Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaksa

Na co apetyt . ??

Polecane posty

Gość Kaksa

Witam serdecznie. Jestem w 3 miesiącu ciąży. Byłam typowym mięsożercą - odrzuciło mnie od mięsa totalnie ! Jem za to dużo słodkiego ( jak nigdy nie przepadałam i jadałam sporadycznie) oraz warzywa ,, ze słoika" typu: ogórek konserwowy , papryka konserwowa. Wiele czytałam na temat staropolskich sposobów odgadywania płci poprzez nawyki żywieniowe w ciąży. Byłyście w ciąży , miałyście na pewno różne zachcianki. Kiedy ma się ochotę na słodkie oraz warzywa konserwowe , to jaka możliwa płeć dziecka?

Gość beti lala betty
ja mysle ze bedziesz miała dziewczynkę a wymiotujesz?

Gość Kaksa
Wymiotowałam przez praktycznie ponad miesiąc codziennie. Teraz mi na szczęście minęło ( a przynajmniej mam nadzieję) ale za to pojawił się od 4 dni nieprzerwany - okropny ból głowy:( Hmm.. Fajnie by było mieć dziewczynkę:) Chociaż płeć i tak najmniej istotna.. To dla mnie taka ciekawostka ponieważ wiadomo jak każda przyszła mama chciałabym wiedzieć jaka płeć i z niecierpliwością czekam na dzień, w którym się dowiem kogo noszę pod serduszkiem:)

Gość beti lala betty
kochana , ja mysle ze bedzie dziewczynka .. :) masz racje płec nieistotna najważniejsze jest aby dzieciątko zdrowe było i trzymam kciuki za to :) ale skoro słodycze i konserowe warzywa to myśle ze córeczka bedzie :)

Gość beti lala betty
moja znajoma jest w 8 m-cu ciazy ma wielki okraglutki brzuch , ale powiedziala ze niechce wiedziec płci swojego dziecka .. dopiero jak sie urodzi to sie dowie --.. TO TAK NA MARGINESIE ;)

Gość no to no to tak
uhu . jakie tu mądre ;D Potrafia przewidziec płeć dziecka po tym co się je ! :D

Gość Pierwiastka
Hehe.. Nie dziwie się jej:)) To piękny moment, w którym rodzi się dzieciątko .. a niewiedza co do płci dziecka jest taka tajemnicza i nieprzewidywalna w tym momencie:))) Może pozbędę się swojej ciekawości i też sprawię sobie i mężowi niespodzianke:))

Gość beti lala betty
to nie jest przewidziane na 100% przecież , to jest tylko suferowanie ... przeciez nie napisałam tej autorce "kobieto , na 100% bedziesz miala dziewczynkę" to są tylko przypuszczenia :):):):D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość beti lala betty
to nie jest przewidziane na 100% przecież , to jest tylko sugerowanie ... przeciez nie napisałam tej autorce "kobieto , na 100% bedziesz miala dziewczynkę" to są tylko przypuszczenia

a w pierwszym trymestrze miałam mięsowstręt i mam chłopaka w brzuchu, to pieprzenie co się je albo jak się wygląda daje namiar na płec to bzdury :P

Gość Kaksa
Dokładnie tak i takiej sugestii oczekiwałam :) Wiadomo , że nawet usg nie jest w stanie na 100% przewidzieć płci. Ja miałam być chłopakiem według usg a jednak nie jestem :D:D

Gość Kaksa
Więc dziękuje Ci bardzo za odpowiedź ,, beti lala betty " ;)

Gość beti lala betty
FRANKAZWARSZAWY--> dlatego mówie ze to trzeba traktować z przymrózeniem oka , a nie jak niektóre mówia ze jedza pomarancze naprzykład i ktos powie mooooooże to być syn ,to ta juz na bank mysli ze bedzie syn :O:O:O:O:O są kobiety które traktuje to z przymrózeniem oka a są takie co łykają jak młode pelikany :O:O:O ja nienapisałam że "NAPEWNO BEDZIE CÓRECZKA...."

Gość Kaksa
Założyłam temat o jednym a pytają o drugie -> mój wiek :D:D Ale dla ciekawych mam 25lat . Jestem w 3 miesiącu ciąży jak pisałam w temacie więc ciężko jest na tym etapie wykryć płeć :)) Dlatego pytam o sugestie a nie fakty ;)

Gość beti lala betty
kaksa , mlodziutka jestes jeszcze .. :) a sugestia jest taka ze może to być dziewczynka a fakty moga okazac sie inne.. :) co jak co , ja ze swojej strony zycze zdrowia i temu bejbikowi w brzuszku tez :) pozdrawiam pa:)

Gość Kaksa
Tak i racja bo nie było.. I w żadnym wypadku nie było 100% pewności. Jednak sugestią się ludzie niejednokrotnie kierowali . A to tylko z czystej ciekawości. Nie twierdze przy tym , że ja mam zamiar sugerować się tym co jem :) O wszystko mogę na forum zapytać co tyczy się konkretnego tematu - o sugestie również, więc pytam :)

Gość Kaksa
Dziękuje bardzo:) Dbam o to jak tylko mogę :) Jestem dobrej myśli:)