra
to prawi ludzie, żyją zgodnie z tym co głoszą. Nie spotkałam sie z świadkiem- menelem, świadkiem -alkoholikiem, świadkiem- złodziejem, świadkiem- bijaczem żony i dzieci. wniosek: uczcie się katolicy od Świadków :P

Robią pranie mózgu swoim dzieciom... taka jest prawda! Rodzice nie potrafią ich nauczyć normalnego życia w społeczeństwie. Wygrażają tylko, że jak będziesz się spotykać z tym i z tym to zostaniesz wykluczona z naszej społeczności. Manipulują biednymi dziećmi. Takie dzieci nie mają życia. Są uzależnione od otoczenia.

Gość Zawsze Obca
Moja przyjaciółka jeś Świadkiem ja jestem Katoliczką. I tak sobie trwamy w tej ekumenicznej przyjaźni. Ona nie nawarca mnie na swoją wiare, ja jej na moją też nie.Fajnie sie uzupełniamy i ciesze sie ze ją znam, w niektorych sytuacjach jest nieoceniona. Chć jej współsiostry i współbaracia zcasami działaja mi na naerwy kiedy wyrywają mnie z mieszkania w najmniej odpowiedniej chwili.