Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piekło-------------------

SPIRALA SRODEK PORONNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

zapłodnione jajeczko nie ma gdzie osiasc i sie rozwijać i wtedy następuje samoistne poronienie czyli spirala wywołuje krwawienie poronne a wy myslicie ze to zwykły okres.I niech tu nikt nie gada ze to nie środek wczesno poronny bo mi sie wydaje że tym chcecie uspokoic własne sumienie

tabletki anty tez są złe ,ale juz je dopuszczam bo powodują iz nie dochodzi do jajeczkowania i nie ma zapłodnienia

Gość a z jakiej
doucz sie dziecko ciaza to etap od zagniezdzenia (nie zaplodnienia) poronienie to proces wydalenia ZAGNIEZDZONEJ komorki nie ma zagniezdzenia = nie ma ciazy = nie ma poronienia

Gość belisimea
to co wreszcie jest dobre aby zapobiegac ciazy współzyjąc??? wole teraz zalozyc spirale , niż zajsc w niechcianą ciaze i wtedy sie glowic co mam zrobić ???? i wtedy to dopiero mogą pojawić sie nieprzyzwoite myśli

Gość belisimea
o ciązy mówimy wtedy gdy zarodek jest zagnieżdżony !!!!

jest małolatko,,i nie musze sie douczać bo mam 40 lat i jestem położną,z chwila spotkania sie 2 komórek męskiej i żenskiej powstaje nowe zycie i nie ważne czy sie zdąży zagniezdzić czy nie

Gość hihihihihi
NPR tylko to jest dobre!!

Gość hihihihihi
zgadzam sie z autorka topiku

na innym topiku napisałam że wczoraj znajoma gin też mi powiedziała że spirala i kapturki to środki wczesnoporonne (poruszyłam ten temat bo niedługo rodzę i myślę o antykoncepcji) ponieważ zachodzi do zapłodnienia ale nie do zagnieżdżenia ale tak czy inaczej co to ma za znaczenie???

Gość nitola
Czyli 40-letnia madralo.... Co zrobic, zeby zapobiegac niechcianej ciazy??

nikt tak na 100% wam nie powie bo to wszystko oparte jest na kożysciach finansowych, spirala zabija poczete życie poczytajcie polecam "porażona przez piorun" spirala to straszny grzch chcecie sie zabezpieczac wybiezcie tabletki są w 100% pewne dla tych co pilnuja przyjmowania ich o stałych porach

Gość belisimea
NPR ? w taki sposób można najszybciej wpasc , ja wole miec spirale niz zajsc w niechcianą ciaze

wasze życie wasz wybór tylko kiedyś trzeba odpowiedziec za wszystkie czyny przed Bogiem,a wiec tylko wam mówie co mysle

Gość belisimea
tabletki na 100% pewne?????????? hehehehe.. :D ja poszłam do gina po tabletki i sie go pytam czy są one w 100% skuteczne ???? a on sie zaśmiał i powiedział "oczywiście ze nie" powiedział ze są 99% skuteczne i powiedział ze miał przypadki u swoich pacjentek ze podczas regularnego stosowania tabl , jednak zachodziły w ciaze , powiedzial ze organizm ludzki jak kosmos nie jest do konca zbadany , a na koniec dodam ze jest to najlepszy ginekolog w mieście , ma bardzo dobrą opinie jako gin i połoznik (zeby nie było :) )

Gość a mało mnie to obchodzi co
jakaś położna myśli. Dla mnie spirala nie jest środkiem poronnym. A to, że jakiś nawiedzony moher tak uważa mam gdzieś. I mało tego jestem za aborcją. Więc się bulwersuj dalej:D

Gość nitola
ja wspolzyje i sie zabezbieczam, jak uwazam... to bylo pytanie do PANI POLOZNEJ

Gość terewas
Jest czy nie jest - nie ważne !!! Skoro się kobieta zabezpiecza to znaczy , że nie chce byc w ciąży. Proste i logiczne. Jakie więc ma to znaczenie, ze dochodzi do zapłodnienia ale zarodek się nie zagnieżdza czy tez wcale tak nie jest... :O

ja bralam tabletki przed ciążą kilkanaście lat i w cale na tusze to nie miało wpływu i nie piszmy tu o Bogu i grzechu w stosunku do spirali bo ja na przykład jestem niewierząca i te argumenty są dla mnie śmieszne

Gość a z jakiej
jestes polozna, czyli nie skonczylas wydzialu medycyny zatem twoja wiedza niczym nie jest poparta.. bo naukowo na pewno nie, zajrzyj do podrecznika i sie doucz! a to ze masz 40 lat to tylko na niekorzysc twojej niewiedzy swiadczy wstyd

Gość belisimea
a z jakiej ---> heheh BRAVO !! ŚWIETNIE TO UJĘŁAŚ :):):)

Gość igna
zło, zło, zło..... i tak wszyscy pójdziecie do piekła.... zło... zabawne:)

Gość nbvcxz
A CZY KTOŚ TU WIE DLACZEGO SPIRALA ZAWIERA MIEDŹ??????????????? właśnie dlatego żeby do zapłodnienia nie doszło, no ale lepiej twierdzić, że to środek wczesnoporonny, a czy sznowne pikło słyszało o wkładce hormonalnej - pewnie nie:))))))))))))

tak jaja madrzejsze od kury nie bede sie z wami przeczac ani namawiać na swoje stosujcie nikt wam nie zabroni ale jestem pewna ze w przyszłosci zapłaczecie nie wczesno poronny ,nie dochodzi do zapłodnienia???? dzicko zapytaj 1 lepszego księdza

Spirala jest śrdkiem wczesnoporonnym. To prawda. Niestety tabletki anty też czasami nim są. Zawieraja progesteron odpowiedzialny za to, że błona śluzowa macicy nie rozwija się do końca (przez to też taki mały okres) i nie dopuszcza do implantacji zarodka czyli do jego zagnieżdżenia. Dzieje się tak, kiedy estrogen nie zadziała prawidłowo i dojdzie do jajeczkowania.

Gość dziewwwwwwwwczyny
bede brała slub i byłam u spowiedzi oczywiscie powiedziałam ze stosuje spirale i ksiadz mi nie dał rozgrrzeszenia szok normalnie powiedział ze rozgrzeszenie moze mi dac biskup i to nie wiadomo bo spirale miałam 4 lata i mój grzech jest bardzo cięzki normalnie jestem w szoku

piekło a dlaczego mamy płakać i co księdzu do tego co stosuję, sami się ruchają na prawo i lewo i on ma być jakimś moim doradcą????

Gość ty położna dobrze się czujesz
zapytaj księdza? hahahaha ale się usmiałam. A co ksiądz to lekarz, dla mnie ksiądz nie jest żadnym autorytetem w tych sprawach. Wystarczy?