Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnbnbvv

Kupiłam takie tipsy i mam pytanie. Wejdzcie

Polecane posty

Gość mnbnbvv

Takie tipsy kupiłam: http://allegro.pl/item660889683_tipsy_french_gleboki_usmiech_120szt_sun_flower.html Przykleja się je tym uśmiechem do góry tak? jak się je piłuje? bo wiem, że właśnie boki są najgorsze do spiłowania a tu środek tak nisko a te boki tak do końca dochodzą. Czy takie tipsy są lepsze od zwykłych? Jeszcze ich nie miałam i nie wiem jak to będzie

Gość mnbnbvv
Pytanie było inne

Gość Larysssssaaaaaa
Uśmiechem do dołu. Tipsy są beee.

Gość mnbnbvv
taa do dołu :o to po co byłby ten "uśmiech"? Pytanie do osób czytających ze zrozumieniem. Od razu mówię, że na razie się uczę, jestem zapisana na kurs przedłużania paznokci ale dopiero we wrześniu :( Chodzi mi głównie o to jak piłować takie tipsy? po co jest ten uśmiech? Będę wdzięczna za odpowiedzi na temat.

Gość upupupupuupupup

Gość pout4ewrgyjj
Usmiechem do dolu! Nie wiem po co ten "umiech", kazde tipsy maja cos podobnego i przykleja sie je zawsze nim do dolu.

Gość laryssssaaaaa
A po to jest ze przykleja sie go do dolu!!!!!!!!!!!! Nie wymadrzaj sie, jak sie nie znasz.

mnbnbvv - gdzie jest ten uśmiech znajduję się tam kieszonka w którą musisz dać klej.. później przyklejasz na paznokieć tą stroną gdzie jest uśmiech. Przetrzymujesz troszke paznokieć by się tips przykleił. Nastepnie bierzesz gilotynę i końce tipsa ( te równe gdzie są) obcinasz na taką długosć jaką chcesz a następnie piłujesz- uwierz piłowanie nie jest takie trudne.

jestem od kilku lat manikiurzystką :) więc ci odpowiem, białe tipsy sa jak wiesz do francuskiego, są różne uśmiechy, trzeba opiłować dokładnie i równo aby tego uśmiechu nie zepsuć, ale to trzeba robić delikatnie jeśli nie ma się wprawy, a jest kieszonka na paznokcia???

i boki muszą być idealnie równo z paznokciem, jak sa za małe to klej większego, za duży jeszcze przed przyklejeniem trzeba opiłować do szerokości paznokcia

FRANKAZWARSZAWY - pewnie że jest tzw. kieszonka. Bynajmniej ja z tym się spotkałam z tej firmy produktami. Jest wielkosći może mm daję się tam klej a ona służy do tego by on się nie rozlał.

kieszonka jest raczej po to aby łatwiej było dopasować do paznokcia, mnie w każdym razie tak uczyli na kursie :) ale tego typu tipsy sa jak dla mnie wygodniejsze bez kieszonki

Gość mnbnbvv
Dziękuję Izunia i Franka :) Już robiłam paznokcie żelowe ale na zwykłych tipsach, bez tego uśmiechu. Zamówiłam te, ponieważ chciałam wypróbować i nie byłam tylko pewna jak dobrze je spiłować bo one nie są równe takie jak te zwykłe. Czytałam też, że takie tipsy szybciej się piłuje. Będę najpierw ćwiczyła na palcu do ćwiczeń :p Możecie mi powiedzieć czy warto kupić tip blender, ten płyn zmiękczający tipsa? Czytałam o nim trochę i zastanawiam cię czy kupić.

ja na szkoleniu na tym płynie pracowałam ale już jak zaczęłam swoją działalność to z niego zrezygnowałam, ja osobiście go nie lubię :)

Gość pinnnyyy
przy tipsach frencz nie zatracamy granicy tylko je matowimy blokiem !!!! tipsy z głęboko linia uśmiech nie maja kieszonki !!!! można je przykleić na samych wysuniętycz częściach lini uśmiechu zostawiając od wolnego brzegu taką szparę i zalac to np. akrylem, lub żelem kamuflującym wtedy przedłużamy w piękny sposób łożysko !!! PROSZE

Gość ola z wrocławia
takich tipsów nie piłujemy-matowimy je tylko blokiem nie zacierając linii uśmiechu. Nie mają one raczej kieszonki.

Gość winogrony hhhhhhhhhh
elvis

Gość winogrony hhhhhhhhhh
?