Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piekło-------------------

SPIRALA SRODEK PORONNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość chyba przeoczyłyście jak Artur
o mało z krzesła nie spadłam jak przeczytałam że mam księdza zapytać :):):):) Ksiądz jest największym autorytetem jeśli chodzi o poczynanie dzieci :):):)

Gość tototka
ja tam biore tabletki i moje okresy wcale nie sa male. mozna powiedziec, ze bez zmian. trwaja 5-6 dni, czyli wcale nie malo i nie sa jakos malo obfite, tylko bole sa mniejsze niz wczesniej i to na +. Poza tym, ja sie mamy tak tym wszystkim zadreczac, to lepiej od razu popasc w obsesje, depresje, dostac nerwicy i polozyc sie do grobu.... i koniec naszych zmartwien...

Gość dziewwwwwwwwczyny
bede brała slub i byłam u spowiedzi oczywiscie powiedziałam ze stosuje spirale i ksiadz mi nie dał rozgrrzeszenia szok normalnie powiedział ze rozgrzeszenie moze mi dac biskup i to nie wiadomo bo spirale miałam 4 lata i mój grzech jest bardzo cięzki normalnie jestem w szoku

Gość belisimea
moja znajoma mieszka w Norwegii i tam załatwiła sobie antykoncepcyjna wszywkę na prawym ramieniu , ma tylko blizne na na 1cm ta wszywka działa 5 lat , a gdyby nagle znajoma zdecydowała sie na dziecko idzie do lekarza i wszywke wyciagaja

Gość nbvcxz
zapłodnienie, fertylizacja, połączenie się dwóch gamet — męskiej i żeńskiej (najczęściej plemnika i komórki jajowej) w jedną komórkę (zw. zygotą), dającą początek nowemu organizmowi. Kształtem przypominają literę T. Nowoczesne wkładki są wykonane z plastiku z dodatkiem miedzi albo srebra. Zmniejszają radykalnie ruchliwość plemników. W wyniku tego nie mają one szansy, żeby dotrzeć do jajowodu i zapłodnić komórke jajową.

belisimea a może ona się zaszyła ;) żartuję,pierwsze słysze o takiej metodzie ale może być ciekawa, tylko że u nas chyba czegoś takiego nie ma

Gość belisimea
FRANKAZWARSZAWY --> nie nie zaszyła sobie dziury ;) hihiihii :) pokazywała mi to na ramieniu , i powiedziala ze to wszywka antykoncepcyjna i ze tam bez problemu takie coś robia i w kazdej chwili mozna to wyjąc oczywiscie u lekarza , placiła na nasze 1000 PLN

Nie mowię zeby sie zadreczac, ale czasami przychodzi taki czas ze mamy refleksje. Sama stosuję pigułki anty i nie jestem hipokrytką żeby w jakiś tam sposob "potepiać" kobiety za uzywanie antykoncepcji hormonalnej. Na temat współżycia przed ślubem czy też zapobiegania ciąży i tego kwestii moralnej, etycznej można dyskutować nieustannie, a nie dojdzie się do jednego konkretnego rozwiązania. W przyrodzie seks jest "po coś". My jako ludzie i istoty myślące nie wykorzystujemy seksu do celów czysto prokreacyjnych. Seks to coś więcej. Odgrywa ogromną rolę w życiu społecznym i uczuciowym. Wszyscy o tym wiemy. Swoją seksualność człowiek odkrywa bardzo wczesnie zauważając, że dotykanie "pierożka" czy "siusiaka" jest bardziej przyjemne niż dotykanie ręki czy nogi. No ale właśnie: seks jest PO COŚ. Chcemy go uprawiać bez jego naturalnych konsekwencji i myślę, że to zupełnie normalne w naszych czasach. Zapobiegajmy zatem tym konsekwencjom HUMANITARNIE. Bez stosowania środków wczesnoporonnych:( Juz nie mowie o tabletkach bo one niezwykle rzadko powodują niemożność zagnieżdżenia.

Gość tak z ciekawości
co to jest NPR?

Gość Edcha
To jest zabijanie dziecka ...i dziś ktoś mi to udowodnił ...

Gość Edcha
Nie oszukujcie się

Gość Edcha
,, jest małolatko,,i nie musze sie douczać bo mam 40 lat i jestem położną,z chwila spotkania sie 2 komórek męskiej i żenskiej powstaje nowe zycie i nie ważne czy sie zdąży zagniezdzić czy nie'' prawda ja jestem małolatą a to wiem ;p

oczywiście, że jest to środek wczesnoporonny, inaczej nie byłoby sensu jej zakładać, bo nie byłaby skuteczna :) i właśnie dlatego, że ma takie działanie, zakładam ją za miesiąc :) btw. każdy ginekolog powinien powiedzieć to swojej pacjentce, kiedy pyta o spiralkę, dla niektórych nie zgadza się to z ich poglądami, a o jej kompletnym działaniu dowiadują się dopiero po założeniu. dlatego, autorko, nie doradzaj ani nie odradzaj jej zakładania, skoro ty sama byś jej nie chciała. wielu kobietom jej założenie zapewnia parę lat fantastycznego seksu bez martwienia się o niechcianą ciążę, a to, że twoje przekonania są inne niż ich, nie oznacza, że popełniają grzech. one korzystają z życia, ty się za nie zamartwiasz, ot, cała różnica :)

