Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammonaa

Czy lekko spłaszczona główka u 6mies dziecka ma szanse się wyrównać?

Polecane posty

Gość gość
Tej gląbie ona jest prześliczna chyba że ty brzydka albo brzydki jesteś. MA TYLKO KRXYWA GŁOWĘ

Gość Karola 12234
Hey Dziewczyny. Moj syn ma teraz 5 miesiecy a ow drugim miesiacu lekarz zauwazyl ze glowka z jego prawda strony jest splaszczona. Od 2 miesieca klade go na boki I staram sie nie klasc go na pleckach za czesto. Do krzywizny doro poniewaz caly czas przekrecal sie na pracy bok I nawet w foteliku samochodowym a gdy jezdIlam sama nikt nie mogl go przekrecic jak spal. Jestem zalamana, less strona wypukla, tyl wklesly a prawa jeszcze splaszczona. Od miesiaca widac ze prawda strona sie ladnie wypelnia ale boje sie ze nie wyrowna sie I zawsze bedzie krzywa. Mojego meza nie ma z nami, wyjechal na 9 miesiecy z pracy daleko, gdyby moze byl ktos ze mna moglby mi doradzic I szybciej zareagowac. Dziewczyny co robicie? Potrzebuje wsparcia bo bardzow sie martwie a jestem sama z tym problemem.

Gość gość
Kup poduszkę!!! Warto

Gość gość
Moj syn ma 10 miesiecy i spłaszczona glówke z prawej strony. Jestem zalamana. Wiem ze to moja wina. Od trzech tygodniu stosujemy poduszkr head care wydaje mi sie ze glowa sie troche wypuklila. Mam nadzieję ze pomoze bo nigdy sobie tego nie wybacze.

Gość gość
Hi Moja ma 15 miesięcy i dalej nic nie pomaga. Po lekarzach chodzę i nic. Generalnie każdy lekarz mówi że czaszka rośnie do 18 roku życia więc z każdym rokiem będzie lepiej. Mam nadzieję bo sama sobie nie mogę wybaczyć. Pociesze cie tym iż mojavma splaxzona przy policzku i widać tak jakby miała dwa profile. Także nie przejmuj się zbytnio ale dalej przekraczaj trochę pomoże. Masz czas najlepszy okres do 12 miesięcy

Gość gość
Niestety glowka po 12 mc sie raczej nie wyrowna. Kosci czaszki sza juz zrosniete i rosna juz tylko tak jak sa. Przeczytalam na ten temat mnostwo badan, antykulow w jezyku pl i ang, odwiedzilam wieku specjalistow i kazdy mowil co innego. Kiedy syn mial 4mc zakupilam mu kask korekcyjny. Ciezka to byla decyzja, rowniez kosztowna. Nosil przez 3mc i zostala nierownosc jedynie 5mm ktora chyba tylko ja teraz widze. Syn bardzo dobrze to zniosl. Co moge doradzic matkom? Poduszka mimos, ukladanie dziecka na brzuszku, cwiczenia i zachecanie dziecka do odwracania glowki w druga strone niz preferuje, ukladanie z tej strony zabawek itp Jesli dziecko jest starsze to pozostaje tylko miec nadz ze sie troche wyrowna i nie bedzie tego tak widac pod wlosami. Moj maz jest lysy wiec chcialam zrobic wszystko aby w przyszlosci syn nie mial lysej i do tego krzywej glowy.

Gość gość mycha88
Moja córcia tez ma 10 miesięcy i krzywa glowke z prawej strony. Co prawda nie tak bardzo jak na początku naszej drogi ponieważ była rehabikitowana przez pół roku z powodu napięcia miesnowego ale jeszcze jest. Dlatego zamówiłam poduszkę head care i zobaczymy czy pomogę jej chociaż czasu coraz mniej. Warto próbować tak uważam bo każde dziecko inne.

Gość gość
Pamiętajmy że u niektórych dzieci wyrównuje się samo u innych pomagają masaże i poduszki a u jeszcze innych dzieci potrzebny jest kask. Wiec nie popadajmy w paranoje drogie mamy bo każde dziecko jest inne. Kości może i zrastają się do roku choć nie u wszystkich dzieci ale nie kończy się proces kostnienia wiec póki co jakaś szansa jest. A dobijanie się czyja to wina i ze za późno na to czy na tamto nikomu nie pomaga.