Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cogito

Co jedzą Wasze dzieci?

Polecane posty

Pytanie do mam, których dzieci powyżej roczku mają mało uzębienia. Moja córka ma dopiero 5 ząbków, szósty w drodze. Na razie nie ma czym gryźć większych kawałków. Co dajecie swoim dzieciom? Poza tym moja mała nie pije wogóle mleka odkąd rozstała się z cycem, staram się zastępować to kaszkami (w końcu w nich też jest mleko). Nie wiem już czym urozmaicać jej dietę? (Ma 15 miesięcy)

Gość 5 zebow to malo
??? moze gryzc dziaslami...

nie potrafi, jak ma za duży kawałek to się dławi i zwymiotuje, albo wypluje

czesc Cogito. Nie wiem czy mnie pamietasz, jestem jedna z marcowrk08. Jak sie ma Twoja corcia, jak zdrowie? co do jedzenia to moj ma 8 zebow ale dlugo mial tylko 6 (nadal nie madwojek na dole ale ma czworki :O ) czy Twoja corcia potrafi np \"pogryzc\" malutkie kawalki kanapki? Ja tak robilam. Mozesz jej wszystko dawac tylko jak myslisz ze sobie nie poradzi z pogryzieniem to rozdrobnij bardziej. Poza tym skoro nie chce mleka to dawaj jogurty, budyn mozesz dac, serek bialy, zolty. praktycznie wszystko jej mozesz dawac.

Cogito to dawaj jej troche mniejsze kawalki zeby troche pozula ale na tyle male by sie nie udlawic. Ja tak robilam bo sie balam ze sie zakrztusi (mysle ze troche panikowalam).

.Napisałam w MARZEC2008 :) Wiem że wszystko jej moge dawać ale co na główne posiłki (czyli 4x w ciagu dnia)

Gość moze ja sie wypowiem
ja mojej rocznej corci ( a ma 8 zabkow ) daje do jedzenia : kalafiorka oraz fasolke ( bez problemu gryzie ) robie jej kanapeczki z maselkiem i twarozkiem tj . odkrawam skorke i chlebek kroje w kosteczke. czasem robie jej jajecznice z chlebkiem tj. kroje chlebek w kosteczke ( bez skroki ) i lekko podsazam na maselku ( tak zeby sie zarumienil ) i za chwile na to wbijam jajko - mala sie tym nie krztusi a bardzo jej to smakuje. oporcz tego oczywiscie je kaszki , jogurty , owoce , zupki wielowarzywne z mieskiem ( juz nie miksuje ). skórke od chlebka tez jej czasem daje ale rzadko bo lyka duze kawalki i sie dlawi

Gość moze ja sie wypowiem
dodam ze je rowniez rybe na parze