Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spocona wciąz spocona

poce się bardziej po tabletkach anty?

Polecane posty

Gość spocona wciąz spocona

od trzech miesięcy przyjmuję tabletki anty i wczesniej nie pociłam się, tzn roxona wystarczyła bym nie miała mokrych plam pod pachami. teraz moge nie robić nic, a i tak w kilka chwil po zastowsowaniu antyperspirantu i włożeniu bluzki jestem mora!!! mam wielkie mokre plamy pod pachami. podejrzewam, ze po srodkach antykoncepcyjnych... czy któras z was tak miała?

Gość tatalita
ja kiedys po tabletkach anty mialam stany depresyjne, ciagle plakalam, balam sie, nie wiedzialam, co sie ze mna dzieje... ale takie cos mi sie nie przytrafilo. podejrzewam, ze to moze byc od tabletek. poczytaj ulotke. mozesz poczekac, bo moze to przjsciowa reakcja organizmu, a jesli nic sie nie zmieni, to lepiej zmien te tabletki.

Gość spocona wciąż spocona
taletek na razie nie mogę zmienic. tabletki anty biorę na torbiel jajnika, pierwsze dwa miesiace brałam gravistat, to była bobma hormonalna, ale moja ginekolog powiedziała, ze to najlepsze na torbiel... po dwóch miesiacach torbiel zniknela, odstawiłam tabsy, ale moja pani doktor zaleciła jeszcze 3 miesieczne branie tabletek, bo przedmiesiaczkowy bol promieniowal bardzo na jajnik na którycm był torbiel, wiec podjełam sie kolejnych tabletek, tym razem z mniejsza iloscia hormonow. na razie nie bede ich zmieniac... moze jakos dieta da rade wyeliminowac ten przykry skutek?

A jakie tabletki bierzesz? Czasem nasila się działanie hormonów męskich - testpsteronu, androgenów, androstendionu, które naturalnie występują w małych stężeniach u wszystkich kobiet. Jednym z objawów nadmiaru hormonów męskich jest nadmierna potliwość. Zapytaj lekarza o radę, na pewno coś wymyśli. A na razie kup sobie preparat Antidral w aptece - jest to płyn do stosowania pod pachami, na stopach i dłoniach, hamuje lub znacznie ogranicza potliwość posmarowanych miejsc. Tylko uważaj - jest drażniący i może piec (trzeba przeżyć :) ), nie można stosować po depilacji a po goleniu warto odczekać kilka godzin, aż skóra się wygoi. Odbarwia też ubrania, stąd najlepiej stosować go na noc,a rano zmyć :)

Gość spocona wciaz spocona
o dzięki za taką fachową i konkretną pomoc:) wczesniej jak mowiłam brałam gravistat, ale to swinstwo nad świństwami, bo i tyć zaczęłam itd. a teraz cilest.

Gość a ja sie spotkalam
dla mnie najlepszym srodkiem jest etiaxil ale niebieski bo czerwony jest za ostry i drazni skore uzywa sie na pocxatku co 2 dni to znaczy na noc a rano sie zmywa

Gość a ja sie spotkalam
i skóra sucha :D:D:D:D:D

Nie ma za co. Cilest ma udowodnione minimalne działanie androgenne, więc może to rzeczywiście od tabletek. Możliwe, że jesteś tzw. typem androgennym (masz wysoki poziom androgenów - jak na kobietę) i Cilest tak na Ciebie działa.

Gość spocona wciaz spocona
a jak to mozna zbadac? badania hormonalne, czy jak?