Gość Katisia 20
a ja słyszałam na wdż-cie ...o tym ,ze spirala wyniszcza macicę ...i np . jak ktos chce potem dziecko to trudno się rozwija płód

Gość a ja jestem zdania
że każdy ma prawo robić ze swoim życiem to, co mu się żywnie podoba. Byle nie szkodził drugiej osobie. Jeśli nie dopuszcza do zagnieżdżenia to nie znaczy, że krzywdzi te dwie małe komórki - nie przesadzajmy. A już jak ktoś pisze, żeby zapytać księdza to może niech się przeniesie do epoki lodowcowej. Nie nadążasz kobieto za czasami!

mam pytanie do a mi to rybka ja tez chce załozyc spirale ale muszcze poczekac jeszcze dwa miesiace problemy zdrowotne ale ile zalaciłas za spirale i ile za załozenie zapłacisz i jaka jest najlepsza ja chce na 5 lat załozyc i cieszyc się zyciem

zabijanie dziecka hahaha poczytajcie sobie kiedy powstaje dziecko, po na pewno nie w momencie kiedy plemnik wbije się w jajeczko :P dla mnie osobiście dziecko jest wtedy dy się urodzi wcześniej to płód

piekło------------------ położna a taka głupia. Tabletki 100 % ha ha ha dobre sobie. Nawet podwiązanie jajowodów nie jest 100 % skuteczne. Jedyna metoda która daje 100 % to abstynencja ;]

Gość zaniepokojona troche
dziewczyny, potrzebuje porady we wtorek lekarz założył mi spiralkę wczoraj był seks a w nocy mialam skurcze, takie jak przy okresie i mam upławy z krwią... czy coś się dzieje? nie moge sie dodzwonic do swojego lekarza moze któraś miała podobnie i poradzi coś...

tutaj to cię raczej od morderczyń wyzwą niż pomogą, ja spirali nigdy nie miałam więc nie pomogę, jeśli cały czas ci leci to może jedź na ostry dyżur albo idź do przychodni i lekarz ma obowiązek cię przyjąć w nagłej sytuacji

Gość zaniepokojona troche
dzięki Fanko:) juz na innym topiku mi pomogły i uspokoiły a tym co wyzywaja od morderczyń zyczę chooja w doopę, jako formę antykoncepcji ;P sorka za wulgarność ale jak czytam... ach, szkoda słów

Chciałam wam uświadomić, że zauważam różnicę między morderstwem a wyborem kobiety (dlatego też usunęłam tag `morderstwo)`. Większość z was (oczywiście nie mówię, że wszyscy) jest pewnym swoich racji: `aborcja to morderstwo!`. Tu się mylicie. Aborcji dokonanej do 3-ciego miesiąca życia płodu on nawet nie poczuje, bo NIE czuje i NIE myśli! Twierdzicie, że kobieta powinna być odpowiedzialna za to,że poszła do łóżka z jakimś mężczyzną. Dzisiaj w obawie przed ciążą stosuje się mnóstwo zabezpieczeń. Nie ma już kobiet, które w ciemno uprawiają seks z mężczyzną. Na aborcję decydują się kobiety u których zawiodła antykoncepcja, bądź zostały zgwałcone. Zapewne słyszeliście nieraz, że dziecko zostało brutalnie pobite przez pijanych rodziców. Gdzie wtedy byliście wy, przeciwnicy aborcji? Dla was ważnym jest,żeby dziecko się urodziło. Potem róbcie z nim co tylko chcecie! Rzucajcie go z okna, balkonu, w ścianę, a może nawet wyrzućcie na śmietnik!

kamep2 jeszcze jej nie mam i nie wiem, ile zapłacę, na razie tylko rozmawiałam z moim gin i wymroził mi nadżerkę, czekam, aż wszystko się zagoi, i za jakieś 3tyg pójdę na konkretną rozmowę o spiralce :)

Gość śliwka bordowa
ja miałam założoną spiralę,mój gin uprzedził mnie abym przez 3 tyg od momentu jej założenia nie kochała sie ponieważ może to przesunąć spiralę,po 3 tyg kazał mi przyjść na kontrolę i stwierdził że wszystko w porządku,dopiero mogliśmy sie kochać,a co do tabletek dzięki nim mam śliczna córkę więc to na plus hehe spiralę nosiłam 5 lat było bezproblemowo,aha i dziwie ci sie że na spowiedzi wyznałaś że nosisz spiralę no chyba że ksiądz zadał ci takie pytanie bo ja sie z tym nigdy nie spotkalam,a do autorki topiku skoro masz 40 lat i jesli posiadasz męża to jakim cudem nie masz 15 dzieci,skoro uważasz ze tabsy sa takie pewne w twoich czasach nie były ,,, a już wiem robiłaś prezerwatywy na szydełku dodatkowo zabezpieczając je woskiem,durna baba

Gość kocham sie kochac
ale z topiku autorki wynika ze prezerwatyw tez nie powinno sie stosowac """ to jest morderstwo""pozniej wyrzucasz do smieci te prezerwatywy z dziecmi hihihi no i tabletek tez nie powinno sie stosowac zadnych to wszystko to grzech jest hahaha a co rok to prorok i dzieci za toba gęsiego deptaja jak kaczuszki